ZZG wil Bethelhuis Dekkerswald in gebruik houden

Het Bethelhuis op Park Dekkerswald in Groesbeek moet in gebruik blijven. ZZG wil daar 13 begeleid wonen appartementen en 13 studentenstudio’s realiseren. De studenten moeten ondersteuning bieden bij het begeleid wonen.

dekkerswald

Gewijzigd gebruik

Aanvankelijk paste het Bethelhuis niet meer in de plannen van het ZZG, maar de zorggroep kwam daar in september bij de gemeente op terug en heeft gevraagd om een gewijzigd gebruik. Het kantoor van Kentalis zat er voorheen. De gemeente heeft vorige week aangegeven in principe bereid te zijn mee te werken aan het ZZG-verzoek.

Garanties

Burgemeester en wethouders (B&W) stellen echter wel voorwaarden aan het gewijzigde gebruik. Zo moet ZZG de garantie afgeven dat de zorgwoningen zowel nu als in de toekomst beschikbaar blijven voor de bijzondere doelgroep die ondersteuning en zorg nodig heeft bij zelfstandig wonen. Ook moeten de studentenstudio’s een zorgrelatie hebben en houden met de begeleid wonen appartementen.

Bouwvlak

Het bestemmingsplan Dekkerswald kent diverse bouwvlakken waarbinnen een x-aantal zorgwoningen mogelijk is. Voor de Bethel-locatie geldt een bouwvlak van drie gebouwen en 128 appartementen. Op deze locatie staan ook de gebouwen “De Plataan” en “Eikenhorst” die gezamenlijk al 124 appartementen hebben, waardoor er voor het Bethelhuis nog maar 4 “over” zijn.

Overschrijding van 22 appartementen

Met de mogelijke bouw van 26 appartementen op de Bethel-locatie worden er dus 22 teveel gebouwd. Een andere voorwaarde is dan ook dat fase 3 van Plan Dekkerswald 22 appartementen minder zal bevatten dan gepland, om het totaal aantal woningen in het plan gelijk te houden. Ecologisch waardevol groen komt daarvoor in de plaats. Bij De Plataan is er overigens sprake van leegstand. “We vermoeden dat Vestia binnenkort met de vraag komt om de zorgindicatie voor deze woningen los te laten of in ieder geval minder strak te hanteren”, aldus het college.

Illegale situatie

Deze voorwaarden worden gesteld omdat het college ook wat minpunten in het verzoek zag. Deze punten worden middels de voorwaarden ondervangen. ZZG is volgens het college al begonnen met het realiseren van de appartementen. “Er is dus sprake van een illegale situatie”, aldus B&W.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Op een tijdelijk opvang van “Notenhoutslachtoffers” na, staat de Plataan helemaal leeg. Maar dat is ook niet gek als je daar 1100 euro per maand voor vraagt. Het hele megalomane zorg en wonen concept van “de graaiers van vestia en ZZG” is een lachertje. Het hele zogenaamde masterplan ligt op z’n gat.
En dan nu leegstaande gebouwen vullen met studenten. Beste gemeente … een mooie locatie voor huisvesting van bewonenrs van Heumensoord zou ik zeggen…

Sprookje

Vestia, ZZG, Pluryn en noem ze maar op, zijn wooncorporaties geworden…
Verdiend zo lekker die bakstenen.

Fred
Dekkerswald bestaat al meer dan 100 jaar , op 2 Sept.1915 heeft Koningin Emma daar nog handtekening voor gezet. Nu begrijp ik : wat eerst een schulden vrij sanatorium/ziekenhuis was met veel grond er omheen van de rotonde tot Werkenrode door vele verplichte overnames en nadat iedereen de krenten uit de pap heeft gehaald ze nu zelf belachelijke bedragen moeten betalen om te kunnen overleven dat is geen haalbare kaart meer en het ziet er naar uit dat het doek valt in 2018-2020 ! Knap gedaan hoor , als dat straks door asiel zoekers gesloopt wordt. Dus … ik ben… Lees meer »
wpDiscuz