Voorlichtingsavond inbraakpreventie: Groesbeek Centrum-Zuid

In onze gemeente vinden jaarlijks rond de 100 (pogingen tot) woninginbraken plaats. De impact van een woninginbraak is groot. Het tast uw gevoel van veiligheid aan en maakt inbreuk op uw privacy. Hoe maakt u de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk?

Politie_uniform_112

De gemeente Berg en Dal gaat een aantal voorlichtingsavonden over inbraakpreventie organiseren, waar u praktische tips krijgt over het treffen van nuttige voorzorgsmaatregelen.

Om tot een gebiedsindeling te komen voor deze bijeenkomsten is aansluiting gezocht bij de werkgebieden van de zes wijkagenten. Het gebied Groesbeek Centrum-Zuid (= gebied gelegen tussen de spoorlijn in Groesbeek-dorp en de Hulsbroek – Nieuwe Drulseweg – 2e Colonjes) mag op maandag 29 februari het spits afbijten. Andere gebieden komen later dit jaar aan bod.

Praktische tips van een ex-inbreker

Burgemeester Slinkman heeft zelf het initiatief genomen voor het organiseren van de voorlichtingsavonden. Na zijn inleiding worden er presentaties verzorgd door de wijkagent David Strankinga en door de heer Evert Jansen, bekend van de TV-serie ‘De Inbreker’. Hij was vroeger zelf inbreker, maar is nu al jarenlang actief als voorlichter voor de Stichting Veiligheid & Preventie. Als ervaringsdeskundige maakt hij u bewust van zwakke plekken en mogelijke preventieve maatregelen die u kunt treffen.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Bent u bewoner van het gebied Groesbeek Centrum-Zuid, dan hopen wij u te ontmoeten op de informatieavond over inbraakpreventie op maandag 29 februari aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Wel graag even aanmelden.

Woont u in een ander deel van de gemeente Berg en Dal en wilt u niet wachten tot zo’n informatieavond in uw eigen kern plaatsvindt, dan kunt u zich ook aanmelden.

U kunt zich tot 25 februari opgeven, bij voorkeur per e-mail met daarin vermeld uw naam en adres en het aantal personen waarmee u komt. Dit mailbericht stuurt u naar [email protected]. Telefonisch kunt u zich aanmelden via nummer 024 –30 13 807.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
John

Slim van de Gemeente om dat zo aan te kondigen, goed voor het gilde der inbrekers.

Fred

ik hoor hier niks over een wijk preventie SMS , waarbij de hele wijk op een groeps App zit. ( die alleen bij Calamitieit gebruikt mag worden )
Bij een inbraak hoef je maar een SMS … Bijv : Help + huis nr / type auto ,
dan rent de halve wijk die straat op op zoek naar inbrekers ,
en die komt de wijk/straat dan niet meer uit .
En dan 20-25 min later komt de “sterke arm.”
Kort om :
een extra slotje heeft weinig zin tegen grote breekijzers en lomp geweld ,
het beter op elkaar letten + helpen wel.

Muts

Gelijk ook maar reclame maken. Bah, wat een zwakke actie! En dat ook nog in volstrekt ondermaats Nederlands. Jammer dat je maar een keer mag minnen!

wpDiscuz