Mantelzorgavond zorgboerderij “Buitenleven”

In zaal “de Oude Molen” werd een avond georganiseerd voor de mantelzorgers van de cliënten van zorgboerderij “Buitenleven”. Als sprekers waren aanwezig William van Aalst en Esther Feskens, beiden verbonden aan de polikliniek van de afd. Geriatrie U.M.C. Radboud.

Voor velen waren het bekende gezichten. Dhr. v Aalst hield een uitgebreid betoog over Dementie en de vele varianten die er zijn, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Azheimer. Uitleg over de ziekte en dat er geen kans is op herstel. Hij gaf aan 5 speerpunten te hebben, die belangrijk zijn in de omgang met mensen met deze ziekte. Gebruik medicijnen volgens voorschrift, zorg voor goede voeding, beweeg regelmatig, ga door met je leven en geniet ervan.

Ook ging hij samen met Mevr. Feskens in op de specifieke manier waarop je kunt omgaan met je naaste die deze ziekte heeft. Belangrijk is; structuur, veiligheid, duidelijkheid en liefde. De wereld waarin de patiënt leeft, is niet meer jou wereld. Hij of zij kan dat niet meer veranderen, jij als mantelzorger moet je aanpassen. Tracht de patiënt mee te nemen, af te leiden en uit te lokken op een speelse wijze.

Voor mensen met dementie en hun partners wordt een zware wissel getrokken in hun leven, maar ondanks dat, geniet van de mooie momenten die er ongetwijfeld nog zijn. Het was een zeer inspirerende avond met een volle zaal. Naast de Mantelzorgers waren er ook verschillende zorgtrajectbegeleiders aanwezig en vrijwilligers van de zorgboerderij.

De avond werd afgesloten met een zeer toepasselijk lied “Hier voor jou” van Jan Dulles. Er hingen enkele toepasselijke spreuken in de zaal.

Je ogen zien, je oren horen.
Het kleine kan je nog bekoren.
Je tred is laag, je brein bros.
Maar jij bent jij, ik laat je niet los

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Mantelzorgavond zorgboerderij “Buitenleven”

Reageren is niet toegestaan.