Biesseltsebaan wordt “Bisseltsebaan”

De straatnaam “Biesseltsebaan” wordt gewijzigd naar “Bisseltsebaan”. Dit geldt voor het gedeelte tussen de Heumensebaan en Papenbergseweg.

De gemeente Mook en Middelaar heeft hier een verzoek voor ingediend bij de gemeente Berg en Dal. Mook en Middelaar heeft in het verleden voor de huizen die aan de Mookse kant van de Biesseltsebaan liggen de straatnaam vastgesteld op “Bisseltsebaan”, zonder “e”. Het gaat om zo`n 25 adressen die net zoals het deel van de gemeente Berg en Dal “even” genummerd zijn.

Officieel moeten deze 25 adressen de straatnaam en huisnummers wijzigen, want Mook en Middelaar was niet bevoegd om de straatnaam vast te stellen. Het buurtschap de Bisselt grenst aan de Biesseltsebaan die op grondgebied van de gemeente Berg en Dal ligt. Berg en Dal is hiermee de gemeente die gerechtigd is tot het vaststellen van de straatnaam. “Dit betreft een vaststelling van een openbare ruimtenaam die niet gelegen is binnen het grondgebied van de gemeente Mook en Middelaar”, leggen burgemeester en wethouders van Berg en Dal uit. Om die reden moet gewoon de naam “Biesseltsebaan” (met “e”) gevolgd worden.

De naam “Bisseltsebaan” sluit echter aan bij de bestaande schrijfwijze voor dit traject langs Mooks grondgebied en belangrijker nog: zo wordt de naam al jaar en dag geschreven door de gemeente Mook en Middelaar, omwonenden en overige instanties en bedrijven (TomTom/Google).

Die naam wordt nu dan ook formeel vastgesteld om de 25 huishoudens en Mook en Middelaar kosten en administratief werk te besparen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lambert

Dat besluit is wel snel genomen! Laten we een commissie benoemen die uit paritaire onderdelen bestaan, zodat meerdere variabelen kunnen bespreken hetgeen leidt tot een meer gedragen oplossing en tenminste het 10-voudige kost of meer. Of kostte dit besluit al een vermogen gemeenschapsgeld?????

Splinter

Je kunt het maar ergens overhebben.
Gemeenschapsgeld verkwanselen

wpDiscuz