Filmvoorstelling Jan Driessen: Noorwegen

Op zondag 14 februari is er om 11:00 uur in het Cultureel Centrum de Mallemolen Kloosterstraat 11 te Groesbeek weer een filmvoorstelling. Deze keer gaan we met de film naar de fjorden in Noorwegen.

Fjord_filmvoorstelling_Mallemolen

We maken een tocht met het schip Vesteralen van de rederij Hurtigruten.

De tocht begint in de stad Bergen. Al gauw varen we naar het Geiranger fjord, een van de mooiste fjorden in Noorwegen. Daarna gaat de reis per bus verder door de Romsfdal Alpen. De weg heeft 87 bochten en op de toppen ligt in de zomer nog sneeuw. Met het schip gaan we verder naar het stadje Alesund. Het stadje is na een brand herbouwd in Jugendstil.

Ook gaan we naar de Mageroy-eilandjes waar we vogels spotten. In de stad Tromsö staat de IJszeekathedraal, waar middernacht concerten worden gegeven. Daarna varen we door naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa. Op de terugweg bezoeken we een zalmkwekerij waar we zien hoe zalm gekweekt wordt en er wordt natuurlijk ook geproefd. Dan varen we naar de Lofoten, een groepje eilandjes ten westen van Noorwegen. Daar gaan we naar het Trollfjord. Het fjord is 2 km lang en maar 100 meter breed bij de monding. Het is een doodlopend fjord.

Aan het eind moet het schip keren. Er is maar een paar meter ruimte bij de voorsteven, je kunt dus bijna de rotswand aanraken. Maar kundig keert de kapitein het schip en vaart veilig zuidwaarts. Als laatste wordt er een stop gemaakt in de stad Trondheim. De stad is bekend door de Nidaros Kathedraal uit 1070. We maken een stadswandeling door het centrum van de oude stad. We komen op het plein waar, op een hoge zuil, een beeld van Olaf Trygvason staat. Hij is de stichter van de stad. Ook staat er een standbeeld van “Go dagen”, dat is een beroemde oude dame in Trondheim.

De entree is 2 euro en u krijgt gratis een kopje koffie.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Filmvoorstelling Jan Driessen: Noorwegen

Reageren is niet toegestaan.