[Update] Komborden vanaf donderdag weer vervangen

Het vervangen van de 116 komborden in de gemeente Berg en Dal duurt langer dan verwacht.


Komborden bij de Zevenheuvelenweg in Groesbeek ontbreken. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Niets gedaan

In de derde week van januari werden de eerste borden vervangen. Dit gebeurde nabij De Wolfsberg in Groesbeek. In totaal zou het plaatsen van de nieuwe bordjes zo`n twee weken in beslag nemen. Nu, 2,5 week later, zijn er in Groesbeek alleen maar borden ontvreemd in plaats van vervangen. Dit gebeurde na de aankondiging van het wisselen van de komborden. De kombordportalen bij de Nijmeegsebaan, Wylerbaan en Zevenheuvelenweg blijven leeg, daar hangen nu bordjes die de maximumsnelheid van 50 km/uur aangegeven. Ook in de polder zou er volgens social media-gebruikers nog weinig schot in de zaak zitten.

Voorstellen vanuit de politiek

Een voorstel van VOLG om al vanaf 1 januari 2015, de datum van de start van de fusiegemeente, komborden te plaatsen zonder gemeentenaam (dit is immers niet verplicht) haalde het niet. Er zouden dan in totaal ook minder borden vervangen moeten worden, aangezien er op de borden in de kernen Millingen aan de Rijn en Groesbeek geen gemeentenaam stond. “Door in 2015 al borden te plaatsen zonder gemeentenaam, hoeft er bij de naamswijziging in 2016 niets meer aangepast en vervangen te worden”, stelde de lokale partij. Ook Sociaal Groesbeek wilde de gemeentenaam niet op de borden, vanwege het kostenplaatje en mogelijke vandalisme. Inwoners hebben een Facebook-groep opgestart om aan te geven dat ze niet blij zijn met de toevoeging van de gemeentenaam op de Groesbeekse komborden.


Nabij De Wolfsberg zijn de nieuwe borden medio januari al wél geplaatst. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Kosten

De gemeente koos er in 2015 echter voor om in de voormalige gemeenten Ubbergen en Millingen aan de Rijn voor duizenden euro’s stickers over de oude komborden te plakken, met daarop de dorpsnaam en daaronder “gem. Groesbeek”, de naam van de nieuwe gemeente in het eerste jaar. Dat stickeren gebeurde, in tegenstelling tot nu, al vrij snel in het nieuwe jaar. In de voormalige gemeente Groesbeek hoefde er vanzelfsprekend aanvankelijk nog niets aangepast te worden. De vervanging van alle 116 borden vanwege de naamswijziging van de gemeente naar Berg en Dal (per 1 januari 2016) kost één jaar later nog eens € 70.000,- extra.

Buigen

De gemeente(raad) gaf aan niet te willen buigen voor vandalisme en wilde dan ook gewoon blauwe borden met de naam van de nieuwe gemeente er op. De gemeente blijft echter, waarschijnlijk uit angst voor vandalisme, het vervangen van de borden uitstellen. Eerst wachtte men tot na de jaarwisseling, zo liet Omroep Gelderland eerder al weten, en nu in ieder geval tot na de carnaval.

Wanneer de borden worden vervangen en wat de precieze reden van de vertraging is, is nog niet bekend. DeGroesbeek.nl is nog in afwachting van een reactie vanuit de gemeente daarover.

Update 08-02-2016, 17:30 uur:
De gemeente laat weten dat het vervangen van de borden vanaf donderdag weer begint. De komborden worden gefaseerd aangebracht en er worden, mocht dat nodig zijn, gelijk kleine herstel- en schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. Er is aanvankelijk gesproken over een afhandelingstermijn van twee weken, nadat de eerste borden op 20 januari zijn opgehangen. “Daar is bij ons niets over bekend”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
moet niet gekker worden

nu gemeente berg en dal misschien over 5 jaar gemeente nijmegen???????

Henk

Heel verstandig om dit pas na de carnaval te doen.

Groeten uit Groesbeek

De ontvreemde borden zien we zaterdag, zondag, maandag, en dinsdag wel terug tijdens de optochten….
Alaaf

Kees

Och ja ze worden toch wel beklad.

jantje..

Goede zaak dat die borden ontvreemd worden, en het kunnen er niet genoeg wezen, toppie! En dat mag voor mij net zolang doorgaan totdat die stijfkoppen in dat G.Huis toch overstag gaan, en er toch voor gaan kiezen om Alleen maar dat Gemeente logootje maar te plaatsen, i.p.v die onzinnige en NIET verplichte Gemeentenaamborden waar geen inwoner van de hele flut MUG Gemeente op zit te wachten, op een paar stijfkoppige dwarsliggende ambtenaren na dan. Gr

Dem31

Er is ook een Facebook pagina geen gemeente naam op komborden Groesbeek

geen woorden maar daden

zielige (re)actie.
beste Jantje. niet roepen vanaf de zijkant, stel jezelf als kandidaat gemeenteraadslid beschikbaar. verander de politiek dan ….. al je lef hebt.

jantje..

Als je me zou kennen dan had je deze reactie niet geplaatst…hahaha. Gr

Fred

Mischien is hij wel niet corrupt genoeg

Robert schmitjes

Laat die borden maar lekker weg blijven. Wij in groesbeek hebben echt niks met dat volk uit berg en dal.

groesbeker

“wij in groesbeek” hadden allemaal moeten stemmen nu lopen ze allemaal te janken terwijl ze niet de moeite namen om te stemmen

kelje

In wijchen zijn ze slimmer dor kriegt die gen werk en dat is niet voor niets zet hem mar op de groene heuvels af kan die dor de boel verkaaie kind vraagt om aandacht anders kan die nie thuus komme en nimt ow borden meh hangt ze mar boven ow vur deur

Maikel

Spijker op de kop Groesbeker.

dagobert duck

Groesbeker gaat niet stemmen omdat die al trots genoeg is op zijn dorp de corrupte gemeentes die moeten het maar bezuren die de geldzakken om gekiept hebben waarvan ze nu zelf in dikke huizen zitten en dikke autos rijden kijk naar de corruptie hang daar maar borden van op

Als ze allemaal waren gaan stemmen dan was er niks aan de hand geweest en dan nog de naam Groesbeek blijft bestaan,toch.

wpDiscuz