Lezing over Groesbeek en ‘t Groeske met Paul Thissen

Stichting de Groesbeek organiseert op donderdagavond 18 februari a.s. een openbare lezing over de natuur- en cultuurgeschiedenis van het stroomgebied van de Groesbeek.

Groeske_speeltuin-DGB

Gastspreker deze avond is Groesbeker en natuur- en cultuurkenner Paul Thissen. Thissen is historisch geograaf en in het dagelijks leven werkzaam bij de Provincie Gelderland als Co√∂rdinator Erfgoed en Landschap. De lezing start op 18 februari om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) met aansluitend een borrel. Tijdens en na de lezing is er alle ruimte voor vragen en gesprek. De lezing wordt gehouden in de Aula van de Adelbrecht-Windekindschool, Cranenburgsestraat 112a. Aanmelden is niet verplicht, maar voor de organisatie wel prettig. Dat kan via: [email protected]

De lezing maakt deel uit van een vrijwilligerscursus die Stichting De Groesbeek dit jaar organiseert, getiteld ‘Groen en Doen in het Groeske’. Cursusleider en co√∂rdinator is Kirsten Kuipers. Verdeeld over het jaar komen er 10-12 bijeenkomsten, soms op een avond, vaak op zaterdagmiddag, meestal buiten in het park rond de Groesbeek.

Informatie over het vervolg van de cursus (inclusief informatie over de gastsprekers en data) wordt binnenkort bekend gemaakt op www.buurtparkgroeske.nl De cursus is vooral praktisch van aard en je kunt van alles komen leren over natuur in het Groeske, natuurfotografie, natuureducatie, maar ook over groenbeheer in het park en het verbouwen en oogsten van voedsel dichtbij huis. Meer informatie is ook op te vragen via bovenstaand mailadres.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Lezing over Groesbeek en ‘t Groeske met Paul Thissen

Reageren is niet toegestaan.