Bomen Nieuwe Drulseweg gekapt

De gemeente kapt begin volgende week veertien bomen langs de Nieuwe Drulseweg in Groesbeek. Het gaat om Hongaarse eiken die in 1988 zijn geplant. Het blijkt dat de bomen niet stevig genoeg zijn.

De bomenlaan op de Nieuwe Drulseweg in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De bomenlaan op de Nieuwe Drulseweg in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Aan de buitenkant van de bomen is niks te zien, maar de stam van de bomen staat niet stevig genoeg op de wortels. Dit komt omdat de bomen ge├źnt zijn. Hierbij wordt de stam van een boom op de wortels van een andere boom gezet. Normaal gesproken gaat dit goed, maar helaas blijkt de verbinding bij de Hongaarse eiken aan de Nieuwe Drulseweg niet stevig genoeg. Bij harde wind kunnen de bomen spontaan afbreken en omvallen. De bomen worden dus uit voorzorg verwijderd.

De gemeente plant vijftien lindebomen om de gaten die nu vallen in de bomenlaan te vullen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gem. Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jan Jacobs

Raar verhaal. Heeft er een boomtechnisch onderzoek plaatsgevonden na aanleiding van een VTA controle, waaruit zou blijken dat alle 14 eiken dusdanig gevaarlijk zijn dat ze gerooid moeten worden uitgevoerd? Als er een slechte aanhechting zou zijn met de onderstam dan zou dat toch terug te zien zijn in de vorm van een verminderde vitaliteit? Hoor graag!

Buurtbewoonster

Jammer van die bomen van 1988. Maar ja ‘t zijn maar bomen he, sorry bomen. Natuur telt niet?
En het duurt 20 jaar voordat die lindebomen een beetje groot zijn, zucht . . .

Theo

Waarde Jan; “Velen hebben mond genoeg om het werk van anderen te kraken en hebben zelf altijd hand tekort om beter werk te maken”

wpDiscuz