Teruggave sleutels prinsen carnaval gemeente Berg en Dal

Woensdagmorgen 10 februari werden in het gemeentehuis in Groesbeek door de prinsen en prinsessen van de carnavalsverenigingen uit Millingen a/d Rijn, Kekerdom, Leuth, Ooij, Beek en Berg en Dal zoals afgesproken in deze volgorde de sleutel van de gemeente Berg en Dal weer ingeleverd.

2015: Locoburgemeester Ria Barber (links, met terug ontvangen sleutels) met de hoogheden aan de haring in het gemeentehuis. Foto en rechten: Gemeente Groesbeek Berg en Dal.

Vorig jaar: Locoburgemeester Ria Barber (links, met terug ontvangen sleutels) met de hoogheden aan de haring in het gemeentehuis. Foto en rechten: Gemeente Berg en Dal.

Burgemeester Mark Slinkman was een weekje op vakantie en werd hiervoor vervangen door Wethouder Sylvia Fleuren en Ria Barber. Er werd gevraagd naar de hoogte- en dieptepunten. Op één prins na had niemand een dieptepunt, alleen prins Jurgen van De Cavalieren uit Beek kon niet schitteren in een optocht vanwege de afgelasting. Echter mag hij, mede door medewerking van de gemeente, met halfvasten op 6 maart alsnog door Beek trekken mits er genoeg animo onder de deelnemers is. Hij ziet dit met vertrouwen tegemoet.

De sleutels werden om beurten door de wethouders in ontvangst genomen. De afwezige carnavalsverenigingen uit Groesbeek leveren de sleutel naar eigen gebruik in november pas weer in. En zoals de traditie voorschrijft werd de bijeenkomst afgesloten met haring happen, waar overigens niet iedereen zich aan overgaf om van deze lekkernij te genieten.

Bert Roodbeen was aanwezig en maakte foto’s. Klik hier.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: In Het Laag.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ummes

O daarom leveren ze die sleutel in, een harinkie op kosten van Berg en Dal. Goed dat de Groesbeekse prinsen nog niet geharmoniseerd zijn.

zielig

Is dat goed?
Wat denken die prinsen uit het Berg en Dalse kerkdorp Groesbeek wel?
Laten ze die sleutel steken in een plek waar het erg donker is……

henk

beste zielig, het is een Groesbeekse traditie die we in ere houden om de sleutel in te leveren in november. Dat het hoog en laag dat nu doet is prima. Maar laat het kerkdorp Groesbeek zijn tradities behouden, ik denk dat WIJ al genoeg hebben ingeleverd en eerlijk gezegd hoop ik snel dat we dan maar gemeente Nijmegen moeten worden i.p.v. B&D.
Hopelijk heeft het gesmaakt al hangt er wel een behoorlijke K** lucht in het B&D gemeentehuis.

willie

Precies traditie van groesbeek.

Gruusbek alaaf alaaf

vieren ze in berg en dal ook carnaval dan? Ik ken alleen maar het Keulen van Gelderland!?

wpDiscuz