“Berg en Dal” onzichtbaar gemaakt op komborden Groesbeek

Op de eerste komborden in Groesbeek is de nieuwe gemeentenaam “Berg en Dal” niet meer goed zichtbaar. Hiervoor lijkt een spray te zijn gebruikt.


Nieuwe gemeentenaam niet meer goed zichtbaar op het kombord. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Souvenir

Het betreft de borden op de Nijmeegsebaan, die donderdag pas zijn geplaatst. In aanloop naar het vervangen van de borden verdwenen er al een stuk of 10 oude blauwe bordjes waar alleen de naam “Groesbeek” op stond. Dit lijkt voor enkele inwoners een souvenir te zijn. De nieuwe borden zijn duidelijk minder geliefd.

116 locaties

In totaal worden er op 116 locaties in de gemeente Berg en Dal komborden vervangen. Deze gemeente is ontstaan na een fusie tussen de oude gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek. Naar verwachting nemen de werkzaamheden nog enige tijd in beslag, omdat er naast het ophangen van de borden ook sprake is van herstel- of schoonmaakwerkzaamheden. De kosten bedragen in totaal € 70.000,-.

Al gewaarschuwd

Vanuit de politiek werd er al gewaarschuwd voor mogelijk vandalisme, omdat de naamswijziging van de gemeente voor inwoners uit Groesbeek nogal gevoelig ligt. VOLG en Sociaal Groesbeek hebben voorgesteld om borden te laten plaatsen zonder gemeentenaam. Het vermelden van de gemeentenaam is immers ook niet verplicht.

Eerst stickers, daarna alle borden vervangen

VOLG wilde dit al per 2015 doorvoeren zodat de borden in de oude gemeenten Ubbergen en Millingen aan de Rijn niet voorzien hoefden te worden van een sticker met daarop “gem. Groesbeek”, omdat de fusiegemeente in het eerste jaar nog Groesbeek heette. Het voorstel van de twee lokale partijen behaalde geen meerderheid in de raad en zodoende is er in 2015 voor duizenden euro’s aan stickers geplakt en worden de komende weken overal borden met de nieuwe gemeentenaam geplaatst.

Dossier komborden fusiegemeente

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 41 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Schandalig…. Smurfenstreek!!

Piet

Dit kon men natuurlijk verwachten.Zal niet de laatste keer zijn.

henk

Ik ben tegen vandalisme, maar heb er tevens ook wel schik van dat B&D wordt afgeplakt / weg gelakt. of wat dan ook. Waarom worden ze niet eens wakker in de gemeente B&D en luisteren naar het Groesbeekse volk en lopen sommige politieke partijen met een grote plaat voor de kop rond. VOLG en SG hebben er voor gewaarschuwd en zullen ook niet blij zijn als de borden vernield worden, maar het had een hoop vandalisme tegen gegaan als men B&D gewoon weglaat van de kom borden. Eigen schuld dikke bult.

De knalpiraat

De beste omschrijving in een woord SCHITTEREND!!!
Groesbeek blijft Groesbeek !!!

Vuurpijl

Goed bezig πŸ‘

Tont

Groot gelijk volgen nog meer.i

Nou Henk, zo te lezen ben je helemaal niet tegen vandalisme! Er is een democratische beslissing genomen….helaas zo te lezen niet in jou voordeel! De gemeente Berg en Dal bestaat uit meer dan alleen het Groesbeekse volk. En wie betaalt de schade? Juist, jij en ik!

Gruusbekse

Degene die dit gedaan heeft verdient een medaille!

Henk

Genieten!

Henk Baron

Ik kan er maar één ding op zeggen. Degene die hier achter staan is voor mij “dom volk”. Wat een mentaliteit. Klinkklare vernieling. En dan die mensen nog prijzen ook. Samen moeten we het weer betalen. πŸ™

jantje..
Groesbeek verzet

Mooi mooi mooi!!!en dat er nog meer zullen volgen!!!

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜ƒπŸ˜ƒ

Leentjebuurvrouw

Wat een kinderachtig gedoe ! Degene die dit leuk vinden zou ik zeggen wordt eens volwassen!
Gemeente Berg en Dal, bij het referendum heeft de meerderheid van jullie dit ook gewoon geaccepteerd!
Groesbeek blijft Groesbeek.

henk

Geen probleem mee om dat te betalen. De hele fusie kost het Groesbeekse volk toch al geld genoeg. Dus laten we genieten van deze actie tot we bij Nijmegen gaan horen of ze moeten de onder tekst weg laten. Niks democratie, dit is gewoon opgedrongen. De na telling destijds was ook niet voor de naam maar ging om 1 zetel voor de SG. De naam verandering is nooit na geteld dus moeten wij er vanuit gaan dat dit democratisch is beslist door Keereweer en de zijne. Maar zijn voorganger is de aanstichter tot dit alles.

Joost

Ik kan alleen maar hopen dat ze voor het vervangen of herstellen geld blijven uitgeven tot het vanzelf bij de veroorzakers terugkomt. Dan maar minder geld naar de tafeltennisclub, voetbalclubs, schietvereniging en wat al niet meer. Triest dit. Blijf met je handen van andermans spullen af. Boompjes die omgeknakt worden, de bollen die uit de rotonde getrokken worden en dit, het kost ons geld.

Piet

Henk ga jij lekker foto’s maken om de polder nog meer in beeld te krijgen

Henk

Altijd maar dat ‘het kost de gemeenschap geld’ je merkt er uiteindelijk niks van in je portemonnee.

AndrΓ©

Ben een echte Groesbeker en vind het jammer dat het niet de gemeentenaam is geworden .
Maar dit soort vandalisme keur ik niet goed , uiteindelijk moeten we het herstel met z’n allen ook weer gaan betalen .

ikke_2

Wat een geneuzel over vandalisme en herstel betalen, ik geef graag een fles groene zeep en een borstel!!! dit is gewoon LOL wat te verwachten was!!!

wpDiscuz