Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek 2016

Op 5 maart 2016 is de 13e editie van de Verlichte Halfvasten Optocht door Groesbeek.


VHO 2015. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

Terwijl de weergoden zelfs tijdens de reguliere carnaval diverse optochten parten hebben gespeeld, maakt de organisatie van de VHO zich op voor de 13e Verlichte Halfvasten Optocht van Groesbeek.

En daar kijken we samen met alle wagenbouwers, publiek en organisatie met recht naar uit. Immers de VHO-Groesbeek draagt een rijke reputatie met zich mee en men wil er alles aan doen om dit tot in lengte van jaren zo te houden. Samen met het aansluitende Halfvastenspektakel in De Linde met dit jaar o.a. de prijsuitreiking, Q Music The Party (inclusief het Foute Uur), diverse DJ’s en de topformatie Anderkovver, is dit voor heel carnavalminnend Zuid-Oost Nederland een waardige afsluiting van het carnavalsseizoen 2015/2016.

Korte terugblik

Na maar liefst 19(!) keer op rij als eerste te zijn geëindigd aan alle optochten waar zij de afgelopen jaren aan hebben meegedaan, moest CV Goed Gek tijdens de VHO-Groesbeek 2015 De Stumpers voor laten gaan. Hiermee wisten de Stumpers met hun geweldige creatie ‘Bij de lichtoptocht komen nu ook de sprookjes los’ na een aantal jaren weer beslag te leggen op de eerste prijs in de categorie Praalwagens.

Echte winnaars kunnen echter ook in stijl hun verlies dragen. En zo geschiedde in een bomvol De Linde. Ook de winnaars in de categorie Grote Groepen CV Shon Clubke uit Berghem lieten met hun creatie ‘Holland in goed harmonie’ overduidelijk zien dat ze het vak nog niet verleerd zijn daar.

In de categorie Kleine Groepen was de winaar van vorig jaar CV Nor Venant opnieuw om door een ringetje te halen en dus opnieuw goed voor een eerste prijs. De Feestneus wist andermaal beslag te leggen op de eerste plaats bij de Prinsenwagens.

De geweldige optocht die wederom door vele duizenden mensen langs de hele route werd aanschouwd, beleefde in De Linde weer een geweldige apotheose. De carnavalsplunje kan weer voor een jaar de kast in, maar de herinnering blijft!

Meer info op www.vho-groesbeek.nl. Klik hier voor de deelnemers die zich tot nu toe hebben opgegeven.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Website VHO

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
groesbeek

is dan te hopen dat t niet zo n zooitje ongeregeld word als vorig jaar
dat de organisatie daar toch wel een beetje rekening mee houd

Pipo

Helemaal goed is geen promotie voor ons dorp.
De grote groepen drinkende jeugd achter de wagens waarvan de helft nog geen 18 is. En lege flessen en alles zomaar op straat gooit.

Kijker

Ik mag na 12 editie’s toch hopen dat organisatie voor kwaliteit wil gaan en eens een keer luitsterd naar kritiek. Laat amper verlichte zuipende & harde housende lichtslangwagens aub alleen een rondje industrieterrein maken.
Ik weet dat de organisatie (Frans) al vaker beterschap heeft belooft maar we zien er nog niets van.

Frans

Fransje is denk ik meer bezig met zijn club als met de optocht dat is maar bij zaak

Manmanman

Stop nou eens met het afzeiken van die man. Alleen maar jaloezie…

gerard.

En laat ze de geluid installatie pas op vol zetten als de boel gaat vertrekken. Nu staan ze op de Gooiseweg Atelierweg enz al anderhalf uur voor vertrek al vol speed te bonken. Om knetter van te worden.

De Kuier.

Wie maken de troep en er een zooi van??? Juist de deelnemers(niet allemaal gelukkig),de organisatie kan op voorhand niet beoordelen wat er onderweg gaat gebeuren. Wel kunnen ze toezien of de deelnemer(s) richting Pannenstraat mogen of richting Mook/Molenhoek ivm de te harde muziek en/of geen of weinig licht. Misschien zijn er ook nog deelnemers die daags erna nog naar Beek gaan,die slopen zaterdags hun creatie nog niet…Deelnemers heel veel plezier en maak er weer een prachtige optocht van.

Lichtmast

Er is 1x per jaar een VHO en er zijn er toch een paar die hier lopen te zeiken zeg.
Get a life!!

Toontje

Die “paar” zijn er meer dan je wellicht denkt. Veel & harde house-muziek, zuipende (minderjarig) jonge jeugd op veel wagens, lichtslagen, die nou niet bepaald een toonbeeld zijn van creativiteit. Het is al vanaf de 1e VHO aan de hand. De organisatie weet dit, maar het gaat hen ook om de omzet na de optocht in De Linde…

Bertus b

Tja, wie om aandacht vraagt krijgt ook aandacht…..

Bertus b

Ik zeg van Kesteren laten ruimen en de rekening naar de organisatie!

Splinter

Vraag zou die verlichten optocht ook door Berg en Dal kunnen komen zou wel leuk zijn nu we 1 zijn met de groesbekers.
Is maar een voorstel .

groesbeker

Je woont duidelijk niet in de buurt als je daar wel woont en de bloempotten.rammelen uit je vensterbank of je hond kruipt weg voor t gebonk van een wagen die meer dan een uur voor je huis staat te denderen dan praat je anders
Afgelopen jaar was t echt verschrikkelijk en deze wagen was alleen een caravan met 2 supergrote boxen zonder enige verlichting en inderdaad een groep zuipende jongeren erachteraan.

Wat groesbeker zegt klopt inderdaad , die gasten hadden ze er gelijk uit moeten halen.

piet

Meestal zijn die onverlichten harde muziek wagens van buiten groesbeek
In de breedeweg doen er ook sinds jaren al div mee
Ook daar geen aan winst voor de optocht
Misschien idee voor de organisatie
Vraag foto dat de cv die van te voren op stuurt
Loop voor aan vang op tocht rond op industreterein en jammer dan je hebt je niet aan voor schrift gehouden
Misschien volgend jaar weer een kans
Wees er streng in
Beter 40 mooie deelnemers
Dan 80 waarvan de helft het verziekt voor de rest

Groesbeek

Nou is weer bingo dit is toch geen carnaval meer groepen bonkende herrie

wpDiscuz