Mantelzorg Beek had geen vertrouwen in Welzijn Groesbeek

Het Steunpunt Mantelzorg Beek (SMB) heeft de werkzaamheden voor 135 mantelzorgers beƫindigd na een conflict met de gemeente en Stichting Welzijn Groesbeek (Mantelzorg Berg en Dal).

Mantelzorg_Berg_en_Dal-DGB

Beschuldigingen en irritaties

Vanaf het moment dat de verschillende steunpunten in aanloop naar de gemeentelijke herindeling (2014) met elkaar in gesprek zijn verliep de samenwerking moeizaam of niet. Hier is in de periode daarna weinig verandering in gekomen. Partijen bleken veel moeite te hebben met elkaars houding en werkwijze. Beschuldigingen en irritaties bleven. In Beek hadden de vrijwilligers geen vertrouwen in Stichting Welzijn Groesbeek (SWG), die de steunpunten ondersteunt.

Veel gesprekken zonder resultaat

De gemeente heeft in een mail naar het steunpunt Beek aangegeven dat zij verwacht dat de positie, rol en werkwijze van de SWG-coƶrdinator door Beek wordt geaccepteerd en niet ter discussie wordt gesteld. Wethouder Sjaak Thijssen wilde dit persoonlijk toelichten, maar daar werd slechts door 1 van de 18 Beekse vrijwilligers op in gegaan. Het gesprek leverde, evenals andere gevoerde gesprekken, niets op.

Niet serieus genomen

De gemeente en Stichting Welzijn Groesbeek hebben daarnaast, volgens de afdeling uit Beek, niet adequaat gereageerd op een niet nader genoemd conflict. Dit conflict heeft de samenwerking vanaf het begin af aan al vertroebeld. Kritiekpunten op het beleid, zoals het niet hebben van een communicatieplan, registratieplan en een stuurgroep, zijn door de gemeente ook niet opgepakt. Dit komt omdat sommige van deze punten volgens de gemeente onterecht waren. De afdeling Beek dacht daar anders over en voelde zich om die reden waarschijnlijk niet serieus genomen. De gemeente heeft overigens het een en ander willen toelichten, maar daar is door de Beekse afdeling niet altijd gebruik van gemaakt.

Communicatie in Beek

Vrijwilligers en mantelzorgers uit de hele gemeente kunnen zich nu aanmelden bij het gemeentebrede “Mantelzorg Berg en Dal”. Door een goede communicatie in Beek en omgeving hoopt men de vrijwilligers en mantelzorgers in die regio, waarvan de gegevens bij Mantelzorg Berg en Dal niet bekend zijn, alsnog te bereiken.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Muts

Ja, daar gaan we weer. De polder krijgt de zin niet en dan gaan ze weer moeilijk lopen doen. Want de hele fusie moet natuurlijk alleen maar voordelig voor hun uit vallen.

Lijkt de meerdere malen mislukte fusie tussen de omroepen wel. En nu dat eindelijk gelukt is zijn het allemaal WFMers die de scepter zwaaien en zo snel mogelijk alles naar de haaien helpen.

Kom maar op met het ‘achterlijke en domme Groesbeker’ commentaar. Ik ben er trots op en kan het hebben!

henk

idd. daar gaan we weer. Groesbeek is de schuldige en de geldschieter van de polder bewoners en moeten zich maar weer aanpassen. Alles inleveren, naam, omroep, alles slikken. Laten we maar snel gaan fuseren met Nijmegen, liever een 080 dan een B&D-er. Belangrijkste is wel dat de mensen die de zorg nodig hebben daar niet de dupe van worden.

mien

Dit hebben we nog niet gehad ,Waar beginnen de polder bewoners hierna weer over??

Mantelzorger

Hoezo waar beginnen de polder bewoners nu weer over??? Het steunpunt mantelzorg Groesbeek en Millingen werken al jaren in zeer goede harmonie samen.

heuvelrugbewoner

Inderdaad, het grote geld komt van u, de Groesbeker. Daar zijn wij, bewoners van de heuvelrug, u zeer erkentelijk voor. (-;

Bertus b

Triest dat mensen onder elkaar in zon relatief kleine gemeente er samen niet uit kunnen komen, waarvan 135 mensen de dupe worden. Eigen te gek voor woorden, en natuurlijk het makkelijkst om de bijltjes erbij neer te leggen.

kiezer 2014

Jammer om dit te moeten lezen. Zijn wij in onze gemeente nu ook al vergeten dat het om de mensen gaat die Zorg nodig hebben?
Maatwerk?
Samenwerken voor een doel?
De gemeente faciliteert?

jullie wilden toch fuseren.

wpDiscuz