Groesbeekse radiopiraten komen weer tot leven

Naast Radio Gruusbek is ook de Muziek Express een eigen online radiozender gestart. De reden hiervoor is de onvrede over de programmering van de nieuwe lokale omroep Berg en Dal.

Foto: Facebook Muziek Express

Foto: Facebook Muziek Express

Radio Gruusbek is begonnen als Groesbeekse carnavalszender, maar heeft na de carnaval besloten de programmering aan te passen en over te gaan op Groesbeekse, Duitse en Nederlandstalige muziek. Op de zaterdagmiddag was er al een live-uitzending, omdat er voor één van de initiatiefnemers geen plek meer was binnen omroep Berg en Dal. Er komen naar alle waarschijnlijkheid nog liveprogramma’s bij.

Ook de Muziek Express is nu online te beluisteren. De initiatiefnemers hebben naar eigen zeggen niet voldoende ruimte gekregen om bij omroep Berg en Dal een invulling te geven aan het programma zoals deze bij omroep Groesbeek bekend was. Muziekexpress Radio is vorig weekend gestart met het aansluiten van apparatuur bij de oud piraten. Diverse radiopiraten hebben al gezegd hun medewerking te verlenen. Beide stations hebben de licenties binnen.

De conflicten tussen enkele (oud)-medewerkers van omroep Groesbeek en het nieuwe bestuur van omroep Berg en Dal lijken hoog te zijn opgelopen. Op social media verscheen er onlangs een interne mail (mirror) waarin werd aangegeven dat het bestuur van Omroep Berg en Dal één van de medewerkers heeft geschorst.

www.radiogruusbek.nl
www.muziekexpress.com

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 53 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk
Hopen dat omroep B&D snel de stekker eruit moet trekken. Eigen schuld dikke bult. Heerlijk luisteren naar de wel bekende klanken van weleer en van nu. Gemaakt voor het Groesbeeks volk. Beide internet radiostations heel veel succes. Fijn dat jullie met hart en ziel voor de luisteraars klaar staan. En dat die gesubsidieerde Omroep B&D snel naar de klootte gaat of eens luistert naar zijn luisteraars en naar de vrijwilligers die meer dan 20 jaar met plezier muziek hebben gedraaid en nu Hollands moeten praten en op straat worden gezet en zelf de deur worden geweigerd. Schande bestuur omroep B&D.
jong en fris geluid

terecht de toegang tot de omroep ontzegt ivm ongepast gedrag.
succes met de bejaardenradio.

Hans Peters
Goed dat dit publiek wordt, zelf ga ik aanstaande zaterdag ook mee doen met de muziekexpress. Als oud piraat verheug ik mij er nu al op. Wij hebben tegen de subsidie voor deze omroep gestemd, omdat ons onduidelijk is gebleven waar de 80.000 euro van WFM zijn gebleven. Hierdoor zagen wij de noodzaak niet van de subsidie die toch gewoon verstrekt is. Verder rommelt het al een hele tijd bij deze omroep, eigenlijk al vanaf dat het samen gaan een feit is. Groesbeeks mag niet meer met uitzondering van toen en now. Ik hoor wel iedere zondag Nimweegs geblaat, niks… Lees meer »
Willem Janssen

Best jong en fris
Dat je voor keur heb voor bepaalde muziek mag .Als je zelf ook wat met muziek heb meld je dan aan bij omroep berg en dal ze krijgen plek genoeg vrij .Want er heerst en leeg loop .Succes met je muziek daar bij de dictator radio

Harm
Nog voordat de nieuwe omroep is begonnen waren er al een flink aantal lieden op tegen. Logisch dat een goede start met deze personen niet gaat werken. Ik lees ook dat er bepaalde personen na ruim 20 jaar worden bedankt. Graag wil ik deze lieden erop attent maken dat zij ruim 20 jaar lang flink de gelegenheid werd geboden om met gemeenschapsgeld (sluik) reclame kon maken voor hun disco. Mede hierdoor hebben deze lieden regelmatig een feestje te verzorgen, en dat doen zij niet voor niets. En op oubollige muziek zit lang niet iedereen te wachten, evenals die oude Duitse… Lees meer »

Hele omroep B&D is niks meer .WAARDELOOS. Snap alleen niet dat ze het hier zover hebben laten komen en de omroep uit handen hebben geven.

Jammer voor de oudere mensen dat Omroep Groesbeek om zeep geholpen is.

Rinus

Best Harm

Voel ik stukje jaloezie opkomen bij jou .Denk aan je bloedruk .Je moest eens weet wie er nieuwe auto van rijden bij omroep berg en dal .Plus dat sommige vakantie huisjes hebben .Denk moet je daar drukker om maak dan wat je hier roep toch .Want sluip reclame is strafbaar dan waar ze al lang er uit geschopt of vergis ik mijn .

Muziekkel

Professionele studio hoor bij Muziekexpress.
Daar kan Omroep Berg & Dal een puntje aan zuigen!

Martin
Vertel, wie rijdt er dan een nieuwe auto bij Omroep Berg en Dal? 😉 Ik geef Harm groot gelijk. Ik ben blij dat ze weg zijn. Tijd voor vernieuwing. Ik ben niet tegen dit soort nummers maar heb ook geen zin om dit 2uur lang aan te horen. Ik heb nu al meer naar Omroep Berg en Dal geluisterd dan dat ik eerst naar Omroep Groesbeek deed. En btw. jullie weten lang niet alles wat er speelt daar. En wat er wordt gezegd dat het onzin was dat er van 48uur 24uur gemaakt moest worden, dat is gewoon de waarheid.… Lees meer »
DeKiwi
Ja beste Henk, jij moet eens voor de spiegel gaan staan en je zelf afvragen, waarom hebben ze mij de toegang tot de studio ontzegt? Jou reactie van vandaag zegt alles over de persoon, Henk. Vol van woede, gefrustreerd, vol met haat, altijd hebben het andere gedaan, altijd negatief, en als ik mijn zin niet krijg, dan zal ik…. Zo lees ik jou reactie. Kun jij in een heldere en eerlijke samenvatting ons vertellen waarom het bestuur jou na 22 jaar de wacht heeft aangezegd met de mededeling dat met onmiddellijke ingang jou de toegang tot de studio wordt ontzegt.… Lees meer »
Henk

Dekiwi, Ik Henk heb geregeerd en niet de Henk die 22 jaar zijn best heeft gedaan en nu niet meer welkom is. Geen Groesbeeks meer mogen praten maar dat stads gelul mag wel. Ja dames en heren , en meer van dat polder gekwats moeten we nu verplicht naar luisteren. Maar gelukkig niet meer leven het internet.

Guido

Veel mensen kennen de hele waarheid niet en dat is jammer. Het hele verhaal word maar van een kant bekeken en dat vinden wij jammer. Je hoort en leest van alles maar in werkelijkheid is het echt wel anders gegaan.

Muziekliefhebber
Muziek Express (Piratenbende ) vs Omroep Berg en Dal. Wat een onzin, iedereen heeft zijn eigen keuze voor muziek. Een auto kopen met geld van de Omroep, een vakantiehuis idem dito, wat een grote onzin. Zitten hier een paar laaggeschoolde te reageren. Wat er in het verleden allemaal gebeurd is moeten we maar snel vergeten en vooruit kijken. Je kent het gezegde; “opgeruimd staat netjes”. Wat een discussie weer hier op degroesbeek.nl. Wordt tijd dat degroesbeek.nl het reageren op berichten eens gaat uitzetten (waarschijnlijk wordt mijn bericht niet eens geplaatst). Maar goed snap het wel, bezoekersaantallen lopen dan hard achteruit,… Lees meer »
Guido

Ik vind het inderdaad ‘een beetje dom’, zeg maar ERG dom van Hans Peters. Een discussie als deze voer je in de raadzaal. Hij vraagt zich ok af waar de 80.000 euries zijn gebleven. Lijkt mij een vraag wat hij prima in de raadzaal kan vragen. Erg dom Hans.

Toontje

Ha (ongetwijfeld zeer geschoolde) Muziekliefhebber, reageren op berichten uitzetten = censuur. Laten we dat dus maar niet doen. Vrijheid van meningsuiting, weet je wel. Verder een tip: wanneer je Hams Peters waarschuwt, kun je wellicht ook even contact opnemen met Omroep B&D-programmamakers Rob Bekers (GVP), Twan Vissers (voorzitter CDA), Rob Verheijen (CDA). Die zijn ook niet vies van een dubbel petje en maken schaamteloos gebruik van de radio om hun eigen naamsbekendheid te vergroten en zich zo een plekje in de gelederen van de lokaal politiek correcte elite te garanderen.

Rechter

Beste Guido
Weet je dan wel hoe het zit ??? Niet roepen wat je niet weet toch
En inderdaad er staat me en hoop kwats op .Dat heb je met zulke site waar je anoniem kunt reageren .

Rinko

Enige kans dat mijn muziek een voorbij komt op Radio Gruusbek? Ik heb vorige maand een min album met instrumentale muziek uitgebracht, van licht klassiek tot pop. O.a te beluisteren op iTunes, Spotify, Youtube etc. Groetjes, Rinko (inwoner van Groesbeek 🙂 ) Hierbij de links: https://open.spotify.com/album/5qnU12bziN0ximZ4SCrF7w
https://www.youtube.com/playlist?list=PLQuiiVcsqOykCNMGi7ptfeUPGLhQpJKId

Guido

Beste Rechter, juist daarom ‘roep’ ik niets! Ik heb diverse verhalen aangehoord maar ga dit bewust niet melden op deze site. Wat ik wel hierboven lees is dat veel mensen zich afzetten tegen de nieuwe omroep. Juist voor dit soort reacties moet jij schrijven dat men niet moet ‘roepen’. Ik houd het bewust netjes!

Hans Peters

Guido als je echt de politiek zou volgen, wist je dat ik/wij dat allang gedaan heb(ben) Volgens mij heb ik nog nooit ergens een dubbele pet op gehad. Bovendien vraagt dit internet radiostation geen subsidie aan de gemeente. Gewoon luisteren en lezen.

wpDiscuz