Ontmoetingsruimte begraafplaats Heselenberg gesloopt

De ontvangstruimte van de begraafplaats Heselenberg in Groesbeek wordt in het voorjaar (op gepaste tijden) afgebroken. Dit hebben burgemeester en wethouders dinsdag besloten.

Het pand is in de jaren 90 gebouwd met de verwachting dat het gebruikt zou worden als afscheidsruimte. Dit is echter niet het geval. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met het ontwerp, dat er voor zorgt dat het gebouw niet wind- en waterdicht is. Het is daarmee een alles behalve plezierige verblijfsruimte. Bouwtechnische aanpassingen hebben niet het gewenste effect gehad.

De gebouw- en begraafplaatsbeheerder, het onderhoudspersoneel en de lokale uitvaartondernemer zijn van mening dat het gebouw nauwelijks gebruikt wordt en gesloopt kan worden. De uitvaartondernemer laat weten dat nabestaanden afscheid nemen bij het kruis.

Het was op de begraafplaats overigens wel de enige overdekte ruimte om te schuilen bij slecht weer. De ontmoetingsruimte werd eigenlijk alleen daarvoor gebruikt. De laatste 3 jaar is er voor € 15.000,- aan onderhoud gepleegd. De sloop kost € 2.300,-.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Mooi laten staan na bestaanden kunnen altijd zelf beslissen als het regent om droog te gaan staan

Gerard

Staat toch niemand in de weg? Echt Berg en Dals: wat mooi is slopen en wat niet nodig is bouwen….. Denk aan Zoma, Stationnetje, en onbetaalbare winkel en woonruimte.

wpDiscuz