Kermis Groesbeek 2016: nieuwe indeling, Dorpsstraat week dicht

De kermis in Groesbeek heeft dit jaar een andere indeling.

In oktober publiceerde DeGroesbeek.nl het bericht dat de Dorpsstraat mogelijk bij het terrein wordt betrokken. Dit is na het besluit van burgemeester en wethouders deze week definitief het geval. Het oude kermisterrein is door de centrumplannen wat kleiner en niet alle attracties kunnen daar geplaatst worden. Het kermisterrein voor 2016 is het marktplein, de stoep voor het gemeentehuis en een stukje Dorpsstraat.

Dorpsplein liever niet gebruiken

Daarom zal de Dorpsstraat gedurende één week worden afgesloten. De bus moet omrijden via de Cranenburgsestraat en de Nieuweweg. Tussenliggende haltes in Groesbeek-centrum komen te vervallen. Een van de mogelijkheden om dit te voorkomen is om het Dorpsplein bij het kermisterrein te betrekken, maar uit ervaring (2009) blijkt dat het gebruik van het Dorpsplein niet gewenst is. Het kermisterrein wordt dan in tweeën gesplitst. De keuze voor het gebruik van het Dorpsplein zal alleen in beeld komen wanneer de werkzaamheden aan de Houtlaan niet volgens planning verlopen. De Houtlaan en de Dorpsstraat kunnen namelijk niet gelijktijdig afgesloten zijn. Het Dorpsplein zal vooralsnog gebruikt worden voor de weekmarkt.

GOV wil iets anders

Er zijn twee varianten uitgewerkt (zie hieronder). De ambtenaren, exploitanten en kermisbond kiezen voor de eerste variant, met totale afsluiting van de Dorpsstraat. De Groesbeekse Ondernemers Vereniging (GOV) heeft dit liever niet. Bij de tweede variant wordt de Dorpsstraat niet bij het terrein betrokken en is deze straat minder vaak afgesloten, maar dan nog steeds vaker dan voorheen tijdens de kermis het geval was. “Het kermisterrein is bij de nu gekozen variant duidelijk één geheel, het is minder passen en meten op de stoep aan de zijde van het gemeentehuis, er is minder kans op schade aan attracties en het komt de verkeersveiligheid ten goede (er kunnen niet onverwachts voetgangers of fietsers tussen de attracties uit op de Dorpsstraat terecht komen)”, leggen burgemeester en wethouders uit.

Nieuwe indeling Kermisterrein voor 2016.

Nieuwe indeling Kermisterrein voor 2016.

Zo wil GOV het, maar de keuze is op de andere variant gevallen.

Tweede variant, maar de keuze is op de eerste gevallen.

Speed Booster weg, Flying Jump nieuw

De kermis in Groesbeek vindt dit jaar plaats van zaterdag 3 september 2016 tot en met woensdag 7 september 2016. Wat invulling betreft is de kermis nagenoeg gelijk aan 2015. Enig verschil is het verdwijnen van de Speed Booster, want die heeft plaats gemaakt voor een nieuwe attractie: Flying Jump. De ritprijzen blijven gelijk. De totale pachtopbrengst bedraagt € 36.700,- exclusief servicekosten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
groesbeker

Goed besluit, tevens de broodnodige vernieuwingen doorvoeren én uitbreiden!
De kermis is de laatste jaren ingekakt

wpDiscuz