Eetcafe Huis Valois op locatie “De Ontmoeting”

In het pand waar in het verleden de cafés Binnen, Hans en Grietje en De Ontmoeting zaten opent binnenkort een bourgondisch eetcafé: Huis Valois.


Aan de Dorpsstraat 4 opent “Huis Valois” op 1 mei 2016 de deuren. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Middelpunt

Het concept is; lekker eten en daarna blijven hangen voor een goed glas (Groesbeekse) wijn of een lekker biertje. In de middag is er een lunchkaart en wordt er koffie en thee geschonken. De keuken zelf is tot 21:00 uur geopend. Vanzelfsprekend bent u ook van harte welkom wanneer u alleen voor een borrel komt.

“Huis Valois moet hét middelpunt van Groesbeek worden, waar iedereen samen komt en lekker bourgondisch kan genieten.”, aldus gastheer Armand Hendriks. De chef-kok, Jules de Munk, zorgt voor gerechten die van streekproducten worden gemaakt. Het terras is het grootste deel van het jaar geopend.

Geschiedenis

Het huis Valois was een belangrijke dynastie. Koningen van Frankrijk tussen 1328-1589 waren lid van dit huis. Een belangrijk verwant lid van het huis Valois was de hertog van Bourgondië, 1363 – 1482. Het “Hertogdom Bourgondië”, het noordwestelijke of “Franse” deel van Bourgondië werd een hertogdom onder de Franse kroon in 880.

Filips de Goede en Karel de Stoute, hertogen van Bourgondië in de 15e eeuw, wisten hun gebied uit te breiden naar de Lage Landen(Nederland). De inwoners van de Zuid-Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg en de Belgen worden vaak “Bourgondiërs” genoemd, omdat ze graag de tijd nemen om van een hapje en een drankje te genieten.

Vanaf 1 mei 2016 is Huis Valois, gelegen aan de Dorpsstraat 4, geopend.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Fam. Flintrop

Leuk en een aanwinst voor het centrum van Groesbeek. Wij gaan er zeker eens een vorkje prikken.

Groesbeek

Word ook weer niks.

Toontje

Succes! Groesbeek verdient inderdaad beter dan het zoveelste Hanos-restaurant.

Miranda

Leuk! Welkom en veel succes

Lambert

Veel succes, alleen jammer van die naam. Groesbeek is nooit Bourgondisch geweest, eerder Kleverlands!

Fam. Jans

Leuk, klinkt goed, heel veel success !! Wij komen zeker eens langs.

Ten eerste wens ik de initiatiefnemers veel succes. Goed nieuws dat er weer iets in dit mooie pand komt. Of het dit keer wel gaat slagen betwijfel ik, maar ik hoop er het beste van. Succes

Komen er ook geschiedenisboeken op tafel te liggen?

karin

klinkt goed. ik ben benieuwd!

Gerard.

Als al die andere het daar niet redden, waarom hun dan wel ?

Hansie

Word ook weer niks.
Uit dat pand is de loop uit en die zal er ook nooit meer inkomen.
Is eenmaal naar de knoppen en dat zal ook zo blijven.

Armand

Beste dorpsgenoten,
Ik begrijp dat een aantal mensen sceptisch zijn over de opening van “de zoveelste” onderneming in dit pand. Dit zal vooral komen door de vele wisselingen de afgelopen jaren.
Wij zijn vastbesloten om er een groot succes van te maken, en willen er voor zorgen dat “de loop” naar het pand weer gevonden wordt.
Een prachtig pand als deze zou het middelpunt van Groesbeek moeten zijn, waar iedereen graag komt om een hapje te eten, of lekker een biertje te drinken.

Ik hoop iedereen een keer te mogen verwelkomen in het nieuwe eetcafé

Tot snel!

Armand
uw gastheer bij Huis Valois

José

Heel veel succes Armand. Goed van je dat je de moed hebt om het te proberen. Gaat vast lukken.

Raaijmakers

Heel erg veel succes. Natuurlijk gaat dit lukken. Er heeft ook ooit een Chinees restaurant ik gezeten. Deze had het het toentertijd erg druk dus het kan wel degelijk. De eigenaren daarna stopten meestal vanwege ruzie of een slechte bedrijfsvoering. Nogmaals succes, wij komen hier zeker een keertje eten.

willie

Top, kan ik al een tafel reserveren voor 1 mei

karin
dat ligt eraan. de locomotief en broertje doen het volgens mij wel heel goed toch? zolang de nieuwe eigenaar niet op het domme idee komt er een spannend “fusion/biologisch dynamisch/kijk mij eens hip zijn” restaurant van te maken dan is het volgens mij best mogelijk in groesbeek. de meeste pogingen stranden op het feit dat de eigenaar iets heel anders/nieuws wil en dat willen “wij” als doe maar normaal plattelanders helemaal niet. ja, één keer in de 5 jaar omdat dochterlief haar diploma gehaald heeft of een andere bijzondere gelegenheid, maar over het algemeen willen we gewoon lekker, gezellig een… Lees meer »

In dit pand zitten helaas teveel mensen wie er geld mee willen verdienen ik wens de kok heel veel succes en hoop dat zijn huur niet te hoog is

Groesbeekse Ondernemer

Hebben we eindelijk weer eens een nieuwe uitbater gevonden.. Die heeft zichzelf niet eens kunnen bewijzen, en wat doen de Groesbekers, hebben hun oordeel alweer klaar. Geeft die ondernemer toch eens eerst de kans om zichzelf te bewijzen voordat je oordeelt!!!!!!!

D.Ondernemer

Geweldig, iemand met lef! De tijd zal het leren, succes. En Groesbekers doe eens niet zo negatief, jullie stad heeft deze ondernemers kei hard nodig.
Alleen zij kunnen de missers van de centrumplannen nog n beetje corrigeren.

Gerrit

Uiteraard gunnen we het de nieuw uitbater dat zijn concept slaagt. Dit slagen heeft echter niets met het Groesbeekse publiek te maken maar des te meer met de huurprijs in verhouding tot de beperkte vierkante meters. Je zult dan wel een zeer uitgekiend verdienmodel moeten hebben om je concept rendabele te maken, want daar gaat het uiteindelijk om. Des al niet te min, veel succes !!!

wpDiscuz