[Update] Bewoners Hoflaan krijgen geen tegemoetkoming planschade

Eigenaren van het perceel Hoflaan 2 krijgen van burgemeester en wethouders (B&W) nul op rekest als het gaat om een aanvraag voor een tegemoetkoming in planschade.

Minder privacy

De bewoners stellen dat er schade wordt geleden door het bestemmingsplan ‘Dorpsstraat-Mariëndaal’. Vanwege een vermindering van uitzicht en privacy, toename van geluidsoverlast en (mogelijke) lichthinder door de centrumbebouwing zou er sprake zijn van waardevermindering van hun onroerende zaak.

Marginaal nadeliger situatie

Uit het planschadeadviesrapport blijkt dat hier weliswaar sprake van is, maar in geringe mate. B&W geven toe dat er qua privacy, bezonning en uitzicht een marginaal planologisch nadeliger situatie is ontstaan. Er is nu vanuit meer appartementen inkijk mogelijk en door de hogere en bredere bebouwing neemt het uitzicht af.

Waardevermindering van € 5000,-

De waardevermindering van de woning is getaxeerd op € 5.000,-. De geraamde schade is hiermee lager dan het forfaitair maatschappelijk risico. B&W leggen uit: “Op grond van artikel 6.2 Wro komt tenminste de waardedaling ter grootte van 2% van de waarde voor rekening van aanvrager”. De schade is beperkt en de ontwikkeling in het plangebied past in de ruimtelijke structuur.

Maatschappelijk risico

De schade behoort al met al volledig tot het maatschappelijk risico. Het drempelbedrag van € 300,-, om de behandeling van de aanvraag in gang te zetten, krijgen de bewoners ook niet terug omdat er niet positief op de aanvraag is gereageerd.

Update 30-06-2016
Bovenstaand verhaal geldt nu ook voor de bewoners aan de Hoflaan 2b. Zij hebben in september 2015 eenzelfde verzoek met ongeveer dezelfde argumenten ingediend. De waardevermindering van hun woning is getaxeerd op € 15.000,- en behoort ook volledig tot het maatschappelijk risico. Het minimum risico was overigens € 8.500,-, maar mede door jurisprudentie kon men een hoger maatschappelijk risico vaststellen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
buisje

héééél toevallig is de beoordeling binnen de 2% eigen rekening gebleven…….

maja

Had je anders verwacht dan ?

wpDiscuz