Panden gemeente Berg en Dal worden gecontroleerd

Het belastingkantoor van de gemeente, Munitax, controleert vanaf dinsdag 1 maart panden (huizen en bedrijfsgebouwen) in de gemeente Berg en Dal.

Munitax_logo-DGB

Voor de controle heeft Munitax het bedrijf SMQ-groep ingehuurd. Die controleren en fotograferen de panden. De medewerkers van dit bedrijf kunnen zich legitimeren. Vertrouwt u het niet, vraag dan gerust naar hun legitimatie.

Waarom wordt er gecontroleerd?

Met de informatie uit de controle bepaalt Munitax de zogenaamde WOZ-waarde. WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Met de WOZ-waarde kan Munitax berekenen hoeveel onroerend zaakbelasting (OZB) u moet betalen. Munitax doet die controle elk jaar. Elk jaar controleren zij een vijfde deel van alle panden. Zo komen in vijf jaar alle panden een keer aan de beurt.

Wat wordt er gecontroleerd?

De medewerkers die de controle uitvoeren kijken of de informatie die zij hebben over de panden nog klopt met de werkelijkheid. Het gaat dan om informatie als: vrijstaande woning, bouwjaar 1985 en een inhoud van 650 m3. Of: vrijstaande garage met puntdak, bouwjaar 1985 en oppervlakte van 6 m2. De medewerkers kijken ook hoe de onderhoudstoestand van de panden is.

Wat gebeurt er met de informatie?

Munitax kijkt welke verschillen er zijn en verwerkt die in de WOZ-administratie. Daarna stelt Munitax de WOZ-waarde voor belastingjaar 2017 vast. Eind januari 2017 krijgt u het WOZ-besluit met de daarbij behorende belastingaanslag over 2017 in de bus. Munitax maakt ook een taxatieverslag. Hierin staat welke informatie Munitax gebruikt heeft voor het bepalen van de WOZ-waarde. U kunt dit verslag inzien op de website van Munitax met uw DigiD of u kunt het opvragen bij Munitax.

Meer informatie

Informatie over de Wet WOZ en de gemeentelijke belastingen kunt u vinden:

Op de website www.munitax.nl
Op de website van de waarderingskamer www.waarderingskamer.nl
Via het telefonisch informatiecentrum van Munitax telefoonnummer (024) 67 80 962. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gem. Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Panden gemeente Berg en Dal worden gecontroleerd

Reageren is niet toegestaan.