[Foto’s] Uitslag Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek 2016

Zaterdagavond had de dertiende editie van de Verlichte Halfvasten Optocht (VHO) door Groesbeek plaats.


De verlichte optrocht trok zaterdagavond weer door Groesbeek. Op de foto de winnaar van de VHO 2016. Foto en rechten: Iris Roselie.

Dit jaar waren er 90 deelnemers. Het was koud, maar dat weerhield de inwoners er niet van om even een kijkje te gaan nemen naar de verlichte carnavalswagens.

De route van de optocht begint halverwege de Gooiseweg in Groesbeek en loopt via de Pannenstraat, Dorpsstraat, Molenweg door het centrum van Groesbeek en gaat vervolgens rechtsaf de Cranenburgsestraat op. Het eindpunt van de optocht is ter hoogte van de afslag naar Hoflaan aan de Cranenburgsestraat.

Na de optocht volgde nog het aansluitende Halfvastenspektakel in De Linde, met onder andere de prijsuitreiking. Zondagmiddag is nog de Rozenmaondagoptocht door Beek. De verlichte optocht door Millingen aan de Rijn was vrijdag.

Uitslag Verlichte Halfvasten Optocht 2016 (13e editie)
Groepen:
1. C.V. Nor Vènant – Nor Vènant verlicht de Minions
2. C.V. De Biermuggen – Overal ter wereld willen ze ‘m graag kunnen creëren maar goede Groesbeekse wijn vergt jaren van studeren
3. Majorettekorps – Vlindertuin bij nacht

Prinsenwagens:
1. C.V. De Dwarsliggers – Prinsenwagen De Dwarsliggers

Praalwagens:
01. C.V. Binnedûr – Hèdde met d’n 4-daâgse en camper bej, dan komde Checkpoint Charlie nie vurbej!
02. De Stumpers – Stumpers nog een keer op de roets met de gouden koets
03. C.V. Net Uutgebloazen – Woordenschat Groesbeeks deel 2 Wej zien zo trots as enne pauw op oons Gruusbèks dialect, want Gruusbèkse muskus proate zo as ze zien gebekt.
04. C.V. De Niksnutters – Petje af vur Gemeente Gruusbèk
05. C.V. Kiek Ma Dan Kun Je Altied Nog Zien – Al hobbelden we voor en achteruit Berg en Dal kwam eruit
06. C.V. Non-Stop – Sleepwagen
07. C.V. Goed Gek – De Gruusbèkse Mèster: 10 joar ligge vliege um de waages geschilderd te kriege. Dur zien pensioen motte deez Mèsters ut now eiges doen
08. C.V. Da Mot Kunne – De maquette van onzen Broer d’n Boes en de Gruusbèkse geschiedenis wud ‘ZOMA(ar)’ verwoest
09. De Dijenkletsers – Nu we de gemeentefusie hebben gehad trekken wij als zigeuners van gat naar gat
10. C.V. Bej Mekoar Gerapt – Gemeentes samengegoan d’n Gruusbèkse Omroep noar de moan
11. Bouwgroep Cothen – Gouden koets .


Foto’s met dank aan Iris Roselie!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 26 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
groesbeek

Optocht zag er goed uit helaas was t geluid weer minder organisatie hierop gewezen zeiden dat de wagens hierop gewezen waren maar… house muziek heeft toch niets met carnaval te maken de beruchte bonke bonke muziek was luid en overduidelijk aanwezig dat doet echt afbreuk aan de optocht

Ik vond het wel minder dan andere jaren. Optocht liep ook beter door. Heb de organisatie ook tijdens het lopen door het dorp een paar keer in zien grijpen. Wel jammer dat na een heleboel wagens die alleen meededen voor hun eigen lol de Stumpers als allerlaatste moesten toen iedereen al weg was.

senator

Mooie optocht, met inderdaad minder “housewagens”. Heb ook de organisatie in zien grijpen. Waar was de prinsenwagen van de Feestneus?
Hoorde dat de prins en de raad wel mee wilde doen, maar dat er toch besloten is om te verzaken. Schande !!

Feestneus

De prins van de Feestneus had een groot familiefeest in Delft. Mede daarom was er maand geleden al besloten om niet mee te doen aan de licht optochten. Dus wat meneertje anoniem “Senator” hier boven schrijft is weer eens op een achterbakse manier de boel proberen op te naaien. Ga je schamen.

Stumpers hadden nummer 28 maar hadden hun wagen kapot. Dus…..

Jos Janssen

Binnedur hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. met deze jongens kun je wat. Wat het SOK met carnaval vergeten is hebben deze goedgemaakt. Hartelijk bedankt namens een zeer trotse De Natte Trop.

senator

ja, …. dat is de officiele lezing.
Maar al jullie echt gewillen hadden……

groesbeek

er ligt wel behoorlijk wat rommel kapotte glazen flesjes enz langs de weg waar is dit dan allemaal voor nodig

plantsoenendienst

dat lag er een paar weken gelden ook, dat hoort er blijkbaar bij. jammer

john

Ik vond de optocht erg tegen vallen , veel wagens met alleen maar een lichtslangetje, het geluid was ook bagger.

henk
Sorry hoor maar Carnaval is het maar 1 keer per jaar en wel wanneer het hoort te zijn. Deze verlichte en andere halfvasten optochten zijn alleen maar bedoeld om de kroeg / disco te vullen. Snel afschaffen heeft niemand er (over) last van. Ik heb op tv naar de uitgestelde Beekse optocht gekeken, is toch ook triest. Jammer dat het toen terecht is afgelast maar je ziet het die nep optochten is het gewoon weg niet. Sfeer is weg, house ipv carnavalsmuziek. Jammer dat de flessen bier ook altijd zo in zicht moeten komen nu maar helaas ook tijdens het… Lees meer »
Jan janssen

Mooie optocht
Jammer van sommige wagens
Meestal van buiten onze gemeente
Maar dit is dinsdags met de carnaval in de bruuk
Ook al jaren zo harde muziek geen feest muziek
Ect
Vind het wel jammer
Misschien eens de dorpen benaderen waar lichtjes
Optochten zijn vragen of die willen komen
Maja dan hebben ze toch ok weer wat
Jaren terug kwamen ze uit berghem hier heen
En als die dan toevallig de 1ste prijs hadden
Was het commentaar ook niet minder
Dus
WANNEER DOE JE IETS GOED
DE BESTE STUURLUI STAAN AAN WAL

Echte optochtman

Zeurpieten zijn het.
Ga zelf wat regelen als jullie het zo goed weten .
Altijd van die azijnzeikers.
Dat zijn die ook als ze met de optocht langs komen voor een bijdragen dat ze de kop omdraaien .Maar geen cent teveel maar wel klagen .
De Groente

Guus

Vind ik nou ook senator. Omdat een persoon een familiefeest heeft doet de rest van de bubs niet mee. Slap excuus. Wij deden vroeger ook mee aan de optocht en als er iemand ziek was of om een andere reden niet kon ging het toch wel door. Stel je voor zeg, een iemand kan niet dus de hele wagen komt niet opdraven.

Feestneus

Guus, Waarschijnlijk ben jij niet op de hoogte van het protocol, maar als de prins er niet bij is kan de raad ook niet meedoen met de optocht. Beetje vreemd toch als je een prinsenwagen hebt zonder prins. Misschien eerst nadenken voordat je iets gaat roepen en schrijven hier. Slaperd.

Groesbeker

Een beetje meer toezicht + controle zou deze optocht ten goede komen.
Minimale verlichting? helaas, niet starten.
Keiharde bonkmuziek? helaas, niet starten.
Zwabberende jeugd achter de kar met enkel de intentie om zo dronken mogelijk over te komen? ga lekker in een soos met de PS spelen ofzo
Beetje jammer allemaal.
En wat betreft de optocht in Beek, afgelasten tijdens de echte carnaval is flink balen maar bouw het dan om naar een lichtoptocht zodat de sfeer er toch nog een beetje in kan komen, gistermiddag was gewoon een mislukking
kwam allemaal erg geforceerd en triest over omdat het carnaval gevoel er niet is

Harm

Vraag dan vantevoren of de prins iets anders te doen heeft. Met man en macht bouw je een wagen en je rijd niet mee omdat de prinsen familiefeestje heeft. Beetje raar. Wijzig anders dat zogenaamde wetsongeldige protocol van jullie. Ik bedoel dit niet verkeerd Maarheeze kan zo makkelijk zijn.

fan!

binnendur een terechte eerste plaats!!! Een voorbeeld voor de andere jeugd die alleen een zuup wagen kunnen bouwen.
Wat het dorp is vergeten zondags, is hier goed gemaakt in de prijzen. Kijk ook naar de andere dagen (millingen en beek) alle dagen in de top3!!

Feestneus deze optocht staat al heel lang vast.Een prins hoort hier ook bij te zijn of is de carnaval tegen gevallen dat het geld er niet is om een wagen te huren . Gun andere horeca ook iets . Kijk voor volgend jaar even wanneer het is

senator

sinds wanneer heeft de feestneus een protocol?
maar goed … een maand geleden is besloten niet mee te doen.. vanwege het protocol. Maar deze prins is toch al vanaf november in functie. Het lijkt me dat je dan een programma door neemt, waarbij ook de halfvasteoptocht op het programma staat. waarom dan pas een maand geleden besluiten niet mee te doen?
een groot familiefeest plan je veel eerder dan een maand van te voren.
zoals gezegd, …. mooi officiele lezing.
maar er speelt meer. (nisschien zijn hier ook wel camerabeelden van)

wpDiscuz