Wolfsberg: Legends of Rock Festival & Koningsfeest 2016

Rondom Koningsdag worden er bij De Wolfsberg twee activiteiten georganiseerd: het Koningsfeest op woensdag 27 april 2016 en de derde editie van het Legends of Rock Festival op zaterdag 30 april 2016.

Wolfsberg_Koningsfeest_2016-poster-DGB

In april is het weer zover: we mogen naar buiten en er mag gefeest worden in de tuin van De Wolfsberg! Voor zowel Koningsfeest als Legends of Rock staat weer een programma waar de organisatie trots op is. De ticketverkoop voor beide evenementen is begonnen.

Woensdag 27 april 2016 vanaf 14:00 uur: De Wolfsberg Koningsfeest 2016

Neerlands Peil
Op een dag als Koningsdag past nederpop natuurlijk perfect. Oer-Hollandse klassiekers van De Dijk, Acda en de Munnik en Doe Maar, maar ook nieuwe Nederlandstalige pop van Bløf en Guus Meeuwis mag niet ontbreken op een oranjefeest. Coverband Neerlands Peil draait al jaren mee in het muziekcircuit. Ze zijn gruwelijk muzikaal en spelen live alles wat je maar kunt bedenken op het gebied van Nederlandse pop en rock.

De vijf mannen zijn stuk voor stuk sfeermakers die op iedere locatie het gevoel geven dat je in een grote kroeg staat. Zodat je met je vrienden schouder aan schouder kunt meedeinen. En ongegeneerd meezingen. Natuurlijk.

Boney M. Show
Bobby Farrell’s Boney M. Show? Wij horen jullie al denken: die is toch overleden? Ja, dat klopt. De laatste jaren van zijn leven trad hij op met de fantastische dames die nu het stokje hebben overgenomen. En terecht, want de muziek van Boney M. is legendarisch. Als meest succesvolle disco-act van de jaren ’70 verkochten ze meer dan 150 miljoen platen. Bovendien hebben wij nog nooit iemand stil zien staan tijdens al die vrolijke knallers als ‘Sunny’, ‘The Rivers of Babylon’ en ‘Daddy Cool’. Perfect voor het Koningsfeest programma. Voor de mannelijke vocalen hebben ze topentertainer Orlando Louis ingeschakeld. Verwacht een klein uurtje topvermaak van de bovenste plank. Als je nog niet helemaal in de feeststemming was, dan ben je het na dit optreden.

The Dirty Daddies
De zeven mannen van The Dirty Daddies bespelen als een tornado elke zaal en ieder festival. Hun shows zijn gevuld met indrukwekkende mashups; van stevige rocktracks van AC/DC, Bon Jovi en Europe glijden ze door naar Mumford & Sons tot de foute hits van Wham. Zo hoor je de gitaarklanken van Guns ’n Roses, terwijl de leadzanger overtuigt ABBA zingt. Vreemd? Nee totaal niet. Het rockt de pan uit en levert een moddervette show op. Eerder stonden The Dirty Daddies al op de grote festivals van Nederland: Paaspop, de Zwarte Cross en Concert at Sea en dichter bij huis tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Wij zijn supertrots dat de mannen bij De Wolfsberg zijn om een speciaal oranjefeest te vieren. Dus trek die dansschoenen aan, smeer je keeltje en geniet van de beste partyknallers die de wereld heeft voortgebracht!

Tickets voor dit evenement zijn inmiddels te koop bij De Wolfsberg, Bruna Groesbeek, The Read Shop Malden en online (klik). Early birds betalen € 12,-. Regulier tarief is € 17,- en aan de kassa € 22,-.Legends_of_Rock_2016-poster-DGB

Zaterdag 30 april 2016 vanaf 16:00 uur: Legends of Rock 2016

Tribute to Deep Purple – Stormbringer
Dat ze de meest authentieke Deep Purple tribute band van Nederland zijn, zoals ze zichzelf noemen, zou best wel eens kunnen. Maar voor ons is Stormbringer gewoon steengoed. Het is een gezelschap van ervaren muzikanten die een enorme liefde voor Deep Purple delen. Met oog voor de originele muzikale details zetten ze een energieke uitvoering neer van legendarische songs als ‘Highway Star’ en het meeslepende ‘Child in Time.’ Maar als je een ode brengt aan de Britse hardrockband Deep Purple heb je natuurlijk een eindeloze voorraad rockmuziek waar je uit kunt putten. Inclusief de meest bekende riff aller tijden in het onovertroffen ‘Smoke on the Water.’ Pure rock!

Tribute to Foreigner – Juke Box Hero
Deze band heet natuurlijk niet voor niets Juke Box Hero, want behalve dat het de naam is van de plaat die Foreigner in 1982 uitbracht, hebben de mannen van Foreigner zo’n indrukwekkende lijst hits achtergelaten dat een titel als helden van de jukebox wel op z’n plaats is. En al die klassiekers brengt de Duitse tribute band Juke Box Hero live terug op het podium. Denk aan ‘Cold as Ice’, ‘Say You Will’ en ‘I Want to Know What Love Is’ tot in perfectie uitgevoerd door zes muzikanten inclusief saxofonist. Op social media kreeg deze Foreigner tribute band nipt de voorkeur boven een andere hardrockband en hier zijn ze dan: energiek, pakkend en verpletterend!

Tribute to AC/DC – The R.O.C.K.
Ze vinden het zelf retespannend. Ze zijn nog nooit eerder in Nederland geweest en ze staan te trappelen om hier hun show te laten zien. Deze rockers worden al jaren aanbeden in Roemenië, maar hier moet The R.O.C.K. de hoge verwachtingen van het publiek nog waarmaken. Met vlammen, scherpe gitaarsolo’s en dat zo herkenbare geluid van Brian Johnson benaderen ze de originele AC/DC optredens met dit waardige eerbetoon. Muzikaal zijn ze ijzersterk en spelen ze iedere menigte plat met het beste werk van de Australische rockers. The R.O.C.K. stond zelfs op het podium met Dave Evans, de allereerste zanger van AC/DC. Vol gas komen ze nu naar De Wolfsberg speciaal voor ‘those about to rock!’

Tickets voor dit evenement zijn inmiddels te koop bij De Wolfsberg, Bruna Groesbeek, The Read Shop Malden en online (klik). Early birds betalen € 14,-. Regulier tarief is € 19,- en aan de kassa € 24,-.Meer info op www.tributeparty.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Tributeparty.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Tina

Dacht dat de wolfsberg een hotel, restaurant was. Gaat steeds meer op Mojo concerts lijken.

Gorka

Inderdaad Tina, volgens mij is dit het engste Hotel wat meer werk heeft aan het organiseren van concerten.

Gorka

Engste moet zijn ENIGSTE!

85 decibel

Koningsherrie, gratis en voor niks bij de Wolfsberg en Sportpark Zuid.
Heb je ook een vrije dag? Dat wordt genieten!!

Johson

ja altijd boel kabaal. kan het niet rustiger

Burgermeerster

Beste mede Berg en Dallers, wat lopen jullie toch weer te zeuren. Een paar keer per jaar hebben we overlast van evenementen. Dit is allemaal bevordelijk voor ons toerisme en de welvaart van ons dorp. Steun je eigen ondernemers. Houd je eigen economie een draaiende in plaats van overal over lopen te zeuren, alles af te kraken. De ondernemers van tegenwoordig hebben tenminste ballen. Die durven tenminste risico’s te nemen.

Elise

Als het in eigen gemeente is ok ondanks die bak herrie. Je zult er maar wonen. Maar dit festival vind nu ook al plaats in de vereniging in Nijmegen door dezelfde organisatie. Volgens mij gaat het dan toch alleen nog maar om (nog) meer geld binnen te halen?

Muts

En waarschijnlijk bedoel je dan ‘het enige’.

85 decibel

Waarom moeten evenementen altijd gepaard gaan met overmatige herrie, waar mensen last van hebben…??
Heeft niets te maken met ondernemerschap…De Wolfsberg is een Hotel/Restaurant.
Je zal maar een kamer geboekt hebben…je jaagt je bezoekers juist weg.

Muziek genieter

Een feest om weer naar de Wolfsberg te kunnen voor een prachtig programma.

wpDiscuz