Veeroosters op Lage Horst in Groesbeek

GROESBEEK – Op de Lage Horst in Groesbeek komt op verzoek van Vof melkveebedrijf Nillesen een oversteekvoorziening voor vee. Burgemeester en wethouders hebben hier dinsdag mee ingestemd.

De Lage Horst in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De Lage Horst in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De voorziening bestaat uit openbare verlichting, twee veeroosters op een onderlinge afstand van een tiental meter, een parallelle passage voor ruiters en mensen met honden middels klaphekken. Daarnaast wordt de maximumsnelheid ter plaatse 30 km/uur, ondersteund door drempels. Voor dat laatste wordt nog een verkeersbesluit voorbereid.

Het melkveebedrijf heeft aan de zuidzijde van de Lage Horst een nieuwe integraal Duurzame Stal gerealiseerd. Koeien kunnen 24 uur per dag zelf bepalen wanneer ze in het automatisch melksysteem gemolken willen worden. Aan deze zijde is er niet genoeg hectare grasland om de koeien de gewenste weidegang te geven. Het bedrijf beschikt in totaal wel over voldoende hectare grasland, maar dan aan weerszijden van de Lage Horst samen.

Om bij de stal te kunnen komen moet het vee dan wel zelfstandig de Lage Horst kunnen oversteken. De voorziening heeft tot doel om het vee op een voor het vee en het verkeer veilige en verantwoorde wijze zelfstandig de Lage Horst te kunnen laten oversteken.

De investeringskosten voor de voorzieningen en de kosten voor het beheer van de roosters komen voor rekening van Nillesen zelf. De eigenaar streeft er naar om de koeien medio april de gewenste weidegang te kunnen geven.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bezorgde Groesbeker

Familie op de juiste plaats, dan krijg je alles voor elkaar! Je zult maar op de lage Horst wonen, en er dagelijks overheen moeten….

Handy

Klagen over verkeerslawaai van het verkeer over de roosters, zul je zien straks. Waarom geen tunneltje voor de koeien op kosten van de agrariër?

BEST OFF THE REST

Mooi idee van je Martien.
Heb enkele keren je boerderij mogen bezoeken.
Je mag trots zijn op je mooie bedrijf.
Ga zo door.

En nee,ik ben geen familie

BEST OFF THE REST

enkele is meerdere

Miep

Maar wat als een of meerdere koeien midden op de weg blijft staan, moeten de automobilisten dan wachten totdat ze een keer aan de kant gaat? Ik hoop dat de Nederlandse automobilist net zoveel geduld heeft als de mensen in India.

jantje..

Gewoon even wachten, en anders even uitstappen en aan de koeien vragen of dat ze door willen lopen. Wees toch blij dat we nog koeien buiten zien lopen! Gr

de ene keer moet je voor een paar paarden wachten, en nu voor een paar koeien ,maak toch niet van geen probleem een probleem,wat kunnen sommige mensen toch zeuren over niets.

wpDiscuz