Vluchtelingenopvang Berg en Dal: de reacties

GEM. BERG EN DAL – In december en januari konden inwoners van de gemeente Berg en Dal zich uitspreken over mogelijke vluchtelingenopvang in de gemeente. Er kwamen 499 reacties binnen.

Gemeentewapen_Berg_en_Dal-DGB

Voorstanders onder voorwaarden

De gemeente schreef deze week in een persbericht dat van de 499 ingediende reacties er 283 vóór opvang zijn en 203 tegen. 13 waren er ongeldig. Uit raadstukken blijkt echter dat de reacties zijn onderverdeeld in vier verschillende groepen, in plaats van twee zoals in het persbericht. De cijfers zijn dan als volgt:

• Groep voor vluchtelingenopvang: 143
• Groep voor vluchtelingenopvang, mits er wordt voldaan aan voorwaarden: 140
• Groep tegen vluchtelingenopvang: 188
• Groep tegen vluchtelingenopvang, maar voor als ze toch komen, onder voorwaarden: 15
13 ongeldig

“Het aantal ingekomen reacties is fors, maar de peiling spreekt niet voor de hele gemeente”, laat de woordvoering weten. “Wel geven de reacties een beeld van de zorgen die mensen hebben, en de mogelijkheden en kansen die ze zien voor opvang van vluchtelingen”.

Woonplaatsen

De reacties zijn geanonimiseerd en in onderstaand document te zien. Het is echter niet van alle reacties bekend uit welke dorpen van de gemeente de inzenders komen. Wij hebben deze informatie bij de gemeente opgevraagd, zodat enigszins zichtbaar wordt in welke kernen er draagvlak voor opvang is (of juist niet), en zijn nog in afwachting van een antwoord.

Facebookpagina: zeg nee tegen AZC Groesbeek

De raad zal in de raadsvergadering van 31 maart over de peiling spreken. Ook vraagt het college de raad om ja of nee te zeggen tegen vluchtelingenopvang. Op Facebook is er inmiddels een groep aangemaakt om te protesteren tegen de komst van een AZC in Groesbeek: Zeg NEE tegen een AZC in Groesbeek. De groep is donderdagmiddag aangemaakt en had ‘s avonds 100 leden.

Reacties vluchtelingenopvang gem. Berg en Dal (.PDF-bestand)

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Fleurtje

Als vragen anoniem mochten ingevuld dan waren er meer ingevuld, weet ik zeker.

Splinter

Tuurlijk maar dat is de opzet van de gemeente kunnen ze het mooi doordrukken
en hun zakken weer vullen.Dit land gaat naar de kloten heel europa.
Je hebt dadelijk niks meer te zeggen mond houden of we halen je ….eraf

Meeste mensen zijn tegen , alleen maar ellende wat we binnen halen. Een heel europa waar die gasten neer strijken is het een rommel .

Marcel

Kunnen de papa’s en de mama’s de facebook pagina even scannen op hun kroost?
Die mooi profielfoto’s staan er over tien jaar nog op!

Fred van Os
Waar kan je je menig kwijt ? Nu is het al een feit dat de huidige “vluchtelingen” ons nu al meer dan 1 Miljard kosten. En dat zijn nog maar noodvoorzieningen. Nu krijgen de gemeentes nog geld v/d overheid om ze op te vangen straks als ze in de huizen zitten waar onze jongeren niet voor in aanmerking komen gaat het uit de buidel v/d gemeente waar ze wonen. Uit statistieken blijkt dat ze de eerste 15 jaar niet zijn geïntegreerd en/of zelf werk hebben en zelf voorziend zijn , dit gaat dit ‘n zeer kostbare zaak worden voor elke… Lees meer »
Juul

Zolang de gemeente aan de voorwaarden voldoet,
mogen van mij de vluchtelingen komen. Wie zijn wie, om Nee
te zeggen tegen mensen die vluchten voor de oorlog.
Zolang er geen problemen zich voordoen, prima toch!

Karsten

Als er zich problemen voordoen, en die komen geheid ben je al te laat Juul.

omroeper

De nachtboswachter is ook al vriend op de facebook pagina; zeg nee tegen een AZC in Groesbeek.
Dan is het standpunt van Sociaal Groesbeek al bijna te raden.
Iedereen telt mee?

Gerrit
Dit is allemaal opgezet spel, zoveel mensen kunnen niet op de vlucht zijn voor oorlog. De meesten komen alleen en laten alles achter om asiel aan te vragen en later komt de hele familie over. Laten ze eerst maar eens beginnen in de landen waar niets aan de hand is om die vast terug te sturen. Dan blijft er hooguit 10% over waar wel oorlog is. Duurt niet lang meer dan is Europa zelf in de oorlog. Kost ook allemaal miljarden wat die luie opvreters kosten. Dit kan op langere termijn niet meer bekostigd worden, en dan zal er toch… Lees meer »

Zo is het maar net gerrit. En en niet anders .

Kloeke
Twee mythes doorgeprikt. De beste politiek commentator van Nederland fileert in dit (betaal)artikel de asielindustrie in Nederland. Want hoe komt het toch dat links en rechts roepen dat het Nederlandse asielbeleid streng is en hoe kunnen belangenclubs zo’n invloed hebben? Wie in Nederland zegt dat het asielbeleid te ruimhartig is, kan net zo goed onmiddelijk een bruin hemd aantrekken, want hoon is zijn deel. Klagen over stromen asielzoekers zouden verwerpelijke onderbuikpraatjes zijn. De meeste politieke partijen willen er niets van horen. Linkse partijen hebben hechte banden met de asielindustrie. De PvdA zit in de tang van deze belangenclubs (vandaar de… Lees meer »

Kloeke snap je zelf wel wat je schrijft.

Kloeke

@wim,jazeker,maar wat begrijp je dan niet?

Helemaal niks .

Kloeke

Is niet zo moeilijk Wim, maar slaap verder.

Xander

Weet niet wat jij hier allemaal schrijft maar lang voordat mevrouw Halsema geboren werd was de linkse kliek deze mening al toe gedaan.

wpDiscuz