Berg en Dal laat beslag leggen op rekening Van Erk

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal heeft verschillende acties ondernomen om aannemer Van Erk te dwingen de € 1,6 miljoen te betalen voor de gronden van het nieuwe centrum: Bellevue.

Dit bedrag is Van Erk sinds de oplevering van de parkeergarage in Groesbeek (november 2015) aan de gemeente verschuldigd.

De projectontwikkelaar wil dit bedrag echter niet betalen. Dit omdat hij door het besluit om aan corporatie Vestia toestemming te geven om aan een ruimere doelgroep te verhuren (vanwege leegstand) schade lijdt. De drie voorbereide acties door de advocaat van de gemeente zijn als volgt:

• 1. Het opstellen van een dagvaarding waarin de gemeente via een civiele procedure het door Van Erk verschuldigde bedrag opeist;
• 2. Het leggen van beslag op de ABN-bankrekening van Adriaan van Erk ontwikkeling B.V.;
• 3. Het via een kort geding eisen van ondertekening van de inmiddels door Van Erk reeds geaccordeerde tekst van de concern-garantie voor de correctie betaling van het bedrag van € 1.600.000,-

Ten aanzien van punt 2 is door de gemeente al verlof gevraagd tot het leggen van beslag. De Rechtbank in Amsterdam heeft dit verlof verleend. De bank (ABN) heeft nu 8 weken de tijd om aan te geven of door het beslag vermogensbestanddelen van Adriaan van Erk worden geraakt.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Laurens

ja ja van Erk Bouw,

Trots stonden er reclameborden met klantvriendelijkste bouwer.

Dat zullen ze dit jaar wel niet weer krijgen.

Splinter

En de rente mot hij ook betalen scheelt mij weer een vuilniszak.
Snap dat niet, ik moet mn grond gelijk betalen als ik ga bouwen waarom hij niet.
Zullen wel weer kleine foutjes zijn

Buisje

Die poen zien we nooit meer terug !

kiezer 2014

Stoere taal van wethouder Thijssen! Met een beslag heb je echter geen rooie cent. Je zult eerst die rechtszaak moeten winnen (?) en dan maar hopen dat Van Erk nog niet failliet is.
Dat alles omdat er niet vooraf betaald is, een mega risico blijkt nu!
Ik hou mijn hart vast voor de claim van 12,6 miljoen Euro die Belgers eist van de gemeente vanwege het niet doorgaan van het Lubert-plan. In die rechtszaak is al een tussenvonnis geveld dat zwaar in het nadeel van de gemeente is.
Dure wethouder hebben wij!

Babs

En wat zijn de eventuele gevolgen voor de mensen die in Bellevue een zaak hebben of een woning gekocht hebben ?

Boze Groesbeker

Alles waar Thijssen zich mee bemoeit, kost geld. Wie met pek omgaat, Belgers, Van Erk, wordt ermee besmeurt…en de Groesbeekse gemeenschap maar dokken.

wpDiscuz