SG zoekt vrijwilligers voor onderhoud bij begraafplaats

GROESBEEK – Tot verbazing van de politieke partij Sociaal Groesbeek (SG) heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal op op 23 februari besloten om de overdekte ontmoetingsruimte op begraafplaats Heselenberg te slopen.

Dit ondanks het feit dat er in de afgelopen jaren voor 15.000 euro onderhoud is gepleegd. Sociaal Groesbeek vindt dit kapitaalvernietiging en respectloos naar de bezoekers van de begraafplaats.

Als redenen geeft het college aan dat er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van de ontmoetingsruimte en dat er in de komende jaren weer wat onderhoudskosten gemaakt moeten worden. Sociaal Groesbeek heeft de indruk dat er wel degelijk behoefte is aan deze overdekte ontmoetingsruimte. Tevens vindt de lokale partij het onaanvaardbaar dat omwille van wat loonkosten de enige overdekte ruimte op deze plek moet verdwijnen.

Nabestaanden en andere bezoekers van de begraafplaats is niet om hun mening gevraagd. Bij monde van Wiebo Kersten heeft Sociaal Groesbeek kritische vragen hierover gesteld. Namens het college heeft wethouder Erik Weijers toegezegd dat de gemeente bereid is om materialen en gereedschappen beschikbaar te stellen indien Sociaal Groesbeek vrijwilligers kan mobiliseren om periodiek onderhoud aan het gebouw te plegen.

Mocht u zich geroepen voelen om iets voor deze belangrijke plek te betekenen, neem dan contact op met Sociaal Groesbeek via 06-41429969.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hardwerkende groesbeker

Hans ik heb gen tied mot overdag ook al werken .
Laat die ambternaren dat maar doen ipv van op hun kont te zitten.
Mooie uitdaging voor die gasten dat zij dat onderhouden doen ze ook wat nuttigs.
Maarja dat brengt niks op misschien komt er wel iemand langs met een envelop.
De Groenten

jantje..

Het is 1 grote schande dat op dergelijke wijze dat gebouwtje in stand gehouden moet worden om hem van de sloop te redden. Stelletje respectloze stropdassen, ga maar vele tonnen elders over de balk gooien ! Gr

kiezer 2014
Verkeerde zuinigheid van de wethouder. Het gaat om een paar duizend Euro per jaar. Oplossen met vrijwilligers: dan speelt volgens mij verdringing van de arbeidsmarkt, daar moet SG zich niet mee inlaten. Dan wil ik deze kostenpost wel vergelijken met de 450.000 Euro per jaar die naar de voetbalverenigingen gaat. Ook daar kunnen mensen onder een paraplu kruipen als het regent. Gaan we nu de overdekte tribunes afbreken omdat er maar een keer in de twee weken gedurende 2uur mensen onder staan?? Gewoon een motie indienen tot het behoud van dat gebouwtje. Dan wil ik wel eens zien welke politieke… Lees meer »

Dan kun je alle panden die leeg staan in Groesbeek ook wel gaan slopen,want die worden toch niet meer gebruikt,laat dat gebouwtje toch staan,jaarlijks gooien ze tonnen over de balk,maar die paar duizend euro voor dat gebouwtje kan er niet af.

Henk

Je meet met 2 maten. Vrijwilligerswerk hoeft geen verdringing te zijn, er wordt alleen gevraagd of mensen wat tijd willen steken in het onderhoud zodat het kan blijven staan. Jij doet toch ook vrijwilligerswerk in t Groeske? Is dat geen verdringen voor de mensen die groenonderhoud verzorgen in Groesbeek? Als je bij de raadsvergadering was geweest, had je kunnen weten dat er geen enkele andere partij was die tegen de sloop was. Kun je wel met een motie komen, maar zo werkt dat niet. Inzicht heet dat.

Als ze dat geld dat elk jaar naar de wijnfeesten gaat is reserveren voor onderhoud voor dat gebouw dan ben je toch al uit de kosten. En als je ziet hoe geldverslindend dat centrum heeft gekost is het een schande dat er gezegd wordt dat het gebouwtje bijna niet wordt gebruikt ,het is nog maar af te wachten of al die nieuwe en oude winkels in het centrum wel gebruikt gaan worden worden die dan ook afgebroken. En dan de subsidie die nu weer voor een kerkje in persingen zijn gegeven lekker slim om te wachten daar tot ze een… Lees meer »
Gerbrand

Mee eens kiezer 2014. Echter is het zo dat de tribunes natuurlijk wel vaker dan 2 uur in de 2 weken worden gebruikt. Bij minder weer schuilen er veel ouders van pupillen tijdens de trainingen. Dit geldt ook voor de wedstrijden. Dat is dus een aanzienlijk aantal. Maar ok, het gaat hier ergens anders over. Ik ben ook van mening dat de partij van Hans dit beter had kunnen voorleggen aan de andere partijen. Dit zou altijd worden goedgekeurd.

Realist

Beste Gerbrand, het is duidelijk dat jij de vergadering niet hebt gevolgd. Enkel Mechteld van de VVD was het met Sociaal Groesbeek eens. De test van de raadsleden repte er met geen woord over.

jantje..

Inderdaad Realist, op 20.40 minuten kan men zien hoe dik die plaat van die Zeikhouder Wijers is, en dat Alleen mevr.Ten Doesschate haar onvrede ook uit, al is er door die dikke eigenwijze plaat helaas geen doorkomen aan. Gr

http://www.degroesbeek.nl/lokaal-nieuws/57848/terugkijken-raadsvergadering-berg-en-dal-25-02/

Ik heb daar zoveel familie en vrienden naar hun laatste rustplaats gebracht,maar aan de overleden mensen en hun nabestaanden daar word niet aan gedacht, degene die dit beslissen zullen wel geen dierbare hier naar toe gebracht hebben

kiezer 2014
Beste Gerbrand, uiteraard heb ik thuis (live) geluisterd naar de raadsvergadering, meteen ook een app naar de fractie verzonden. Het verslag van de raadsvergadering gisteren nog eens nagelezen. Het was maar een mondelinge vraag tijdens een zeer korte raadsvergadering met een plotseling gebrek aan discussie onderwerpen. Jantje hieronder heeft wat mij betreft gelijk; wethouder was eigenwijs en de burgemeester voelde niet aan dat er plotseling een zinvolle discussie op tafel kwam en Wiebo zat er zonder Hans. Maar dan nu kiezen voor deze oplossing vindt ik niet de juiste keuze qua procedure en inhoud. Procedure: formuleer eerst een concept motie,… Lees meer »
wpDiscuz