“Kanjer met Lef” Youri Mom (11) overleden

MALDEN – Youri Mom (11) uit Malden is overleden.

Youri (links) op de foto met zijn maatje Dirk. Foto is afkomstig van Facebook.

Youri (links) op de foto met zijn maatje Dirk. Foto is afkomstig van Facebook.

In actie

Youri zette vorig jaar tijdens carnaval samen met Dirk Wollenberg uit Groesbeek een polsbandjesactie op. De actie sloeg aan en samen haalden ze € 22.000,- op voor de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). Ook brachten ze samen een DVD uit met Stichting Jaimy en De Liedjesfabriek als goede doelen. Daarnaast zetten zij zich nog op andere manieren in, in hun strijd tegen kanker.

Maatjes

Wollenberg kreeg in december 2014 te horen dat hij een zeldzame vorm van kinderbotkanker heeft: Ewing Sarcoom. Hij schreef een lied en bedacht een actie. Het verhaal van de toen 16-jarige Groesbeker werd regionaal bekend. Ondanks dat de ziekte zeldzaam is, bleek iemand anders uit de regio het ook te hebben. Dat was Youri. Dirk en Youri werden elkaars beste vrienden en samen gingen zij de strijd aan tegen de ziekte.

Gevecht

In de loop van 2015 werd bekend dat Youri het gevecht tegen kanker niet zou winnen. In de laatste maanden werd er veel voor hem georganiseerd en werd hij vaak verrast. Ook de HKN van de Nijmeegse voetbalvereniging NEC was hier onlangs nog bij betrokken. Zondag overleed hij.

Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jessica

Gecondoleerd met t verlies van jullie kanjer!

Jolanda Daam

Gecondoleerd met het zware verlies voor nu en in de toekomst

Brans

Wij zijn geschokt bij het vernemen van dit trietste bericht maar ook heel trots dat wij deel hebben kunnen nemen aan de verrassingsrit in september 2015, waar we Youri een geweldige dag hebben kunnen geven. Gecondoleerd met het overlijden van een KANJER. Heel veel sterkte bij dit grote verlies. Namens alle agenten van de eenheid Limburg, RBT Venlo- Beesel, Theo Brans.

heel veel sterkte xxx

wpDiscuz