Earth Hour: één uurtje het licht uit

GEM. BERG EN DAL – Tijdens Earth Hour op zaterdag 19 maart gaat om 20:30 uur op veel plaatsen in de wereld (lokale tijd) één uur het licht uit.

Earth_Hour_2016-DGB

Toekomst van de aarde is belangrijk

Wereldwijd beroemde bouwwerken (zoals Akropolis in Athene, de Eiffeltoren in Parijs en het Colosseum in Rome) en miljoenen mensen zullen om 20:30 uur plaatselijke tijd één uur de lichten uit doen voor Earth Hour. Zo laten zij zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden. Klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen voor de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur.

Uur in het donker doorbrengen

Het Wereld Natuur Fonds (WNF), de initiatiefnemer van Earth Hour, roept iedereen op om op een leuke, gezellige of intieme manier één uur in het donker door te brengen. Tien jaar geleden werd Earth Hour voor het eerst gehouden, toen alleen nog in Australië. Earth Hour is daarna razendsnel uitgegroeid tot de grootste beweging op aarde die oproept in actie te komen tegen klimaatverandering. Vorig jaar deden er 172 landen mee.

Evenementen

In Nederland wordt Earth Hour ook steeds bekender. Voor dit jaar zijn er diverse evenementen rondom deze actie georganiseerd. Binnen de gemeentegrenzen van Berg en Dal staat er echter volgens de kaart nog niets gepland. Ook de gemeente zelf staat niet in het lijstje van de deelnemende gemeenten. Inwoners kunnen echter gewoon meedoen door thuis de lichten uit te doen.

Meer info over Earth Hour staat op de site van WNF. Daar staat ook informatie voor mensen die hun steentje bij willen dragen.

Earth_Hour_2016_Flyer-DGB

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Wereld Natuur Fonds, DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henry

Het licht hoeft niet uit als we alle energie duurzaam opwekken (zon, wind). Ik vind dan ook dat het licht uit doen een verkeerd teken is. We hoeven we niet minder energie te consumeren, we moeten de productie vergroenen!

Daarnaast vind ik dat gemeente Berg & Dal duurzaamheid enorm laag op de agenda heeft staan. De gemeente zou veel meer kunnen doen om te verduurzamen, elektrisch vervoer bijvoorbeeld wordt totaal niet gestimuleerd. Heeft iemand ooit één laadpaal gezien in Berg en Dal, Groesbeek?

Toontje
wpDiscuz