Kermis 2016: GVP wil geen afsluiting Dorpsstraat

GROESBEEK – De Groesbeekse Volkspartij (GVP) is het niet eens met het besluit van het college van burgemeester en wethouders om de Dorpsstraat in Groesbeek gedurende de kermis af te sluiten.

Nieuwe indeling Kermisterrein voor 2016.

Nieuwe indeling Kermisterrein voor 2016.

Nieuwe opstelling

De kermis in Groesbeek heeft, vanwege de centrumplannen, een nieuwe opstelling. Het marktplein wordt te klein voor alle attracties en het gebruik van het Dorpsplein (waar tijdens de kermis de weekmarkt wordt gehouden) is door kermisexploitanten, de kermisbond en ambtenaren niet gewenst. De kermis zou dan opgesplitst worden in twee gedeelten, wat het minder fraai maakt. De keuze voor het gebruik van het Dorpsplein zal alleen in beeld komen wanneer de werkzaamheden aan de Houtlaan niet volgens planning verlopen. De Houtlaan en de Dorpsstraat kunnen namelijk niet gelijktijdig afgesloten zijn.

GVP ziet nieuwe indeling niet zitten

Om die reden hebben burgemeester en wethouders eind februari besloten de Dorpsstraat bij het kermisterrein te betrekken. Gevolg: de Dorpsstraat moet om veiligheidsredenen één week worden afgesloten. Uitleg: “Er is minder kans op schade aan attracties en het komt de verkeersveiligheid ten goede (er kunnen niet onverwachts voetgangers of fietsers tussen de attracties uit op de Dorpsstraat terecht komen”. De Groesbeekse Ondernemersvereniging (GOV) zag de nieuwe variant al niet zitten en de GVP, zo blijkt nu, ook niet.

“Nadelig voor winkeliers”

De partij geeft aan de veiligheidsoverwegingen te snappen, maar laat weten dat de slechte bereikbaarheid van het centrum nadelig is voor de winkeliers. “Zij zien hun omzet teruglopen, in deze economisch toch al moeilijke tijden”, aldus Irma van de Scheur (GVP). Het college is daarom gevraagd wat er gedaan kan worden om de Dorpsstraat toch open te houden, zonder dat dit ten koste gaat van het succes van de kermis.

De kermis in Groesbeek heeft dit jaar plaats van zaterdag 3 september 2016 tot en met woensdag 7 september 2016.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Marian

En de kermis op het kermisterrein?

“De Groesbeekse Ondernemersvereniging (GOV) zag de nieuwe variant al niet zitten en de GVP, zo blijkt nu, ook niet.”

Das logisch, want het raadslid dat de raadsvragen heeft ingediend is de vrouw van de secretaris van de Groesbeekse Ondernemersvereniging 🙂

Diana

Zij vertegenwoordigd een achterban dus ga er maar van uit dat het echt niet alleen haar mening is maar die van vele ondernemers. En ik kan dat ook best begrijpen. In deze tijden de straat voor jouw winkel voor een week afsluiten is niet bevordelijk voor de broodnodige omzet.

Groesbeker

wat een onzin is dit. Misschien kan Irma even toelichten waarom tijdens de sjieke wijn (kwijl)feesten wél half Groesbeek afgezet kan worden. Zijn de economische belangen nu opeens zo veel belangrijker? Kinderen zijn de toekomst, laat hen eens een keer veilig kermis vieren en schei uit met dat gezeik van bla bla bla…bah! is het enige woord dat hier toepasselijk is.

Ben Helder

Het zal de helderheid ten goede komen als het politiek opererende clubje dat zich Groesbeekse Volkspartij noemt, deze valse vlag nu afwerpt en vanaf nu gewoon als GOV door het leven zal gaan.

Reggie

De ondernemers moeten af van de ouderwetse gedachten dat als er geen auto’s voor de deur kunnen staan er geen omzet gemaakt word.
Gewoon de auto net buiten het centrum parkeren en lekker veilig (in dit geval) over de kermis lopen, en ik zeg in de zomermaanden na de middag helemaal afsluiten en een gezellig en veilig winkelcentrum creëren, dat moet kunnen met inmiddels zoveel horeca.

Henk

Groesbeekse Vriendjes Politiek

Henrie

Als het veilig moet voor de kinderen is dit juist een goede keuze. Alles op een plek zodat kinderen niet hoeven over te steken. Toch?

Trudy

Als Groesbeek een winkel boulevard had gehad zou dit werken, nu (nog) niet.

henk

Datum van de kermis verzetten, elke 3de zondag van Juli. Terrein zevenheuvelenweg, deze is dan toch afgesloten vanwege de 4daagse.

kiezer 2014

Voor de omzet van die leegstaande winkelpanden zou het GVP zich beter druk kunnen maken.
Klanten zijn via de Althena Hettsteeg vertrokken naar Kranenburg.
Dat was toch ook een GVP plan?
Of je steunt de ondernemers of je laat ze het zelf maar uitzoeken.
Dubbele agenda binnen het GVP?

the german

idd het probleem is dat veel omzet weglekt naar Kranenburg. Maar goed. Als straks het verdrag van Schengen wordt ingetrokken vanwege de vluchtelingen heb je weer een paspoort nodig aan de grens … kunnen de ondernemers in Groesbeek weer adem halen …

Victor

Zijn kermisexploitanten geen ondernemers ???

Wat ik ook vind van de dicussie…de wijnfeesten zijn maar twee dagen waarvan 1 zondag….dit gaat om vijf dagen, waarvan vier winkeldagen!

Marjorie

Men koopt gericht in Duitsland: zijn producten daar voordeliger (drank, schoenen, brandstof enz.)’ dan gaat men naar Duitsland. Andersom kopen/kochten Duiters rookwaar, diesel enz. in Nederland. Dit heeft niets maar dan ook niets te maken met het openstellen van een bepaalde weg. Winkelcentra welke veel verder van de Duitse grens afliggen kennen ook veel leegstand.

groesbeker

de kwijlfeesten zijn inderdaad twee dagen maar het dorp is wel degelijk langer afgesloten door tentopbouw e.d. en de winkels zijn dan gewoon geopend. Men kan ook positief proberen te zijn, ga de openingstijden verruimen in die week, stunten met prijzen, maak er iets van.

Harold

Erg kortzichtige opmerking van jou. Het probleem ligt uiteraard veel dieper. Feit is dat er met het centrum iets moest gebeuren. Ik denk dat het centrum er in de zomer nog mooier gaat uitzien. De eenden komen in de vijvers, het gras/de bloemen gaan groeien waardoor het geheel er frisser van word. Er komen twee horeca gelegenheden bij dus dat trekt extra publiek. Geloof mij, het komt goed. En als de panden niet verhuurt worden dan sluiten we die weg toch weer. Nee natuurlijk niet, kortom een kortzichtige opmerking.

blaag

maar ook de diesel en de rookwaar zijn in duitsland goedkoper.
weet niet wat er op dit moment duurder is in duitsland maar dat zal wel heel erg weinig zijn.

wpDiscuz