Vluchtelingenopvang: draagvlak vooral in oud-Ubbergen

GEM. BERG EN DAL – Met name in de kernen van de voormalige gemeente Ubbergen is er veel draagvlak voor de opvang van vluchtelingen. Dit blijkt uit cijfers die DeGroesbeek.nl bij de gemeente heeft opgevraagd met betrekking tot de peiling over vluchtelingenopvang.

Logo van de gemeente Berg en Dal.

Logo van de gemeente Berg en Dal.

Hoewel het onderzoek niet geheel representatief is voor de hele gemeente, is het wel het enige uitgevoerde onderzoek hierover en dus vooralsnog de enige manier om vooraf een beeld te hebben in welke kernen er wel of geen draagvlak is.

486 geldige reacties

Eerder werd al bekend dat er op het verzoek van de gemeente om een mening te geven over vluchtelingenopvang in totaal 499 reacties zijn ingediend. Van die 499 reacties waren er 283 positief en van die 283 weer 140 mits er voorwaarden aan de opvang zijn verbonden. Zo wil men liever gezinnen opvangen dan alleenstaande mannen, moet de opvang kleinschalig zijn en verspreid over de hele gemeente. 203 inzenders waren tegen de vluchtelingenopvang in onze gemeente. Daarnaast waren er nog eens 13 reacties ongeldig.

Verdeling per kern

Uit de cijfers per kern blijkt dat er met name in Beek-Berg en Dal, Erlecom, Kekerdom, Leuth en Ooij/Persingen positieve reacties zijn gekomen. Vanuit de kernen Berg en Dal, Heilig Landstichting en Millingen aan de Rijn was het merendeel van de inzenders geen voorstander van de vluchtelingenopvang. Groesbeek kende een verhouding van 55% voor en 44% tegen. Hieronder de gegevens:

Noot: Onderstaande cijfers betreffen alleen percentages. Het aantal ingediende reacties per kern is bij ons niet bekend/niet geleverd. Uitschieters als “100%” kunnen dus gebaseerd zijn op één enkele reactie. De “Ja” is inclusief “Ja, onder voorwaarden”.

Beek:
Ja: 73%
Nee: 21%
Ongeldig: 6%

Berg en Dal:
Ja: 46%
Nee: 50%
Ongeldig: 4%

Erlecom:
Ja: 100%

Groesbeek, incl. De Horst en Breedeweg:
Ja: 55%
Nee: 44%
Ongeldig: 1%

Heilig Landstichting:
Ja: 25%
Nee: 75%

Kekerdom:
Ja: 100%

Leuth:
Ja: 65%
Nee: 35%

Millingen aan de Rijn:
Ja: 40%
Nee: 58%
Ongeldig: 2%

Ooij/Persingen:
Ja: 81%
Nee: 19%

De gemeenteraad van Berg en Dal besluit op 31 maart 2016 of vluchtelingenopvang in deze gemeente mogelijk wordt. Vanuit het COA ligt er volgens de gemeente nog geen verzoek.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Handy

Ik zeg opvang regelen in de polder.. bijv. op voormalig terrein van de Beyer..

Piet...

Opvallend is wel de mening van de wat hoger opgeleide inwoners,die van de Heilig Landstichting ,ja 25 %,nee 75 %.

Ké.

Orientalis is wel een mooie plaats ervoor,ook een beetje herkenbaar voor de vluchtelingen.

kiezer 2014

zonder aantallen zeggen deze percentages mij niets, dat stukje huiswerk mag de redactie wel even over doen.
Mijn mening; huisvesting voor statushouders eerlijk verdelen over alle kernen.

Gerrit

Dit is inderdaad niets zeggende informatie als er geen aantallen bij staan. Bovendien is eerder gemeld dat er ook mensen van buiten de gemeente hebben gereageerd. (Of doelbewust hebben moeten reageren) Waar zijn deze in verwerkt ???

splinter

Waar zetten ze die in persingen dan

Kloeke

Ruime villa’s genoeg daar dus de oplossing is,allemaal in Ubbergen huisvesten.iedereen blij!

Robyn Hude
Hoe sturend (manipulatief) kan een onderzoek zijn. De vraagstelling: Groep voor vluchtelingenopvang, mits er wordt voldaan aan voorwaarden of Groep tegen vluchtelingenopvang, maar voor als ze toch komen, onder voorwaarden. Benieuwd naar de antwoorden als de vraag als volgt was gesteld: Als er onder bepaalde voorwaarden wordt voldaan bent u dan voor of tegen vluchtelingenopvang. En we hadden het antwoord in aantallen met % apart in de reacties meegenomen. Kan wel heel verrassend zijn. En dan de keuze voor wonen in het bos. Hoe verzin je het. En nog treuriger is dat Vluchtelingenwerk akkoord is. Een prachtige plek om te… Lees meer »
jantje..
Wat een grote ” mooi weer ” flutpeillingen die er gehouden worden. Als men een peiling/referendum zou houden waarbij men anoniem kan reageren dan zouden er hele andere en schrikbarende nee-getallen voor de dag komen, want er zit toch geen hond op die gasten te wachten op een enkeling na dan die het nieuws nog niet goed genoeg gevolgd heeft. En denk dat de meeste mensen denken dat het nog mee zal vallen hier met die gasten, maar denk dat die bedrogen uitkomen als de grootste meute nog moet komen n.a.v de familieleden die ook nog over moeten komen. En… Lees meer »
wpDiscuz