Wim Liebers (Wim dn Bul) overleden

GROESBEEK – Wim Liebers, in Groesbeek beter bekend als Wim dn Bul, is op 70-jarige leeftijd overleden. Dit heeft zijn familie zaterdagavond bekend gemaakt.

Liebers was een van de grootste artiesten in Groesbeek en bekend als de leadzanger van The Sunstreams (tot 1995) en daarna Summersound. Al vanaf jongs af aan, Wim was 9, was hij gek op met name Oostenrijkse muziek. Na een accordeoncursus gevolgd te hebben kreeg Wim niet veel later zijn eerste eigen accordeon.

Het repeteren gebeurde in de huiskamer van Ome Piet Visser, de bedenker van de naam The Sunstreams. Deze band bracht vanaf de begin jaren ’60 26 singles uit. “Aan de grens van de Duitse heuvelen” uit 1979 was daarvan de meest succesvolle. In 1995 stopte de band er mee en Liebers startte met twee anderen een nieuwe band: Summer Sound.

In 2007 moest hij op 61-jarige leeftijd zijn muziekcarrière beëindigen door problemen met zijn nek, door de vele jaren dat hij met zijn accordeon liep. Hij is daarvoor in 1998 nog geopereerd maar dat mocht niet baten. Ook de gitarist van SummerSound kon niet meer verder door knieproblemen. De carrière van Liebers duurde in totaal zo`n 46 jaar.

Uitvaart

De uitvaart zal plaatsvinden op vrijdag 25 maart a.s. om 10:00 uur in de Cosmas en Damianus kerk aan de Pannenstraat te Groesbeek. Aansluitend om 12:00 uur de crematie op Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51 te Nijmegen.

Iedereen wie persoonlijk afscheid wil nemen van Wim is welkom op donderdag 24 maart tussen 19.00 en 19.30 uur bij uitvaartcentrum Sion, Mozartstraat 41 6561EB Groesbeek.

Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Jammer een groot artiest, een geweldige muzikant. The voice of Groesbeek, is overleden.
Wim bedankt voor alles. Familie, nabestaande, vrienden. Allemaal sterkte met dit verlies.

Akkie

Gecondoleerd

Foefje

Gecondoleerd ook uit de polder

Jan de Witte

Wim bedankt jij was de stem van Groesbeek

jan de pop

wim jij was voor mij de beste artiest die groesbeek ooit heeft gehad. fam heel veel sterkte.

Anita

Heel veel sterkte aankomende tijd. Wij zijn een hele goede artiest kwijt. Maar de stem en zijn muziek zal altijd voortleven. Groetjes van mij.

BEST OFF THE REST

Wim,jij bent en blijft de voice van Gruusbek. Jij bent degene wie Gruusbek op de nationale en internationale muziek kaart hebt gezet.
Meerdere generaties hebben mogen genieten van jou prachtige muziek.

Wim,vriend het ga je goed.

manus

gecondoleert met dit groot verlies,heel veel sterkte voor familie en nabestaande

johnny

Heel veel sterkte aankomende tijd. Wij zijn een hele goede artiest kwijt.

Freek

Enigszins geschrokken van dit bericht wil ik toch dit zeggen , je had een geweldige stem , een muzikant in hart en nieren , door vele er en gekend,
een goede collega .
ik wens je een goede laatste muzikale reis toe , voor familie heel veel sterkte deze dagen van droefheid.

Een groot muzikant is heengegaan.
Veel sterkte toegewenst aan de familie en vrienden van Wim.

fred keurntjes

wim bedankt voor de prachtige muziek die je gespeeld heb, zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt, zo ontzettend mooi, nogmaals Wim je was een geweldige muzikant en je muziek was prachtig al die mooie liedjes…rust zacht

wpDiscuz