Politie-inzet bij raadsvergadering Groesbeek over vluchtelingen

GROESBEEK – Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Berg en Dal op 31 maart in Groesbeek worden agenten ingezet om er op toe te zien dat de discussie over vluchtelingenopvang niet escaleert.

Gemeentehuis Groesbeek - Berg en Dal (1)

Signalen

De gemeente zou signalen hebben ontvangen dat tegenstanders die avond aanwezig zullen zijn om gebruik te maken van hun spreekrecht. Navraag bij de gemeente over welke signalen dit precies zijn levert echter niets op. Ook over de politie-inzet zelf wil de gemeente niets kwijt. “Wij doen hier geen mededelingen over”, aldus een woordvoerster.

Levendige discussie

“We gaan uit van een positieve en constructieve vergadering met een levendige discussie door de raad. Daarvoor geldt dat indien nodig de openbare orde gehandhaafd zal worden”, is het enige dat de gemeente hierover laat weten. Over het proces tijdens de vergadering voor wat betreft spreekrecht komt later deze week vanuit de gemeente meer informatie.

Inwoners verdeeld

Er is in december en januari aan inwoners gevraagd wat hun mening omtrent de vluchtelingenopvang is. De meningen, die middels een formulier op de gemeentelijke website zijn gegeven, waren erg verdeeld. Van de 499 reacties die binnen kwamen waren er 143 positief, 140 positief als er aan voorwaarden wordt voldaan en 203 indieners ziet de komst van vluchtelingen niet zitten. 13 reacties waren ongeldig, omdat de formulieren niet goed waren ingevuld of de inwoners niet uit de gemeente Berg en Dal kwamen.

Peiling: Voormalig Ubbergen groot voorstander

Het meeste draagvlak voor opvang was in de kernen Beek, Erlecom, Leuth, Ooij, Persingen en Kekerdom. In Berg en Dal, Heilig Landstichting en Millingen aan de Rijn zagen de inwoners die een reactie hebben gegeven de opvang over het algemeen niet zitten. In Groesbeek was een kleine meerderheid van de inzenders positief.

Geen verzoek

Er ligt vanuit het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) nog geen verzoek voor de opvang van vluchtelingen, maar de gemeente verwacht dat binnenkort wel en neemt daarom op voorhand alvast een besluit. Zo kan men snel reageren op een eventueel verzoek.

Beladen

De laatst beladen inloopbijeenkomst bij het gemeentehuis in Groesbeek was in april 2013. Toen konden inwoners uit Groesbeek zich voor het eerst uitspreken over de gemeentenaam. 500 Groesbekers waren hierbij aanwezig. Van politie-inzet was toen overigens geen sprake.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 37 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk
Natuurlijk heel triest wat er nu gebeurd is in België. Hopelijk niet, maar de kans is groot dat er steeds meer verzet komt en dat is jammer want de goede moeten het weer tegen de kwaden vergelden. Waar zijn wij toch mee bezig? Ik ben ook niet voor de vrouw onteerde taferelen, maar laat iedereen in hun of eigen waarde, en geloof. Val een ander er niet lastig mee. Het is toch van de zotte dat er politie begeleiding komt bij een vergadering. Laten we niet speculeren op dingen die kunnen gaan gebeuren. Overheid en machthebbers van deze verziekte wereld… Lees meer »
Muts

Makkelijk toch. Als ze in Ubbergen, Beek, Erlecom, Leuth, Ooij, Persingen en Kekerdom zo positief zijn, dan mogen ze ze hebben. Maar hun mening zal wel snel veranderen als er daadwerkelijk echte plannen worden gemaakt. Dan wordt het daar ook vast NIMBY!

Gerrit

Ze willen ze allemaal hebben, als het maar niet in hun eigen buurt komen te wonen, Want dan wordt het van JA opeens NEE. Een anders mee opzadelen
daar zijn ze in nederland goed in. Ik zeg nee, en wil ze ook niet hebben.

Lambert

Ik woon in een buurt waar verschillende culturen zijn komen wonen de laatste paar jaar. Misschien opvallend, maar daar waar we in het verleden van enkele zeer oorspronkelijke dorpsgenoten enorme overlast en criminaliteit in de straat hadden is het tegenwoordig een stuk rustiger en ja ik woon in Groesbeek.

splinter

Weg met die zooi allen maar ellende en …….
Mooi in eigen land blijven maar ja daar hebben ze het ook verziekt hoe dan ook

Gerrit

Omdat er tegenstanders zijn die gebruik willen maken van hun spreekrecht wordt er politie ingezet. Of anders gezegd, je mag alleen maar voor zijn, als je tegen bent ben je meteen een rascist. Ik krijg steeds meer het gevoel dat we in een schijn democratie leven, waarin ons alles langzaam maar zeker toch wel door de strot geduwd wordt. Dus stem 6 april: Nee, en volgend jaar: PVV. Misschien dat die zogenaamde “bestuurders” dan wakker schrikken in hun pluche zetel …..,,

jantje..
Gewoon niet welkom, en ik zeg Nee tegen die enorme badgasten verplaatsing. En ventileer hier gewoon mijn mening zolang we nog democratie hebben met overigens wel kans op een politiebezoek zoals meerde mensen al een bezoekje hebben gehad v.w mogelijke opruiing. Maar Den-Haag, en vooral die lapzwans Rutte kan de bevolking niet meer gerust stellen, want die weten er totaal ook geen raad mee, en volgen ook maar de orders uit die Brussel N.L oplegt. En het kan dus zomaar zijn dat er honderden badgasten in Groesbeek alleen al komen in een centra. En als onze Haagse politiek waarbij niemand… Lees meer »
Gerrit

Kort maar krachtig samengevat Jantje ……maar je hebt een punt.

Bert Verstappen

ja dat zijn die loosers die bang zijn dat hun uitkering en sociale huurwoning naar de vluchtelingen gaan. En die bovendien de tijd hebben om de hele dag op http://www.degroesbeek.nl te kijken, maar niet gaan stemmen … die bedoel je toch?!

Bert Verstappen

Ik vind het niet gek dat mensen die mafkezen van IS ontvluchten. Ik zou ook vertrekken en elders mijn geluk gaan zoeken. Wie niet zou je haast denken.

kiezer 2014

@ Jantje; gewoon niet welkom?
Kijk eens even links en rechts als je de eigen voordeur uit loopt.
Volgens mij woont daar een bonte mix van statushouders, migranten en ‘echte’ Groesbekers.
En over wie klaagt de buurt bij de politie, Oosterpoort of maakt men zich zorgen??
Ik zal je even helpen met denken Jantje: niet Mohamed uit Syrie, niet de buuf van Turkse afkomst, niet de buuf van Koerdische afkomst en niet de buren uit Nijmegen.
Het zijn je eigen Groesbeekse buren met problematisch gedrag die de buurt wekelijks tot grote zorgen baart.
Mag ook wel eens gezegd worden, dacht ik zo.

kiezer 2014

@ Henk’, jij zegt; ”overheid en machthebbers van
deze verziekte wereld sta eens op en begin bij de bron van al deze ellende”.

Wat is je lokale politieke standpunt binnen de fractie Henk?
Waar zou je landelijk op stemmen?

Le pen

PVV, een “partij” met 1 lid, een Wilders die minister-president wil worden ven een nepparlement zoals hij dat zelf noemt. Een PVV, lees Wilders, die tegen Europa is, maar wel meelopertjes naar het Europese Parlement stuurt….??
Roeptoeteren en geen oplossingen noemen, lekker makkelijk. Een bevolkingsgroep wegzetten….hij zou beter moeten weten. Er was eens een mannetje met een raar snorretje die ook zo begon….en een hele grote groep meelopers die zelf niet hun grijze celletjes lieten werken.

Le Pan

Uit diverse wetenschappelijke en onafhankelijke studies is gebleken dat de Islam een religie is die zich niet kan aanpassen aan onze waarden en normen. Dit staat onomstotelijk vast. In de misdaad cijfers komt dit ook duidelijk naar voren toe. Dus ik zeg ook NEE!!!!

Toontje

Zo Le pen, lekker aan het Godwinnen? Je moet toch weten dat mensen niet meer in jouw policor-flauwekul trappen. Btw. Wilders is niet tegen Europa maar tegen de EU. Niet altijd ‘s mans woorden verdraaien en iemand, die al ruim 11 jaar wordt bewaakt omdat hij zijn mening geeft, demoniseren. Hij heeft wel degelijk oplossingen, en ja, die zijn pittig, maar dat is de tegenstander ook. Die blaast ons op…

Le pen

Ik heb nergens iets genoemd over policor- of multiculti….is jouw invulling. Tegen de EU, waarom zit hij dan in het EURopese Parlement? Ik demoniseer niemand, ik noem feiten!
En beveiliging? Maakt hij het zelf naar.

Toontjet

jouw laatste zin, Le pen, zegt genoeg…

Toontje

Kiezer 2014: wat zeg je nou allemaal? Hoe ver van de realiteit sta jij?

Toontje

Hear, hear Jantje! Hiermee is alles gezegd. +10. P.s. één kleine aanvulling. De gastarbeiders zijn door de werkGEVERS naar Nederland gehaald om de concurrentie op de arbeidsmarkt (in de jaren 60/70) te vergroten. De Nederlandse arbeiders werden te mondig en wilden betere arbeidsomstandigheden en betere lonen, dus haal je goedkope en gewillige (eerst) Italianen, Grieken, Spanjaarden (en later) Turken en Marokkanen. Nederlandse arbeiders zijn nooit te lui of te beroerd geweest smerig werk te doen! Laat je niks wijsmaken.

Toontje

Blinddoek af, Lambert. Kijk eens naar de grote steden in Nederland en Europa. Dan praat je niet over bepaald over kleine problemen. Wil je dat naar Groesbeek verplaatsen? Geen islam in Groesbeek.

wpDiscuz