Centrumplan Groesbeek; een update

GROESBEEK – De hekken zijn al weer enige tijd weg, maar achter de schermen wordt nog volop gewerkt aan het nieuwe Centrumplan. Tijd voor een update.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bellevue

Het gebied rondom Bellevue is bijna klaar. In het voorjaar zal de nu nog stenige omgeving kleur krijgen door al het nieuwe groen dat is geplant. Er wordt nog gewerkt aan het op gang brengen van een natuurlijke stroom water uit een bron. Dit water moet straks door de aangelegde waterpartij gaan stromen. Bij het terras aan het water op De Spil op 1 mei de deuren. Volgens de gemeente is 70% van de winkelruimte verhuurd.

Park Mariendaal

Park Mariendaal is nog niet gereed. De bouw van dit park kan pas worden afgerond als ZZG klaar is met de werkzaamheden aan en rondom de kapel van het voormalige woon-zorg centrum Mariendaal. Daar wordt een ontmoetingsplek ontwikkeld voor oudere buurt- en dorpsbewoners: Gasterij Het Groeske.

Spoorlaan: Jan Linders en Aldi

De nieuwbouw van Jan Linders en Aldi op het voormalig ZOMA-terrein start waarschijnlijk nog vóór de zomervakantie. De voorbereidingen van de bouw, zoals archeologisch onderzoek en een kleine bodemsanering beginnen deze maand. De beide parkeerterreinen aan de Spoorlaan en het parkeerterrein langs het spoor zullen verdwijnen. Voorlopig kunt u nog wél parkeren op de markt.

Parkeergarage Dorpsstraat

In de parkeergarage aan de Dorpsstraat kunt u de eerste twee uur gratis parkeren. U moet wel een kaartje trekken. U neemt een kaartje bij het binnenrijden en daarna gaat de slagboom omhoog. Vergeet niet om bij vertrek het kaartje in de betaalautomaat iun de centrale hal te stoppen. Ook als uw bezoek korter dan 2 uur was en u dus niets hoeft te betalen.

Markt

De bomen en haag langs de spoorlijn zijn verwijderd. Hier is nu tijdelijke bestrating aangelegd. Op dit moment wordt gewerkt aan een voorstel voor de herinrichting van het marktterrein. Zodra dit voorstel is vastgesteld kan de herinrichting beginnen. Maar voor dat het zover is, moet eerst de nieuwbouw van Jan Linders en Aldi klaar zijn. Dan zijn ook de parkeerplaatsen bij deze supermarkten gereed. De parkeerplekken op de markt worden dan opgeheven.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

70% bezet, en daarbuiten staat nu 80% leeg. Persoonlijk vind ik het een mooi complex geworden. Maar de andere kant moeten we ook onder ogen zien en dat is dat op andere plekken in het dorp veel leegstand is gekomen, ook aan de Magrietstraat is het een dooie bedoeling. Uiteindelijk is het nog steeds geen uitnodigend winkelcentrum geworden, en zullen de klanten toch uitwijken naar een Malden, Duckenburg of Kranenburg. Jammer maar wel een feit. Maar Sjaakie heeft zijn centjes uitgegeven.

Gerrie

Waarom toch altijd op de man spelen. Dhr. ‘Sjaakie’ kan zijn centjes echt niet alleen uitgeven. Daar is toestemming voor nodig van B&W. Dat zul je toch begrijpen neem ik aan. En ons centrum word steeds mooier. Leegstand zie je wel op meer plekken en plaatsen. Kijk maar eens in het winkelcentrum van Malden. Of wat dacht je van winkelcentrum Dukenburg.

Handy

Ik ga voor gezellig winkelen echt wel buiten Groesbeek, daar hoef ik niet eerst door een auto werende verkeersregelinstallatie heen. Voor alleen een product wat ik overal kan kopen.
Hebben ze ook al geëvalueerd of de verhuisde winkeliers hun omzet halen van voor hun verhuizing??? Volgens mij zijn de geruchten van bij lange na niet, maar dat zullen ze nu wel op gewenning gooien…

Vertrek gewoon lekker helemaal uit Groesbeek en ga ergens anders je klaagzang voortzetten.

Handy
@JP, jammer dat de waarheid wel zo in elkaar steekt, tis veels te mooi wonen hier maar de voorzieningen worden er niet beter op. Autoluw centrum en de voorzieningen die juist in het centrum worden gemaakt. Het complex is mooi daar niet van. Helaas zijn ze vergeten de bereikbaarheid, waar alles om draait, diverse gemeenten zijn daar al achter gekomen door juist het parkeergeld waar ze vroeger rijk van werden nu te verlagen in centrums om juist weer klanten te krijgen in de centrums of te wel bereikbaarheid. Het complex zelf is mooi en lekker toegankelijk voor voetgangers, maar hoe… Lees meer »
Gerrie

Wat klets je nu. Als je ergens goed en vooral gratis/voordelig kunt en mag parkeren is het wel in Groesbeek.

kiezer 2014
Dit artikel komt vanuit het gemeentehuis, en dus geciteerd door wethouder Sjaak Thijssen, zie; bron Gemeente Berg en Dal. Denkt de wethouder nu echt dat wij inwoners sukkels zijn?? In 2009 / 2010 was de economische crisis al volop in beeld net als de behoefte aan minder: m2 winkelruimte, te dure koop appartementen en sociale huurwoningen tegen de maximale huurprijs. Sjaak en de meerderheid in de gemeenteraad wilden toen geen pas op de plaats maken. De huidige situatie van leegstand en mineur is daarvan het rechtstreeks gevolg. De Albert Heijn kreunt nu al door de tegenvallende omzet in de meest… Lees meer »
Sprookje

Dus met die wetenschap had je er dus niet aan moeten beginnen….!
Maar ja, de grond was duur gekocht.
Bouwen voor leegstand heet dat.

Goffer

Totaal mislukt,mooi om te zien maar je hebt er niks aan.niet gezellig,onhandig met je karretje van appie naar je auto….Doe mij nog maar steeds kranenburg,alles bij elkaar,voordelig,ff worstje bij de curry q……ff tanken nog en naar bakker derks, geweldig!

Gerrits

Dus voordat het centrum van ons Groesbeek werd verbouwd kocht jij wel in Groesbeek?

wpDiscuz