Werksessie toekomst winkelcentrum Groesbeek

GROESBEEK – Bent u als ondernemer actief in het centrum van Groesbeek? En wilt u het winkelgebied in Groesbeek klaar maken voor de toekomst? Kom dan naar de werksessie Toekomst winkelcentrum Groesbeek op dinsdag 5 april.


Bellevue eind 2015. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

U bent aan zet!

De werksessie vindt plaats in het gemeentehuis in Groesbeek en begint om 19.00 uur. Het doel van de werksessie is om het winkelgebied in Groesbeek klaar te maken voor de toekomst en om acties te bedenken die we binnen drie maanden willen uitvoeren. De werksessie wordt geleid door een deskundige van ‘De Nieuwe Winkelstraat’, de heer Rob Weiss. Wethouder Sylvia Fleuren houdt een welkomstwoord. De werksessie duurt tot circa 22.00 uur.

Waarom een werksessie?

Steeds meer winkelpanden komen leeg te staan. Dit bevordert het winkelplezier niet. De sterke groei van internetverkoop en de economische crisis hebben grote gevolgen. Dit vraagt om een andere manier van kijken naar winkelstraten. Ondernemers kunnen dit niet alleen. Samenwerking tussen verschillende partijen is nodig. Denk hierbij aan winkeliers, horeca, vastgoedeigenaren, ondernemers(verenigingen) en de gemeente.

Het Groesbeekse winkelgebied

Ieder winkelgebied heeft een eigen identiteit; een eigen profiel. Het profiel wordt onder andere bepaald door de grootte van het gebied, de winkels en de horecagelegenheden die er zijn, de sfeer. Zijn er veel kleine winkeltjes of juist veel grote ketens, e.a.. De afgelopen periode is door een lokale werkgroep het gewenste profiel voor het winkelgebied in Groesbeek al gedeeltelijk ingevuld. Ook is door deze werkgroep gekeken hoe het winkelcentrum ook in de toekomst interessant kan blijven voor bezoekers.

Aanmelden

Wilt u meedoen? Meld u aan bij Stef van der Graaf via e-mail [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ikke

Tja je moet wat verzinnen, als er geen hond in wil. Gewoon toegeven dat de bouw een flop is, is ook een optie

Splinter

Zal ook niks worden met al die internetwinkels.
Ondernemers zijn aan zet zorg zelf ervoor dat er geen leegstand komt.
Stumpers

kiezer 2014
Deze werksessie die door de gemeente georganiseerd wordt start met de slogan; U BENT AAN ZET! Volgens mijn mening zou de gemeente er verstandig aan doen om zelf de 1e zet te doen met een evaluatie moment. Draai de film eens terug naar 2009 / 2010 en start met de vraag hebben de plannen van toen voldaan aan de verwachtingen? Dan kun je leren van goede en minder goede keuzes en lessen trekken voor de toekomst. Ontwikkelen van plannen begint altijd met evalueren! Daarna kun je bijstellen, en dat lijkt hard nodig. De politiek is door het vele gemeenschapsgeld dat… Lees meer »
karin
ik aan zet? ik daggutnie. de gemeente heeft in al zijn wijsheid bedacht dat een winkelcentrum een goed plan is om uit te voeren ook als je nog voor de bouw ingehaald wordt door een werkelijkheid van leegloop van winkelpanden. dan blijkt na de bouw dat het potdorienogaantoe écht zo is dat alles leeg staat op die paar winkels die al in groesbeek zaten en (op de Bats na) ook weer leegstand hebben veroorzaakt in hun oude pand en nu moet ík gaan bedenken wat er moet gebeuren zodat de gemeente straks kan huiliehuilie doen dat het allemaal mislukt is… Lees meer »
snor

liever naar Nijmegen met zijn peperdure parkeerplaatsen dan naar ons eigen Groesbeek

kiezer 2014

@ snor; volgens mij is die parkeergarage onder het nieuwe winkelcentrum juist peperduur. Voor die lege kelder betalen wij als inwoners 200.000 Euro, ook de inwoners van Millingen.
Zo sterk vindt ik dat vergelijk met Nijmegen dus ook weer niet.

snor

waar kun je in Nijmegen gratis 2 uur parkeren
in de V&D missschien

wpDiscuz