Noodkreet en bijeenkomst voor behoud Wijnfeesten

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal wil er alles aan doen om de Wijnfeesten te behouden en zal er een bijeenkomst over organiseren.

groesbeek_promotie_wijn-rw-dgb

Burgemeester Slinkman nodigt wijnboeren en andere ondernemers in Groesbeek uit om op maandag 4 april samen te kijken of en hoe de Wijnfeesten 2016 te redden zijn. Het voortbestaan van de Wijnfeesten in Groesbeek is namelijk onzeker. Er zou geen subsidie meer gegeven worden. De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis in Groesbeek (Dorpsplein 1) en begint om 19.30 uur. De verwachte eindtijd is om 21.30 uur.

Geen opvolger

Marga Nillesen, voorzitter van de Stichting Nederlandse Wijnfeesten, liet vorige week weten dat ze stopt als voorzitter. Dit vanwege drukke werkzaamheden voor haar bedrijf. Ze heeft gezocht naar een opvolger, maar niet gevonden. Ook de penningmeester van de Wijnfeesten heeft aangegeven te stoppen met zijn werkzaamheden. Daarmee bestaat de kans dat het evenement niet meer door gaat.

Uniek evenement

“De Wijnfeesten zijn vanwege het unieke karakter en de vele bezoekers die het trekt een belangrijk evenement voor de gemeente en bovendien voor ondernemend Groesbeek een extra inkomstenbron. De burgemeester is daarom van mening dat meer ondernemers actief de krachten kunnen bundelen zodat de Wijnfeesten behouden kunnen blijven”, aldus de gemeente.

Informatie

Heeft u vragen over deze bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Martine Norden (beleidsmedewerker recreatie en toerisme). Per e-mail is zij te bereiken via [email protected] en telefonisch via (024) 3013 578 (dinsdag, donderdag en vrijdag).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal/DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

die zullen wel weer subsidie krijgen van 25000 euro
laten ze maar geld geven aan de kinder vakantie week die hebben het harder nodig

Nou, als nou iedereen die het de afgelopen jaren zo goed wist én deze prachtige feesten een warm hart toedraagt zich eens gingen inzetten. Nou ?

Henk

Ik dacht dat deze gemeente tegen openbaar drinken was en de jeugd te waarschuwen tegen drank overlast. Maar nee ook deze burgemeester en zijn gevolg willen het wijn / elite feestje geld geven en stimuleren. Raar

pulletje

Dan ook geen bierfeesten meer hihi

kiezer 2014
Ik zie de wijnfeesten wel als een van de VELE evenementen die Groesbeek naamsbekendheid geven. Aanvankelijk dacht ik met een 1 april grap te maken te hebben en is een eerdere reactie van mij op verzoek van SG door de redactie verwijderd, daar zal het korte lontje bij de uitgedunde fractie wel debet aan zijn. Voor mij mag de burgemeester het voortouw nemen in deze reddingsoperatie voor de wijnfeesten, als hij de knip maar dicht houd. Iets minder elitair mogen de wijnfeesten ook wel worden, dat past volgens mij ook beter bij Groesbeek, lijkt mij beter voor het draagvlak. Als… Lees meer »
de Buurman

Als het echte ondernemers zijn dan houden ze zelf de broek op.

Maar helaas is hier al veel geld verbrast voor prive zaken . Sommige wijnboeren hebben wel 4 bv,s op naam.
Inzage in waar geld aan uitgegeven is lijkt mijn gepast

Verder is de milieu aantasting door bestrijdingsmiddelen zeer groot , dit moet je niet meer willen.

Wijnplas is ook al jaren in andere landen een probleem

Dus mooi mee stoppen voor iedereen beter

Reggie

Begin er niet aan ondernemers, het geld is op, en Groesbeek blijft massaal thuis om vervolgens naar de eerst volgende luizenmarkt te rijden.

Kloeke

“Ween”boeren……….

kiezer 2014

De ondernemers hebben de hand op de knip, SG doet geen water bij de wijn maar de inwoners plukken uiteindelijk wel de zure druiven.
Winsten voor de 30 ondernemers, verliezen voor de 33.000 inwoners?
Kijk uit burgemeester!

Alex

De bierfeesten zijn een copie van dat grote feest in München. Elk gehucht heeft de laatste jaren wel een of ander bierfeest georganiseerd. De wijnfeesten daarin tegen zijn uniek en zetten ons dorp pas echt op de kaart. Van wijn geniet je, wijn moet je ontdekken, wijn moet je leren drinken, wijn heeft zoveel meer. Bier is platvloers en gezapig.

Frits

Ja Alex
Wijn heeft zoveel meer al jaren subsidie van 25duizend euro
Plus nodige bouwvergunning gekregen .Wat krijg de bewoners terug niks nada nop
Als je feest wil houden doe van je eigen poen in plaats van anderen

Groesbeker

wijn is bla bla bla en jouw reactie is platvoers en gezapig.
zeg dan niks

moeten zeker weer geld van de gemeenten laat ze maar stoppen.

wpDiscuz