[Ingezonden] Enquete vluchtelingenopvang Berg en Dal

MILLINGEN AAN DE RIJN – Hieronder een ingezonden stuk naar aanleiding van het onderzoek van de gemeente voor wat betreft vluchtelingenopvang.

Beste lezer,

Een aantal weken geleden heeft de gemeente Berg en Dal via de lokale en regionale media de bewoners gevraagd hun mening te geven over het ‘wel’ of ‘niet’ opvangen van vluchtelingen in de gemeente. In de media stond de uitslag vermeld. Uit dit onderzoek bleek dat de meerderheid vóór opvang is. Er kwamen 499 reacties binnen; 283 bewoners gaven aan achter de opvang te staan, terwijl 203 bewoners aangaven dit niet te willen.

Gezien het aantal inwoners van de gemeente Berg en Dal (ca. 35.000, red.), kunnen we hieruit opmaken dat het aantal reacties zéér laag was. Om een beter beeld te krijgen van de heersende opvatting zou het beter zijn geweest als de gemeente alle inwoners persoonlijk had benaderd. Zo is dat voor het referendum van 6 april ook gedaan. Een gemiste kans, want de ervaring in andere plaatsen in ons land heeft getoond hoeveel negativiteit dit teweeg kan brengen en hoe gemakkelijk dit tot escalatie kan leiden.

De gemeente is al begonnen met een groot onderzoek, ook al is er door het COA nog geen verzoek gedaan. Voor 31 maart staat er al een debat gepland.

Laat je stem horen!
Of je voor of tegen hebt gestemd en wint of niet, door te stemmen maak je altijd wat los en neem je deel aan de discussie. Op deze manier draagt iedereen die stemt bij aan het vinden van oplossingen! Het is dus voor iedere inwoner van de gemeente Berg en Dal belangrijk zijn stem te laten horen. “Dus ook jouw stem!“

Doe mee en vul deze enquête in. Wil je niet stemmen? Geen probleem, we vergeven je het. (Laat je kinderen die meerderjarig zijn ook meestemmen).

Deze enquête is een particulier initiatief, transparant en onafhankelijk. De uitslag zal over enkele weken worden gepubliceerd in de regionale kranten en de gemeente Berg en Dal, zal deze aangetekend ontvangen.

Bedankt voor het laten horen van je stem.

Met vriendelijke groet,

Raymond Lukassen
Millingen aan de Rijn

Voor de geïnteresseerden: De enquête van Raymond is door ons in een Word-document gezet en HIER (KLIK) te downloaden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ErikSchlijper

Zo is dat voor 6 april ook gedaan??? Niks gehoord of gekregen van de gemeente. Alleen een stempas en meer niet :/

Robyn Hude
Hopelijk komen er nu meer dan 499 reacties, anders kan deze enquete ook in de prullenbak. De heersende opvatting is dat als je voor je mening uitkomt, en die past niet in het straatje van voorstanders van vluchtelingenopvang, dan ben je een nazi of rechtsextremist. Ben je voor vluchtelingenopvang heb je de wijsheid in pacht en heb je altijd gelijk. Ik ben voor vluchtelingenopvang, mits echte vluchtelingen, geen moordenaars die als z.g oorlogsvluchtelingen uit Syrie hierheen komen, geen Oekrainers die reisgeld komen ophalen, geen economische vluchtelingen, en noem maar op. Echte vluchtelingen zijn altijd welkom maar zodra het weer veilig… Lees meer »
Democratie

Je moet de discussie wel zuiver houden. Vluchtelingen hebben in eerste instantie noodopvang nodig, dat is tijdelijk. Statushouders, welke een vergunning krijgen omdat ze terecht asiel hebben aangevraagd hebben recht op een woning. Ongeacht wat uw mening ook is, de vluchtelingen waar het hier om gaat, zijn nog geen statushouders en krijgen ook geen woning toegewezen, maar tijdelijke noodopvang. Dat is wat er nu tijdens de raad besproken gaat worden. Het gaat erom om een standpunt in te nemen voor de gemeente Berg en Dal.

Robyn Hude

Democratie, ik weet niet waarop je reageert maar ik zie nergens geen reactie een verwijzing naar statushouders. Maar of statushouders altijd terecht een vergunning hebben gekregen durf ik wel te betwijfelen. Als je na je zoveelste asielaanvraag, met telkens andere feiten, een vergunning krijgt of dankzij de asiellobby een verblijfsvergunning via een Pardonregeling is het toch niet zo vreemd dat mensen hierover een nare bijsmaak krijgen.

kiezer 2014
Afgelopen woensdag avond was er een informatie bijeenkomst over het realiseren van 24 sociale huurwoningen voor inwoners en statushouders op de locatie Helling / Muntberg in Groesbeek. De bijeenkomst was in de grote zaal van de Mallemolen en alle inwoners waren welkom. Ik ben daar net als ongeveer 100 inwoners naar toe gegaan om te; luisteren, vragen te stellen en mijn persoonlijke mening te geven. De burgemeester, 3 wethouders en alle politieke partijen van Berg en Dal waren daar aanwezig, alleen Sociaal Groesbeek was niet vertegenwoordigd(?). Naast informatie aanhoren mocht je ook inspreken, vragen stellen, zorgen uiten et cetera. Ook… Lees meer »
Goffer

Al die mensen die op deze site reageren?zijn er gemiddeld een stuk of 10……dus als het daar van af hangt….. en ik was werken trouwens.dus niet iedereen 9ver 1 kam scheren….

Gerrit

Ik lees en hoor naar mijn idee iets te vaak dat het COA nog geen verzoek heeft ingediend, dus dan weet je wel hoe laat het is …….

Democratie

Wat ik aan wilde geven is dat er 2 discussies door elkaar heen lopen. De tijdelijke opvang voor vluchtelingen, dat is waar het item over gaat. Maar als je in een enquete gaat vragen hoe vervolgens deze te mensen te huisvesten, dan meng je 2 discussies, die van noodopvang en de statushouders.

kiezer 2014
Weet je Goffer, misschien is mijn en jou beeld over de opinie hoe Groesbekers denken over het vluchtelingen vraagstuk te sterk beïnvloed door de reacties op deze site. Lijkt veel op het verloop van het referendum over de naamgeving; veel emoties en gedoe en maar 65% gaat naar de stembus. Ik persoonlijk had na het lezen van al het ‘kloeke gegoffer’ misschien wel een ‘splinter’ in mijn ogen. Dat kwam ook door het ‘toontje’ waar soms mijn ‘muts’ van afviel. Lekker ‘handy’ van die ‘gerrit’ denk ik dan maar, zal afgelopen woensdag ook wel bij zijn friet ‘le pan’ gebleven… Lees meer »
Toontje

Na jaren van demonisering door het politiek correcte kamp, inclusief media, is het te begrijpen dat mensen zich niet in het openbaar willen/durven uitlaten en/of persoonlijk aanwezig willen/durven zijn. Vandaar dat ik pleit voor een anoniem (al dan niet raadgevend) referendum.

Toontje

Je muts kan dan wel afvallen van het toontje, kiezer 2014, maar je kop zit er nog ongeschonden op. Dat geldt helaas niet altijd en overal als je openbaar kritiek op de islam hebt. Logisch dat mensen voorzichtig worden. En ja, de discussie over ‘vluchtelingen’ = de discussie over de islam…

jantje..

Lijkt me dan ook verstandig om wat minder op deze site te zitten Kiezer, als jou beeld te sterk beïnvloed wordt door reactie,s. Gr

Vette haan

Kiezer,zet ze in je huisje,jij moet er toch uit.

kiezer 2014

Hans, dat is voor mij en andere eigenaren ook een optie, mag ook volgens het huidige handhavingsbeleid.
Ben op verzoek ook aan het bekijken of ik iets betaalbaars kan regelen voor Henkie H. die in juni weer terug komt naar Nederland.

Toontje

kiezer 2014, wat een nare opmerking, duidelijk onder de gordel. Weet dat de vrouw van Henk bij een overval bijna het leven liet. Reden genoeg om terug te keren naar zijn en zijn vrouw’s GEBOORTEGROND. Blijkbaar zijn veel mensen het niet eens met je meningen en dan begin je om je heen te slaan.

wpDiscuz