Cursus “Omgaan met geld” 2016

GROESBEEK – In april start voor inwoners van de gemeente Berg en Dal een nieuwe cursus Omgaan met Geld. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. De cursus is op dinsdag 5 april van 19.00 tot 21.30 uur of op woensdag 6 april van 9.00 tot 11.30 uur. Welke datum het wordt, maken we later bekend. De cursus is gratis en wordt gegeven in ’t Achterom, Hoflaan 11 in Groesbeek.

Als er voldoende deelnemers zijn wordt er mogelijk ook gestart in Millingen aan de Rijn of Ooij.

Overzicht en besparen

U leert hoe u uw papieren kunt ordenen en daarmee overzicht kunt krijgen. Ook leert u hoe u meer zicht krijgt op wat er maandelijks binnenkomt en wat er weer uitgaat. U leert werken met een budgetplanner en een begroting op de computer. Zo ziet u hoeveel geld u heeft en wat u ermee doet. U krijgt tips hoe u kunt besparen op kosten, bijvoorbeeld op verzekeringen, boodschappen of energiekosten. Ook wordt u gewezen op regelingen waar u gebruik van kunt maken.

Ervaringen cursisten

“Ik heb geleerd om eerst te kijken of ik iets wel nodig heb voordat ik het koop. Ook heb ik geleerd om dingen op te zoeken op de computer, zodat ik weet waar ik recht op heb. En ik hou tegenwoordig een kasboek bij, zodat ik kan zien waar het geld blijft. Ik vond het een prettige cursus met een prettige docent.”

“Ik heb geleerd bewust met geld om te gaan, een brede kijk gekregen op mijn financiële zaken en leuke en waardevolle tips gehad. Ik neem ze mee in mijn dagelijkse leven om zo niet in de schulden te komen.”

Meer informatie of aanmelden

Voor meer informatie en voor aanmelden kunt u contact opnemen met het ROC Nijmegen Basiseducatie via e-mail [email protected], of via telefoon (024)-8904024 of 0900-9509.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ké.

Ook mooi voor de gemeente kopstukken…..

Klandien

Ja hoor, daar gaan we weer.

wpDiscuz