Legitimatie verplicht bij vergadering over vluchtelingen

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal verplicht haar inwoners om zich te legitimeren bij de raadsvergadering op 31 maart 2016, waar ook politie-inzet zal zijn.

Gemeentehuis Groesbeek - Berg en Dal (1)

Het gaat die avond vanaf 20:00 uur over de mogelijke vluchtelingenopvang. De gemeente wil, naar eigen zeggen vanwege de beperkte ruimte, álleen inwoners uit de gemeente Berg en Dal binnen hebben. De vergadering zal overigens ook via de lokale omroep te beluisteren zijn. Wanneer het technisch mogelijk is zal de vergadering op DeGroesbeek.nl te zien zijn.

Inwoners hebben spreekrecht en kunnen zich daarvoor tot 30 maart 12:00 uur aanmelden bij de griffier via [email protected]. De spreektijd per inwoner is wel beperkt. Dit om zoveel mogelijk inwoners de kans te geven om in te spreken. De spreektijd wordt later vastgesteld, wanneer het aantal insprekers bekend is.

Burgers lijken erg verdeeld over de opvang binnen de gemeente, bleek uit een peiling van de gemeente. Mocht de gemeenteraad donderdagavond instemmen, en die kans is groot, dan zal dit naar alle waarschijnlijkheid wel onder voorwaarden zijn. Uit de peiling is namelijk gebleken dat inwoners die vóór opvang zijn, dit over het algemeen zijn wanneer het kleinschalig is en er gezinnen in plaats van alleenstaande mannen worden opgevangen.

Dossier vluchtelingenopvang gemeente Berg en Dal.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Legitimatie verplicht! Vragen ze die ook aan die gasten die hier legaal of illegaal het land binnen komen ? En hier op kosten van de Nederlandse belasting betaler alles gratis op komen strijken.

kiezer 2014

Volstrekt normale maatregel.
Ik hoop en verwacht ook dat de burgemeester, de gemeenteraadsleden de insprekers en bezoekers (jong en oud) er een respectvol en pittig debat met veel inhoudelijke argumenten (voor en tegen) van maken.
Dat zou onze gemeente sieren.
Niet alles overkomt ons, er zijn voldoende keuzes.
Wat mij betreft mag er naast de discussie over noodopvang ook meteen stevig gevraagd worden naar voldoende nieuwe sociale huurwoningen.
Niet afschuiven op; latere woningmarktonderzoeken, de stadsregio of de landelijke politiek, daar hebben woningzoekenden niets aan.

Fred van Os

Prima plan dat vergaderen , ik ben benieuwd wat er uit komt.
Als we dan toch alle voor en tegenstanders bij elkaar hebben:
Welke kerk gaan we dan als moskee gebruiken ?
Voordeel van midden in het Centrum is wel dat je die luidspeakers goed kan horen in het hele dorp ! ( ook in het gemeente huis 😛

Betty

Hallo Henk, Probeer eens te denken ‘die mensen die met gevaar voor eigen leven hebben moeten vluchten’ ipv die gasten die etc etc etc. Hoe voelt dat?

Gerrit

Totaal zinloze vergadering, is democratie voor de bühne, van kijk ons toch eens de burgers er bij betrekken. Ondertussen liggen de verzoeken van het almachtige COA al op tafel en wordt ons gewoon in opdracht van Den Haag en Brussel een stukje Islamisering door de strot geduwd. Eet smakelijk en vooral rustig uw belastingcenten tijdig overmaken !!!

wpDiscuz