BOA’s in actie tegen hondenoverlast gemeente Berg en Dal

GEM. BERG EN DAL – De gemeente gaat buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) inzetten om de hondenoverlast tegen te gaan. Het project begint deze week.

Hondenuitlaat_Groesbeek2_DG1

Dagelijks komen er klachten binnen over loslopende honden, bijt-incidenten en hondenpoep. Vooral dat laatste is al jaren een discussie in Groesbeek, maar ook in de kernen over de hele gemeente. Om die reden wilde het college aanvankelijk hondenbelasting invoeren, maar deze plannen staan weer in de ijskast.

Boetes kunnen oplopen van 90 tot 140 euro. Een boete voorkomen kan door de volgende regels na te leven: de hond moet binnen de bebouwde kom aangelijnd zijn en de viervoeters zijn niet toegestaan op een voor het publiek toegankelijke plaats (bv. speelweide). Hondenpoep moet worden opgeruimd met een hondenpoepzakje. Tot slot moet uw hond een halsband of een ander identificatiemerk dragen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Prima, maar dan ook alle katten binnen houden .

john

dat vind ik ook Ger an katten hebben ze trouwens meer last van dan van honden

En wat dacht je van de paardenstront waar het hele bos van vol ligt

groesbeker

nog te zwijgen over die paardentram die dadelijk weer gaat rijden, vanaf de Horst tot aan de draisine één spoor van stront.

groesbeker

De goedwillenden lijden altijd onder diegene wie overal “schijt” aan hebben.
Maar inderdaad, katten lopen door de tuinen en laten van alles achter..maar ja, dat is dan weer een ander verhaal..

En straks weer die schapen waar ze van hot naar her mee lopen te leuren

kneh

Dan mogen de generaal gavinstraat wel extra in de gaten houden
Dan kunnen ze een mooi centje verdienen

Lambert

Hondenpoep heeft heel veel te maken met het loslopen van de hond of beter gezegd een doorlopende baas die niet om kijkt en geen verantwoordelijkheid neemt. Pak de baas van de loslopende hond aan en het leed is voor 90% geleden. Maar ja, dan moet je er zijn …. en mensen aan spreken…..!

Lambert

en belasting op een inbraakalarm, want mijn hond heeft die functie ook en ik wil wel gelijk behandeld worden met anderen!!!

Ingrid

Prima om eisen te stellen maar zorg dan ook dat de hondepoepzakjes in afvalbakken gedeponeerd kunnen worden.

henk

publiek toegankelijke plaats is wel een heel ruim begrip. En een verschil van 50 euro? is dat als een hond meer of minder schijt, of bepaald een langdurig werkloze BOA de boete. Dagelijks bijt incidenten, de huisartsen kunnen het niet aan in Groesbeek. Dat er overlast is begrijp ik en dat er nog steeds baasjes rond lopen die hun shit niet opruimen begrijp ik niet. Maar er zijn ook wel verdomd weinig voorzieningen voor de 4 voeter in de gemeente. Flinke boete voor een klein vergrijp. En weer bedankt gemeente

Woef

Alle dieren poepen buiten, vogels doen het op de motorkap van de auto’s, egels in de tuin, eenden in de vijver, koeien in de wei, paarden op straat en schapen , ja het zijn de schapen die overal poepen en de hond mag ze bij elkaar drijven.
Maar ach aerm als ik ff moet poepen.
Woef.

Dokter hond

O ja, kunnen de huisartsen het niet meer aan? Begrijp mij goed: elke hondenbeet is er natuurlijk een teveel. Maar om nu te stellen dat de artsen het niet meer aankunnen door al die hondenbeten? Nog niksvan gemerkt. Heb je cijfers/bronnen?

charles

Beste Henk ik begrijp dat er altijd voor en tegenstanders van alles zijn.
Maar om in je reactie “langdurig werkeloze BOA” te schrijven vind ik ronduit zielig. Deze mensen doen meer dan hondjes pesten of parkeerbonnen schrijven en verdienen dit soort opmerkingen niet.
Het zegt meer over jou dan over de BOA’s.

Henk

Wat doen ze dan wel? Die rotzooi trappers in het dorp durven ze niet aan te spreken. En wat vertelt het dan over mij? Bonnen schrijven voor de hardwerkende mensen en als je commentaar geeft dan vragen ze assistente. Jij weet precies wat ik bedoel en wat de meeste hondenbezitters er van denken.

groesbeker

mee eens! Als ik de poep van mijn hond moet opruimen om een dikke bon te voorkomen hoe gaan ze dan om met die openbare vuilnisbelt op de parkeerplaats achter de Hema en langs het spoor? Als je ziet wat daar allemaal achtergelaten wordt, van complete Mc menu`s tot pizzadozen, blikjes en kleine zakjes met een plantje erop..Als die Boa`s dáár tegenop gaan treden dan ruim ik dat kleine hoopje wel op maar we gaan hier niet met twee maten meten want dan heb ik er wel schijt aan!

Laat maar waaien.

Ik zit op dit moment in Belfast Noord Ierland. Daar hangen overal bordjes aan lantaarnpalen dat als je de hond op de stoep laten poepen, dit beboet wordt met 1000 pond. dat is 1200 euro. Nergens vind je daar hondenstront. Dan kan het wel .

In belfast kunnen ze beter bordjes neerhangen dat ze mekaar niet afschieten

Woordenboek

Dat is in Dublin ook, hartstikke netjes. Zelfs in Nijmegen is het beter gesteld dan in Groesbeek waar men dat denk ik gewoon niet gewend is. Die arme BOA’s.

wpDiscuz