Veiligheidstraining papier inzamelen

GEM. BERG EN DAL – Dar heeft als initiatiefnemer samen met het O&O-fonds (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van WENb) een interactieve, online veiligheidstraining ontwikkeld.

Papier_inzamelen_persbericht_2016-DGB

Met deze training leren vrijwilligers van verenigingen hoe ze op een veilige manier papier inzamelen.

Waarom een online veiligheidstraining?

Samen met Dar zamelen circa 90 verenigingen uit de regio oud papier en karton in. Gelukkig verloopt deze inzameling in de meeste gevallen zonder problemen. Uit cijfers van de Afvalsector blijkt dat in deze sector jaarlijks helaas nog steeds de meeste ongevallen plaatsvinden. Van letselschade door vallen (van treeplank) tot aan verkeersongevallen. Dar wil ongevallen juist voorkomen en vindt het daarom belangrijk samen met verenigingen extra aandacht te besteden aan veiligheid. Veilig inzamelen staat altijd voorop. Ook de aandeelhoudende gemeenten van Dar (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen) vinden veiligheid van groot belang.

Inhoud online veiligheidstraining: Goed op weg

De training bestaat uit een theoriecursus, waarin de veiligheidsinstructies voor papierinzameling middels de online training worden toegelicht en getoetst. Tijdens de online veiligheidstraining volgen vrijwilligers “fictief” verschillende routes en beantwoorden ze onderweg vragen. Wat doe je bijvoorbeeld als er spelende kinderen zijn? Hoe zorg je ervoor dat je altijd in het zicht van de chauffeur blijft? Met voorbeelden uit de praktijk is de cursus voor de vrijwilligers herkenbaar en direct toepasbaar.

Online veiligheidstraining verplicht

Vrijwilligers van verenigingen mogen alleen papier inzamelen als zij een online veiligheidstraining succesvol hebben afgerond. Met de invoering van de papiercontainer in Heumen en Nijmegen, hebben vrijwilligers van verenigingen uit deze gemeenten vorig jaar al een online veiligheidstraining gevolgd. Deze training is verbeterd. Verenigingen uit Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen doen nu allemaal mee aan de nieuwe online veiligheidstraining Goed op weg.

Naast de online veiligheidstraining is het van belang dat vrijwilligers de voorschreven persoonlijke beschermingsmiddelen dragen zoals een veiligheidshesje en de juiste schoenen. De verenigingen zijn hierover schriftelijk geïnformeerd.

Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie of vragen, nemen verenigingen contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-371000 of [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

teggeworrug motte overal diplomas vur hebbe. Stet wel moj ach ge en c.v. mot schrieve, ik zie gediplomeerd papier ophaler.

Splinter

Papier erin gooien en op de knop drukken en spring maar achterop die opstap.
Geef mij die centen maar waar hier meegemoeid zijn stumpers en alleen de dar word er beter van ,’De groente

Henk

Beste H, te eerste Ben ik niet de Henk die jij denkt. En ten tweede als jij problemen hebt met H R dan moet je die persoonlijk met hem bespreken. Maar daar heb je waarschijnlijk de ballen niet voor. Jou bericht heeft geen enkel raakvlak op mijn schrijven en ik zie het als af gunst tegen de andere Henk.

wpDiscuz