[Update] Pluimveebedrijf Groesbeek verkocht

GROESBEEK/VUGHT – Op 7 april 2016 staat er een executieveiling van het pluimveebedrijf van Van Deurzen op de agenda bij het Van der Valk Hotel in Vught.

Megalegbatterij pluimveebedrijf van Deurzen (HvdB)

Van Deurzen moest TRT Investments, die een hypotheekschuld heeft overgenomen, 2 miljoen euro betalen. De helft daarvan is betaald, maar de andere helft niet. Inclusief rente is dat bedrag inmiddels opgelopen naar meer dan 1,5 miljoen euro.

Er was in het verleden al veel te doen rondom het bedrijf aan de Dennenkamp in Groesbeek. Het pluimveebedrijf hield eerst 300.000 kippen in zijn legbatterij en moest enkele jaren geleden op last van de rechter sluiten vanwege de uitstoot van ammoniak. Diverse instanties, maar ook omwonenden zijn niet blij met een eventuele doorstart.

Eind 2015 werd namelijk bekend dat Van Deurzen een doorstart wil maken met 291.000 kippen. Milieuorganisaties dienden daarop bezwaar in en de procedure hierover loopt volgens de veilingsite nog.

Update 08-04-2016, 12:00 uur
Het pluimeebedrijf van Van Deurzen is voor 1,2 miljoen euro verkocht aan Dutch Dairy Genetics. Een bedrijf van internetmiljonair Kees Koolen. Dat meldt Boerenbusiness.nl. Wat er mee gaat gebeuren is nog niet bekend.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Veilingbiljet.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Hij koos eieren voor zijn geld

Marcel

Zal wel weer niet door gaan.

Sprookje

Stank voor dank……??

Marcel

Nieuwe buren voor de Heikant, de vraag is alleen van welke soort en met hoeveel?

wpDiscuz