Weg langs spoor bij Hema en Scapino afgesloten

GROESBEEK – Van woensdag 6 tot dinsdag 12 april is de weg langs het spoor in het centrum van Groesbeek afgesloten.

Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gaat om de weg met parkeerplaatsen achter de Hema en de Scapino die evenwijdig loopt met de Spoorlaan. De gemeente sluit de weg af omdat archeologen (oudheidkundigen) er onderzoek gaan doen.

Waar kunt u parkeren?

Tijdens het archeologisch onderzoek kunt u parkeren op het wat hoger gelegen parkeerterrein direct achter de Hema. U kunt ook parkeren op het parkeerterrein aan de Houtlaan (achter het gemeentehuis) of in de nieuwe parkeergarage onder het Bellevue-gebouw.

Waarom archeologisch onderzoek?

De gemeente wil de Spoorlaanlocatie opnieuw inrichten. De Spoorlaanlocatie is het gebied langs de Spoorlaan, waar de Hema en Scapino zitten en tot voor kort ook de Zoma-fabriek. Voordat de gemeente mag beginnen met de bouw moeten archeologen grondonderzoek doen naar sporen uit het verleden.

Wat gaat de gemeente bouwen?

De herinrichting van de Spoorlaanlocatie is het laatste grote bouwproject binnen het Centrumplan Groesbeek, de nieuwbouw in het centrum van Groesbeek. Het werk hiervoor start na de zomer 2016. Er gaat veel veranderen in het gebied. De supermarkten Jan Linders en Aldi krijgen er een nieuw gebouw. De winkels van de HEMA en Scapino worden vergroot.

Komen er parkeerplaatsen binnen de nieuwbouw?

Achter de supermarkten komt een parkeerterrein met ruim 200 parkeerplaatsen. Hier komen ook parkeerplaatsen die wat dieper liggen. Dit kan door het hoogteverschil tussen de Spoorlaan en de weg langs het spoor. De verdiepte parkeerplaatsen zijn bedoeld voor mensen die lang willen parkeren.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ja Hallo

Ja Hallo, je kunt toch niet zonder waarschuwing onze prullenbak (tevens snuif, drank en stufrookplek) af gaan sluiten zonder een goed alternatief te geven?
Waar moeten we nu onze rotzooi kwijt. Jullie denken toch niet dat wij dat meenemen naar huis of zo??
Het moet niet gekker worden want we worden overal al weggestuurd en waarom??

de snip

Zelf zeker aan de anti depressiva / slaappillien enz. ?

Irie

DE SNIP, ik zie hier de ironie wel van in. Jij blijkbaar niet.

Marian

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

wpDiscuz