Bekendmakingen gemeente Berg en Dal (14/2016)

GEM. BERG EN DAL – DeGroesbeek.nl publiceert wekelijks hét complete overzicht van de vergunningen en overige bekendmakingen uit de gemeente Berg en Dal.

Logo van de gemeente Berg en Dal.

Logo van de gemeente Berg en Dal.

De mededelingen/bekendmakingen (vergunningen) vanuit de gemeente Berg en Dal van week 14 (04-04 t/m 10-04) hebben betrekking op onderstaande adressen/locaties.

Omgevingsvergunningen (aanvraag & verleend)

Beek:
• [Verleend] Hermelijnstraat 5, kappen van 1 Spar;
• [GEWEIGERD] Rijksstraatweg 203, slopen van een overkapping, plaatsen van ramen, deuren en vossengaten en intern verbouwen;
• [Verleend] Van der Veurweg 41, het plaatsen van airco aan de achterzijde van de woning.

Erlecom:
• [Aanvraag] Erlecomsedam 88, rooien van 2 bomen.

Groesbeek:
• [Verleend] Bosstraat 11, een Bed en Breakfast;
• [INGETROKKEN] De Eg 23, het vergroten van een dakkapel;
• [Verleend] Koningin Wilhelminaweg 9, het renoveren en verbouwen van een woonhuis.

Heilig Landstichting:
• [Verleend] Rechterslaan 12, het verplaatsen van een oprit.

Leuth:
• [Aanvraag] LieskesWengs 2a, bouw bedrijfspand industriefunctie incl. in-en uitritten.

Millingen aan de Rijn:
• [Aanvraag] Heerbaan 136, bouwen van een erker aan de voorzijde.

Ubbergen:
• [Aanvraag] Pompweg 4, verbouw van bestaand woonhuis.

Buiten behandeling gesteld

Groesbeek:
• Herwendaalseweg 36, het organiseren van een Oostenrijks Volksfeest 3 en 4 juni van 20.00 uur – 01.00 uur en 5 juni van 11.00 uur – 22.00 uur. Aanvraag is buiten behandeling gesteld;
• Spoorlaan, het plaatsen van een podium voor levende muziek ten behoeve van de jaarwisseling. Aanvraag is buiten behandeling gesteld.

Verlengingsbesluit

Beek:
• De Geest, nieuwbouw van een woning en het aanleggen van een inrit. Beslistermijn is met 6 weken verlengd.

Groesbeek:
• Nijmeegsebaan 29, aanleg van een calamiteiteninrit met toegangspoort. Beslistermijn is met 6 weken verlengd;
• Siep 1, het plaatsen van een terrasoverkapping. Beslistermijn is met 6 weken verlengd.

Evenementenvergunning

Beek:
• Bergsprint De Muur van Beek, Van Randwijckweg. Vergunning geldig op 24-04-2016 van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Groesbeek:
• Hockeytoernooi CDT’16, sportpark de Heikant. Vergunning geldig op 15-04-2016 van 12:00 uur tot 01:00 uur.

Kekerdom:
• Viertallen Fladderschieten schutterij EMM 2016, weiland Weverstraat. Vergunning geldig op 15-05-2016 van 12:00 uur tot 18:00 uur.

Kennisgeving incidentele festiviteit

Millingen aan de Rijn:
• Zeskamp sportpark De Hove 2016. Evenement is op 05-05-2016.

Ontheffing drank-/horecawet

Ooij:
• Keizerschieten 2016 en Koningschieten 2016, grasveld achter De Sprong. Ontheffing artikel 35 drank-en horecawet geldig op 15-05-2016 en 28-08-2016 van 14:00 uur tot 18:00 uur.

Overige

• Ontwerpbestemmingsplan “Morgenbad, Leuth”, ontwerpbesluit hogere grenswaarde en ontwerpomgevingsvergunning voor bouw 14 woningen liggen ter inzage.

(Type)fouten voorbehouden. De bovenstaande mededelingen zijn géén formeel juridische bekendmakingen waaraan u rechten kunt ontlenen. U vindt meer informatie over deze mededelingen op www.overheid.nl bij “Berichten in uw buurt”. U kunt zich ook abonneren op de e-mailservice op zoek.overheid.nl om op de hoogte te blijven van bekendmakingen binnen uw postcodegebied. Voor de officiele bekendmakingen van de laatste maand klikt u op onderstaande link.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

De hoeve mag geen feestje vieren begrijp ik hier uit?
En om nu een keer op een centrale plek oud op nieuw te vieren mag ook niet.
Tenminste dat neem ik aan als iets buiten behandeling wordt gesteld.
jammer, terwijl deze geen subsidie kosten.

Eliza

De festiviteiten die wel subsidie krijgen zijn van algemeen belang. Een feest(en) als dit is een particulier zakelijk belang. Lijkt mij een groot verschil.

henk

Waarom zijn de wijnfeesten dan wel van algemeen belang? Is toch ook opgezet door een paar particulieren wijnboeren die een feestje over de rug van de belasting betaler vieren. Bij de Wolfsberg en een feestje op de parkeer plaats van De hoeve komt ook heel veel publiek op af. En wat denk je van de carnaval, volksfeest nummer 1 van Groesbeek die krijgen ook geen stuiver subsidie. Nee je moet vriendjes hebben bij de gemeente anders red je het niet als gewone burger die een feestje wil organiseren.

Rachel

Beste Henk, de wijnfeesten krijgen geen subsidie meer. Uit onderzoek, en daar kan niemand omheen, is gebleken dat de wijnfeesten op termijn geld opleverde. De carnaval tent is elk jaar tot de nok toe gevuld en dat is een zekerheid. Kijk maar eens wat daar word gedronken. Dit feest is dus zelfvoorzienend. Tijdens de optocht komen ze ook langs met een collecte bus. Dus …….?

kiezer 2014

Wat is jou particuliere belang in deze discussie henk?

henk

Beste Rachel, geld opleverde? daarom kunnen ze het dit jaar waarschijnlijk niet organiseren. En schijnbaar heb je nooit iets in de collecte bus gestopt tijdens de carnaval, want de opbrengst gaat altijd naar een goed doel.
Beste Kiezer ( marcel ) geen belang bij. Ik werk niet bij een schoonmaak organisatie, ook niet bij de hoeve en heb ook geen disco. Ik werk sinds 84 bij een chipfabriek in nijmegen.

J.schroevers

Dag Henk, ook ik las deze discussie. Jij vergeet dat de carnavalclub een blad uitgeeft met veel duur betaalde advertenties. Dat doen andere feesten toch niet?

henk

ja zeker doen andere feesten dat ook. En wat denk jij dat een drukker het Sokske gratis maakt, nee dus. Gelukkig wordt door de adverteerders om en nabij gelijk gedraaid in de kosten. Met hartelijke dank aan deze adverteerders. Hoe denk jij dat een Groesbeeksweekblad voorheen gedrukt werd, juist door de advertenties, anders bestaan de drukkerijen niet. Ook de wijnfeesten hebben adverteerders / sponsors en hadden subsidie nodig anders red je het niet.

J.schroevers

Dit jaar draaien de wijnfeesten zonder subsidie. Hoe kom jij aan de informatie dat het sokse zonder kosten/winst gedrukt word? En tijdens het carnaval word er grof geld verdiend aan de verkochte drank. Dat heb ik uit interne info.

henk
Bij de wijnfeesten wordt er toch ook drank verkocht waar ze aan verdienen! Muziek, spiegeltent enz. werd grotendeels door de subsidie betaald. Een feesttent plaatsen en huren, drank inkoop , muziek barpersoneel en weet ik wat nog meer kost heel veel geld dat allemaal moet terug verdient worden door de steeds strengere regels op alcohol verkoop en leeftijd grens gebonden regels. Daarbij komt nog eens dat men gelukkig gratis naar binnen mag wat bijv. bij een kermis niet het geval is. Neem van mij aan dat er wel iets wordt verdiend maar zeker geen grof geld. En dat is ook… Lees meer »
J.schroevers

Geloof mij nu maar beste Henk, per saldo levert het een meer op dan het ander. Ik weet niet waar jij mij succes mee wenst maar mocht jij zelf verlegen zitten om succes dan wens ik dat jou uiteraard ook van harte toe.

Johanna

Buiten behandeling betekent dat de aanvraag (nog) niet compleet is en daarom niet in behandeling kan worden genomen.

Henk

Mevrouw Brouwer bedankt voor de toelichting.

P.spijkers

Doe jij altijd zo irritant? Enkel de (volgens jou) feiten opnoemen is voldoende. Op jou sarcasme zit niemand te wachten – eventueel je partner, als je die al hebt – lijkt me zo.

wpDiscuz