€ 16.500,- voor Groesbeek Museumlandschap

GROESBEEK – Het samenwerkingsverband Groesbeek Museumlandschap (GML) krijgt voor de komende drie jaar in totaal € 16.500,- (€ 5.500,- per jaar) subsidie voor de uitgave en verspreiding van het activiteitenprogramma.

Nationaal_Bevrijdingsmuseum_Groesbeek-DGB

Er vallen drie musea onder GML: Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting, Afrika Museum in Berg en Dal en Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek.

De samenwerkende musea brengen, evenals voorgaande jaren, een jaarprogramma uit onder de titel “Groesbeek is Cultuur”. Dit gezamenlijke programma is beschikbaar in 3 talen en wordt verspreid over de regio’s Arnhem-Nijmegen, Oost-Brabant, Noord-Limburg en de Duitse grensregio. Dit draagt bij aan de promotie van de gemeente Berg en Dal.

GML is tevens belangrijk voor het toerisme in de gemeente Berg en Dal. Samen zorgen de drie musea voor 196.000 bezoekers per jaar. De subsidie wordt voor 3 jaar verstrekt omdat, zo zegt GML, “een toekenning voor meerdere jaren ten goede komt aan de continuïteit van de activiteiten.”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on € 16.500,- voor Groesbeek Museumlandschap

Reageren is niet toegestaan.