Statushouders begin 2017 naar Muntberg/Helling

GROESBEEK – De huisvesting van statushouders op de locaties Muntberg en De Helling zal naar verwachting op zijn vroegst begin volgend jaar zijn.

Plattegrond locatie Muntberg/Helling. Foto: Pluryn.

Plattegrond locatie Muntberg/Helling. Foto: Pluryn.

Burgemeester Slinkman stak als eerste spreker van wal op de inwonersbijeenkomst op woensdagavond 23 maart. Die ging over de plannen van de gemeente en eigenaar Pluryn om het complex Muntberg/De Helling tot 24 appartementen te verbouwen. Daarvan zijn 12 bedoeld voor huisvesting van statushouders. De resterende appartementen zijn beschikbaar voor woningzoekenden uit andere doelgroepen, zoals bijvoorbeeld starters.

“Het duurt nog een tijd voordat het verbouwde complex in gebruik genomen kan worden. We vinden het wel erg belangrijk om vroeg over de plannen te communiceren met onze inwoners. Iedereen moet zijn zegje kunnen doen en alle opmerkingen, vragen etc. worden meengenomen in de verdere procedure.” In die woorden benadrukte de burgemeester dat de gemeente de inwoners graag goed betrekt bij de plannen.

Vragen

Na de burgemeester kwam de regiomanager van St. Vluchtelingenwerk, de heer Glasbergen, aan het woord, net als mevrouw Kievits, die manager is bij Pluryn.De gespreksleider de heer Wilschut greep daarna het moment aan om de eerste vragen te inventariseren. Daarna gingen de inbwoners met aanwezige bestuurders in gesprek.

Woning voor iedereen

De gemeente vindt het belangrijk dat er voor iedereen voldoende woningen beschikbaar zijn. De sociale woningvoorraad voor woningzoekenden is beperkt in onze gemeente. Daarom zet de gemeente in op het verruimen van het aanbod door ook leegstaande gebouwen goed op mogelijkheden te bekijken.

Huisvesting voor statushouders

De gemeente is verplicht om vluchtelingen te huisvesten, die een verblijfsvergunning voor 5 jaar hebben gekregen. Voor dit jaar zijn het er zo`n 80. Deze mensen hebben de asielprocedure met goed gevolg doorlopen. Als ze dan een verblijfsstatus hebben, zijn ze inwoners zoals iedereen, met rechten en plichten.

Verslag informatiebijeenkomst 23 maart 2016;
FAQ statushouders complex Muntberg / De Helling.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerrit

Wat is dit voor een bericht ? Ouwe wijn in nieuwe zakken ? Of een kleine “verandering” aangebracht in dit gedateerde artikel ? Of probeert men ons weer iets aan te smeren wat we niet wille ? ……..

kiezer 2014

@ Gerrit; het is ZURE wijn en inspelen op de actuele berichten van de Staatssecretaris die aangeeft dat er te weinig concrete resultaten worden geboekt voor in 2016 door gemeenten en provincies.
Berg en Dal loopt fors achter op de landelijke behoefte van de Staatssecretaris.
Sjaak gaat uit van ‘zorgvuldige’ en tijdrekkende procedures, niet van behoeften of oplossingen voor leegstand.
Voor het overige zie ik dit bericht vanuit het gemeentehuis als een poging tot zieltjes winnen en excuus gedrag voor het getreuzel.

groesbeker

“Als ze dan een verblijfsstatus hebben, zijn ze inwoners zoals iedereen, met rechten en plichten”
Ha! Alleen hebben deze mensen een hoop rechten meer en een zooi plichten minder. Trouwens, wel leuk om als starter je leven op te bouwen op een stukje multi-culturele wiswas in Nederland.

Toontje
Gestrand

Ben ook erg benieuwd. En Andes maar ECHTE Groesbeekse woningzoekende erin huisvesten, zij wachten immers in veel gevallen al erg lang.

wpDiscuz