Cursus “Omgaan met geld” 2016: nog plaatsen vrij

GROESBEEK – In mei start voor inwoners van de gemeente Berg en Dal een nieuwe cursus Omgaan met Geld.

De cursus start in twee groepen: op dinsdagavond 10 mei (van 19.00 uur tot 21.30 uur) en op vrijdagochtend 13 mei (van 9.00 uur tot 11.30 uur) en bestaat uit vijf bijeenkomsten. De cursus is gratis en wordt gegeven in ’t Achterom, Hoflaan 11 in Groesbeek. Er zijn nog plaatsen vrij!

Overzicht en besparen

U leert hoe u uw papieren kunt ordenen en daarmee overzicht kunt krijgen. Ook leert u hoe u meer zicht krijgt op wat er maandelijks binnenkomt en wat er weer uitgaat. U leert werken met een budgetplanner en een begroting op de computer. Zo ziet u hoeveel geld u heeft en wat u ermee doet. U krijgt tips hoe u kunt besparen op kosten, bijvoorbeeld op verzekeringen, boodschappen of energiekosten. Ook wordt u gewezen op regelingen waar u gebruik van kunt maken.

Ervaringen cursisten

“Ik heb geleerd om eerst te kijken of ik iets wel nodig heb voordat ik het koop. Ook heb ik geleerd om dingen op te zoeken op de computer, zodat ik weet waar ik recht op heb. En ik hou tegenwoordig een kasboek bij, zodat ik kan zien waar het geld blijft. Ik vond het een prettige cursus met een prettige docent.”

“Ik heb geleerd bewust met geld om te gaan, een brede kijk gekregen op mijn financiële zaken en leuke en waardevolle tips gehad. Ik neem ze mee in mijn dagelijkse leven om zo niet in de schulden te komen.”

Meer informatie of aanmelden

Voor meer informatie en voor aanmelden kunt u contact opnemen met het ROC Nijmegen Basiseducatie via e-mail [email protected], of via telefoon (024) 8904024 of 0900-9509

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Cursus “Omgaan met geld” 2016: nog plaatsen vrij

Reageren is niet toegestaan.