Kermis Groesbeek 2016: prikkelarme kermis

GROESBEEK – De 2016-editie van de Groesbeekse kermis zal op dinsdag 6 september van 13:30 uur tot 17:30 uur prikkelarm zijn.

Een prikkelarme kermis is toegankelijk voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Minder prikkels

Zij kunnen vanwege het harde geluid, de (felle)lichten/lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties doorgaans niet op een normale kermis aanwezig zijn. Bij de prikkelarme kermis zijn al deze prikkels er niet of in sterk verminderde mate. Er zijn in Nederland al enkele kermissen die een prikkelarme middag organiseren. Over het algemeen verloopt dit initiatief erg succesvol.

10-rittenkaart

Op het kermisterrein is een informatie- en verkooppunt. Speciaal voor deze middag kunt u daar een 10-rittenkaart kopen. U betaalt hiervoor €10,-. Hiermee kunt u bij de meeste attracties terecht zonder dat u steeds apart een kaartje moet kopen. De attracties kosten 1 of 2 bonnen. De 10-rittenkaarten gelden alleen deze middag.

Kermis 2016

De kermis in Groesbeek heeft dit jaar plaats van zaterdag 3 september 2016 tot en met woensdag 7 september 2016. De opstelling is vanwege de centrumplannen anders dan voorgaande jaren. Ook lijkt er qua invulling een en ander te gaan veranderen. Een overzicht met alle attracties en kraampjes volgt later.

Voor meer informatie over de prikkelarme kermis ga naar de Facebookpagina hierover.

Klik hier voor het artikel van 6 september over de prikkelarme kermis met foto’s en video’s.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Prikkelarme kermis in Groesbeek,is er al vaker, in het gemeentehuis, meestal op donderdag avond .

Silvia

Maar wel de dorpstraat open houden gemeente zodat AH kan worden bevoorraad op dinsdag

Stef

Ik wacht al jaren op een prikkelvrije loonstrook.

gerard.

Dat steekt wel .

wpDiscuz