Koningsdag 2016 gemeente Berg en Dal

GEM. BERG EN DAL – Op 27 april 2016 is het Koningsdag en zijn er in de gemeente Berg en Dal diverse activiteiten gepland.

Koningsdag 2015. Foto: Facebook.

Koningsdag 2015. Foto: Facebook.

Het weer lijkt helaas niet mee te zitten: De verwachtingen zijn dat de temperatuur niet boven de 10 graden uit zal komen. Daarmee wordt het een frisse Koningsdag. Het wordt één van koudste koninklijke feestdagen uit de geschiedenis.

Onderstaande activiteiten staan op de planning:

Koningsdag Groesbeek 2016

Koningsdag wordt ook dit jaar niet vergeten, maar zelfs uitbundig gevierd in Groesbeek. De jaarlijkse kindervrijmarkt zal dit jaar weer plaatsvinden op het Dorpsplein voor het gemeentehuis. Aanmelden is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden. Deelname en toegang zijn gratis. Meer info over dit evenement staat hier (klik).

Bij De Wolfsberg wordt het Koningsfeest georganiseerd. Dit jaar met Neerlands Peil, Boney M. Show en The Dirty Daddies. Tickets voor dit evenement zijn inmiddels te koop bij De Wolfsberg, Bruna Groesbeek, The Read Shop Malden en online. Meer info over dit evenement staat hier (klik).

Daarnaast zijn er bij DVSG en De Treffers op 22 april Koningsspelen voor alle kinderen in het basisonderwijs van de kernen Groesbeek en Berg en Dal.

Koningsdag Groesbeek-Breedeweg 2016

Het Oranjecomité Groesbeek-Breedeweg heeft voor Koningsdag het volgende programma samengesteld:

– 10:30 – 11:00 uur: Verzamelen op het Kerkplein met versierde fietsen! Opening door de wethouder, vlag hijsen en Wilhelmus ten gehore brengen. Met Fanfare Jubilate Deo voorop – in optocht- naar de Groesbeekse-Boys.

– 11:30 – 13:00 uur: Spellenronde verdeeld over twee velden: groot (ouder dan 6jaar) en klein (jonger dan 6jaar)! Grote en kleine springkussens zijn ook aanwezig! En iets te eten en drinken voor alle kinderen.

– 14:00 uur: Prijsuitreiking ‘mooist versierde fiets’ en ‘winnaar spellenronde’ en als aflsuiting nog een verrassing voor alle kinderen.

Koningsdag- en nacht Millingen aan de Rijn 2016

Traditiegetrouw is Millingen aan de Rijn op Koningsdag “The place to be”. Daar wordt grootschalig Koningsdag gevierd met aubade, braderie en kinderspelen. Het Oranjeplein Het Millings Centrum bruist die dag van gezelligheid. De nacht daarvoor is het Koningsnacht in het schuttersgebouw van O.E.V. 1 aan de Heerbaan.

Het programma van Koningsdag biedt u die dag:

• Een concert van de fanfare Sint Cecilia met als thema Duitse Schlagers
• Een Duitse buikspreker (buitengewoon succesvol op de pronkzitting van de carnavalsvereniging)
• Optredens van “ Real Imitation” met muziek van de 60 en 70ér jaren en een special van The Shadows
• Een optreden van de Amerikaanse band “Jeffrey Halford and the Healers” (lichte blues)
• Een en ander wordt omlijst met muziek van DJ Jos.

Meer info staat hier en hier.

Koningsdag Beek-Berg en Dal 2016

In het hartje van Beek-Berg en Dal is dit jaar ook weer vanalles te doen. De succesvolle Zeepkistenrace wordt vanaf 13:00 uur weer georganiseerd en daarnaast is er nog een vrijmarkt (vanaf 10:00 uur) een wordt er afgesloten met een feest van 16:00 uur tot 20:00 uur.

Meer info via www.koningsdagbeek.nl.

Koningsdag Heilig Landstichting 2016

Woensdag 27 april vanaf 10:00 uur is er op het Oranjeveldje aan in ‘t Zaaltje en het Bosduiveltje weer een feest voor jong&oud

• Het Oranje Comité organiseert voor de kinderen een zeskamp.
• Kinderen kunnen zich laten schminken en er is een grote bellenblaas.
• De grote sjoelbak staat klaar en er is tafeltennis!
• Stekjesmarkt en een vrijmarkt waar u spullen kunt kopen en verkopen.
• Een koffiebar met lekkernijen.
• Met als hoogtepunt van 11:30 tot 12:45 uur Djembé, een verbindende muzikale workshop door professionals van Jambo Afrika met 65 trommels voor kinderen en volwassenen (een kleine bijdrage wordt gevraagd van 3 euro p.p. {niet leden: 6 euro p.p.}
• Om ca. 13:00 uur is de officiële opening van de Jeu de boules baan onder het genot van een hartige snack en een drankje. Komt allen!

Koningsdag Ooij 2016

Op het Reinier van Ooijplein Op het sportpark van SVO zullen er op Koningsdag van 10:00 uur tot 18:00 uur diverse activiteiten, waaronder een rommelmarkt, plaatsvinden.

Koningsdag Leuth 2016

De activiteiten in Leuth gaan door het slechte weer niet door.

NB: Bovenstaande activiteiten zijn activiteiten die bij de redactie bekend zijn. Missen we iets? Stuur dan een mail met informatie naar [email protected]. Vanwege de weersomstandigheden zijn enkele activiteiten aangepast of geschrapt. Deze zijn om die reden doorgestreept.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Koningsdag 2016 gemeente Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.