Oosterpoort: Geen huurverhoging voor honderden huurders

GROESBEEK – Per 1 juli 2016 voert Oosterpoort de jaarlijkse huurverhoging door.

Oosterpoort_2015-DGB

De woningcorporatie met bijna 5000 woningen in de gemeenten Berg en Dal en Heumen verhoogt de huren dit jaar met gemiddeld 1,25%. Dat is slechts iets meer dan de helft van wat wettelijk toegestaan is. 500 huurders met een laag inkomen krijgen dit jaar zelfs helemaal geen huurverhoging.

Betaalbaar en bereikbaar

Dit is een vervolg op een serie maatregelen die Oosterpoort doorvoerde om de huren betaalbaar te houden. Zo isoleert de corporatie huurwoningen zonder daarvoor meer huur te vragen. Ook verlaagde Oosterpoort in oktober 2015 voor een deel van haar huurders de maandelijkse huur en verhoogt zij de huur minder bij een nieuwe verhuring. Bij Oosterpoort heeft ruim 90% van alle woningen een huur onder de huurtoeslaggrens. Hiermee zijn de meeste woningen bereikbaar voor mensen met huurtoeslag (met een inkomen onder € 30.000,-)

Investeren in woningen

Woningcorporaties vragen huurprijzen die voldoende opbrengen om investeringen te kunnen blijven doen en ook passen bij het inkomen van huurders. Oosterpoort wil ondanks de heffingen door de overheid blijven investeren in prettige en betaalbare woningen voor mensen die hier niet zelf in kunnen voorzien. Onder andere door het aanbrengen van energiebesparende maatregelen, door onderhoud en door te werken aan leefbaarheid.

“Onze huurders ontvangen voor 1 mei bericht”, laat Oosterpoort weten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gaime

Kan dit een gebaar zijn naar alle huurder en woningzoekenden? Immers komen er een fiks aantal asielzoekers naar hier. Hier geldt geen huur, laat staan huurverhoging voor.

Werker

Dus de werkende gewone man kan er niet op rekenen
Wel jammer dat immers altijd niet werkende en bijstandgerechtigen voordeel hebben.

Werker die er al meer dan 50 jaar werken op heeft zitten

Werker hierboven denk eerst een na voor je zo een opmerking plaatst met niet werkende worden ook gewone ouderen bedoeld die hun leven lang zichzelf de pleuris gewerkt hebben en nu al bijna 8 jaar zonder enige verhoging van hun pensioen te maken hebben

wpDiscuz