€ 19.000,- aan subsidies voor toerisme

GEM. BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal geeft € 19.000,- aan subsidies uit voor diverse projecten ter ondersteuning van het toerisme in de gemeente.

Promotiecampagne Groesbeek: reclameposter gemeentehuis Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Promotiecampagne Groesbeek: reclameposter gemeentehuis Groesbeek (archieffoto). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Liberation Route Europe, de Fiets4daagse en Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn krijgen ieder € 1.500,-. Voor het eerstgenoemde evenement is het bedrag verdeeld over drie jaar. Voor Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn wordt er gekeken om de organisatie van het evenement, dat al sinds 29 jaar wordt georganiseerd door vrijwilligers, in de toekomst professioneel te ondersteunen.

Een bedrag van € 4.500,- gaat naar de STER voor 2 projecten: een nieuwe website en een fotoarchief. De website wordt ondergebracht bij RBT-kan, is moderner en in meerdere talen beschikbaar. Voor het fotoarchief wordt een professionele fotograaf ingehuurd die foto’s ter promotie van de gemeente kan maken.

Het meeste geld gaat naar het thema “Groesbeek Wijndorp”. De gemeente trekt eenmalig € 10.000,- uit voor een promotiecampagne. Met dit geld is door RBT-KAN promotie op landelijk niveau mogelijk, waarmee via de radio (landelijk en regionaal) en online media veel aandacht bij specifieke doelgroepen gegenereerd wordt.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Alweer

10.000 weer naar het ‘wijndorp’ ! En er lopen zeer goede fotografen genoeg in Groesbeek ( berg en Dal) laat die wat verdienen!

Alweer -2

er is al €17.000 naar en filmarchief gegaan. Ook niet voor vrijwilligers, ook zwaar betaald.

henk
zo gaat dat dus, Op een sluwe manier toch weer €10.000 naar de wijnfeesten maar dan het beestje een andere naam geven. Ik ben Groesbeker, maar voor het toerisme is de hele gemeente Berg en Dal prachtig. De ooypolder met het riviergebied. De heuvels en bossen in Groesbeek en omgeving, daar moeten jullie je op richten en niet telkens op een paar wijnboeren. Gemeente Berg en Dal is m.i het mooiste gebied van Nederland. Heeft zoveel meer te bieden als alleen “wijndorp”. Maak jullie ogen eens open en besteed de subsidie aan de promotie van de gemeente en niet aan… Lees meer »
Toerist realist
‘De polder’ heeft nooit noemenswaardig in het pre post toerisme subsidie tijdperk wat van zich laten horen. In Groesbeek waren ze er al veel vroeger bij en hebben de plaatselijke ondernemers al veel zelf gefinancierd. De huidige B&W van de gemeente Berg en Dal bestaat ook uit raadsleden vanuit de polder. Zij zijn het hier dus ook mee eens. En hou nu toch eindelijk eens een keertje op over wijn of wijnboeren. Deze mensen hebben zelf al veel geïnvesteerd en initiatieven ontplooit. Bovendien blijkt dat de massa’s wijntoeristen veel geld uitgeven aan hotels, cafe’s, restaurants, detailhandel enz. O.a. Door toeristenbelasting… Lees meer »
henk
Kom dan eens met cijfers, hoeveel toeristen komen er? En wat brengt het op? En graag betalende toeristen, niet die gasten die op uitnodiging een snoep reisje hebben gekregen. En daarbij komt nog eens dat als je naar het feestje wilde ook nog eens een behoorlijk entree kaartje moest betalen en een gala etentje van over de €150 p/p moet betalen . Voorheen heeft waarschijnlijk Beek-Ubbergen en Millingen zelf campagne gevoerd voor hun toerisme net als Groesbeek dat deed. Dus wie weet hebben ze toen als zelfstandige gemeentes wel degelijk ook promotie gemaakt voor hun gebied. En veel boeren zijn… Lees meer »
francina
Laten we toch niet zo moeilijk doen over de wijnfeesten, dit is een feestje voor heel Groesbeek/Berg en Dal. Met de wijnfeesten zijn er best een aantal ondernemers die een andere/betere omzet hadden dan op een gewoon weekend. Zeker in het centrum. Gemeente wordt in heel Nederland op de kaart gezet, trekt veel toeristen. Ook heb ik afgelopen jaren heel veel Groesbekers op de wijnmarkt gezien, die het allemaal heel gezellig vonden. En je kunt er ook gewoon een biertje drinken. De wijnboeren hebben er de afgelopen jaren alleen maar geld en tijd ingestopt, ook dat is helemaal niet erg.… Lees meer »

Kunnen wij subsidie krijgen om onze nissenhut water dicht te maken? Om zo minder tijd kwijt te zijn aan het afdekken en veilig stellen van onze carnavalswagen, waardoor we meer tijd kunnen besteden aan het verfraaien van dezelfde eerdergenoemde wagen, waardoor indirect de optocht ook een stukje mooier wordt om naar te kijken welke op den duur meer bezoekers trekt welke mogelijkerwijs geld uitgeven in de gemeente? Ooooooof heeft carnaval niks met toerisme te maken?

raadslid

ik zou zeggen…..niet hier vragen, maar dien bij de gemeente een subsidieverzoek in.

snoepje 1

wat gedacht aan de vrijwilligers die de kindervacatieweek organiseren
voor onze groesbeekse kinderen die kunnen ook wel wat gebruiken
zou ook wel eens een keer in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage
zou best eens mooi zijn

Toerist realist

@snoepje 1, er zijn sponsoren en acties om geld bijeen te krijgen. Alle deelnemende kinderen betalen ook een bijdrage. Dit bij elkaar opgeteld maakt dat de kindervaKantie over voldoende financiële middelen beschikt.

Ook CV

Als je een goede CV hebt zorg je zelf voor een goed onderkomen. Dit hoeft niet gefinancieerd te worden door de al te veel belasting betalende burgers.

snoepje1

toerist realist
ik weet dat sponsoren en akties zijn en dat is ook goed maar mijn ging het
over de eigen bijdrage dat is volgens mij 40 euro per kind als je 2-3 kinder hebt dan is het toch een groot bedrag als er dan wat subsidie is zou de prijs ook wat lager kunnen voor de ouders misschien dat ik wat onduidelijk hier over ben geweest
gegroet snoepje 1

Jeroen

Wat vreemd dat we geen fotowedstrijd organiseren. In de gemeente loopt genoeg talent rond en door een wedstrijd krijg je de kans om te laten zien wat je kunt.
Het bespaart en erkent, wat wil je nog meer.

wpDiscuz