Meer promotie De Lubert in de polder, gratis kaartjes

GROESBEEK – De Lubert moet meer aan promotie doen om mensen in voormalig Millingen aan de Rijn en Ubbergen naar het bad te trekken.

Zwembad De Lubert. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Zwembad De Lubert. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Tijdens de carrouselvergadering van donderdag werd er gesproken over de verbetermaatregelen voor het behoud van het zwembad.

Adviesbureau Synarchis stelt voor investeringen te plegen in de accommodatie voor een bedrag van € 141.000 (klik hier voor onderbouwing) en duurzaamheidsmaatregelen te nemen voor een bedrag van € 274.000,- (klik hier voor onderbouwing). De raad gaat volgende week akkoord met het beschikbaar stellen van het krediet.

De Lubert niet bekend in de polder

Wel gaven politici aan dat De Lubert meer aan promotie moet doen, met name in de polder. Zo zei GJS-fractievoorzitter Alex ten Westeneind dat Millingenaren best in Groesbeek willen zwemmen, maar men gaat nu naar Kleve. Voor Berg en Dal, oorspronkelijk een partij uit Ubbergen, liet weten dat men in Ubbergen niet echt bekend is met het bad.

Iedereen een gratis kaartje

Martijn Schmiermann (PvdA Berg en Dal) stelde voor om alle inwoners van de gemeente Berg en Dal in het kader van het 40-jarig bestaan een gratis kaartje te geven om kennis te maken met het zwembad. CDA Berg en Dal wil dat er een budget beschikbaar wordt gesteld voor de promotie. Het college was blij met de initiatieven vanuit de raad, maar vroeg de partijen om zelf met een financieel onderbouwd voorstel te komen. PvdA Berg en Dal komt volgende week met een amendement over de vrijkaartjes.

12,6 miljoen

Overigens had Voor Berg en Dal wel wat twijfels over de besluitvorming. Er loopt nog een juridische procedure vanwege het afketsten van de CPH-plannen. Belgers claimt primair naleving van de contracten (overname zwembad) en secundair 12,6 miljoen euro als schadevergoeding. Het tussenvonnis heeft de gemeente verrast en donderdag is er een niet-openbare brief over dit onderwerp naar de raad gestuurd.

Daaruit blijkt dat er geen garantie is dat de gemeente het geïnvesteerde bedrag bij een mogelijke overdracht van het bad terugkrijgt. Voor Berg en Dal vroeg zich af of het niet verstandiger is om met het beschikbaar stellen van het krediet te wachten tot het eindvonnis, dat misschien al voor de zomervakantie komt. De raad wil in meerderheid echter zo snel mogelijk beginnen met de aanpassingen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kiezer 2014

Dus de gemeenteraad stelt 415.000, – Euro beschikbaar voor het opknappen van het zwembad terwijl de rechter nog vonnis moet wijzen wie straks de eigenaar is.
Kanniewaarzijn!!
Laat Astrid Joosten maar weer een uitzending plannen.

Flipper

In een eerdere post als deze van gelijke strekking gaf jij bijna eenzelfde (lees verontwaardigde) reactie. De raad heeft nog niet unaniem ingestemd met de financiële tegemoetkoming. Maar ik vind: jij hebt een punt.

kiezer 2014
@ Flipper; dan zou ik die inhoudelijke reacties van mij van 8 april nog eens even nalezen, citeer anders maar even. Ik benadruk daar dat de raad dit college voorstel zou moeten bespreken in relatie tot de ontwikkelingen in de juridische procedure. Dat is nu precies wat de raad NIET heeft gedaan nog wel op verzoek van het college die tot de nek in de modder zit. Erger nog; enkele carrouselleden erkenden openlijk het tussenvonnis niet gelezen te hebben. Hoe in hemelsnaam wil je dan als raadslid het college controleren? Belgers claimt per inwoner omgerekend 400, – Euro, ook van… Lees meer »
top gemeenteraad

ook dit dossier is weer een regelrechte soap. Met hier en daar weer wat ‘lijntjes’ naar bevriende relaties links en rechts! Moet je weer eens kijken om welke bedragen het weer [email protected]

Democratie

De belangen van de inwoners van Berg en Dal horen prioriteit te krijgen met deze zwembad voorziening. Uitstellen van onderhoud is geen optie. Dat zie je zelf als je in het zwembad komt. Het bad is van de gemeente en dat moet je goed onderhouden. Dat Belgers dit nog even wilde proberen tegen te houden zegt ook iets over verantwoordelijkheden. Hij wil zijn eigen belangen voorop stellen boven de gebruikers van het zwembad.

kiezer 2014
@ Democratie; ‘jij zegt: ‘de belangen van de inwoners van Berg en Dal horen prioriteit te krijgen met deze zwembad voorziening. Uitstellen van onderhoud is geen optie’. In het Raadsvoorstel gaat het voor 274.000 over duurzaamheidmaatregelen, dat zou dus een paar maandjes kunnen wachten? Daarnaast 141.000 voor het onderhoud/verfraaien. Daar zijn naar mijn mening 55.000 Euro aan kosten (puien en opknappen horeca) die niet noodzakelijk zijn voordat de rechter een uitspraak doet. Gisteren had het wat mij betreft mogen gaan over de integriteit en maatschappelijke sensitiviteit van de broertjes Belgers en de rol van voorgaande colleges die de gebroeders geen… Lees meer »
wpDiscuz