Vandaag: bijzonder 50-jarig jubileum Jan van Gestel

GROESBEEK/DIESSEN – 4 juni 1966 is pastor Jan van Gestel tot priester gewijd in de Sint Jan te ’s Hertogenbosch door monseigneur J. Bluyssen.

Jan_van_Gestel_jubileum_50-DGB

Groesbeek

Hij kwam daarna direct als kapelaan naar Groesbeek en stopte pas als pastoor op 1 januari 2014. Daarna ging hij verder, zoals hij het zelf beschreef, als ZZP-er: “zielzorger zonder parochie”. De parochianen, kerkbestuur en pastoraal team zijn hem zeer dankbaar voor het vele werk dat hij nog doet.

Voor veel parochianen en ook voor hemzelf is het fijn als er op hem een beroep gedaan kan worden (wanneer dit past binnen de werkzaamheden van het pastoraal team) en er de mogelijkheid is om elkaar nog volop te kunnen ontmoeten.


Februari 2014: Emotioneel afscheid Van Gestel als pastoor van Parochie Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

50 jaar

4 juni 2016 is pastor van Gestel 50 jaar priester en 50 jaar in Groesbeek. Hij wil dit toch bijzondere jubileum graag in en met Groesbeek vieren met een eucharistieviering op zondag 5 juni 2016 om 10.00 uur. Na de eucharistieviering wil pastor van Gestel graag dat u bij hem op de koffie komt, “ien en um de kerk” van H.H. Cosmas en Damianus.

Op de koffie

Pastor van Gestel wil liever niet meer urenlang receptie houden om allen de hand te schudden. Wel wil hij heel graag, maar in een ongedwongen sfeer, dat de mensen elkaar kunnen ontmoeten. Vandaar deze oplossing waarvoor u allen van harte welkom bent. Van 11.30 uur tot 13.30 uur bent u daarom welkom op de koffie bij Jan; u allen en parochianen van de fusieparochie H.H. Cosmas en Damianus. Persoonlijke uitnodigingen worden binnen Groesbeek niet verzonden.


Kerkplein omgedoopt tot “Jan van Gestelplein”. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Diessen

Op zaterdagmiddag 18 juni 2016 zal pastor van Gestel samen met zijn familie en vrienden in en met Diessen zijn jubileum vieren in de Sint Willibrorduskerk te Diessen met een eucharistieviering, aanvang 14.30 uur. Immers 50 jaar geleden, 19 juni 1966, vierde hij zijn eerste eucharistievering in zijn kerk te Diessen. Op zich was dit voor de familie van Gestel al een bijzondere dag omdat de ouders van Jan van Gestel op 19 juni 1966 ook hun 25-jarig huwelijksfeest vierden. 19 juni 2016 heeft dus voor Jan van Gestel een echt bijzondere gedachtenis.


Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Ook in Diessen is het mogelijk om elkaar te ontmoeten. Na de eucharistieviering is daartoe gelegenheid in partycentrum Hercules, Rijtseweg 1 te Diessen. Jan van Gestel geeft er, ook hier, de voorkeur aan om elkaar te ontmoeten in een ongedwongen sfeer, “Op de koffie” bij Jan van 16.00 uur tot 18.00 uur.

Cadeau/gift

Wanneer u een persoonlijk cadeautje aan Jan wil schenken is dat natuurlijk mogelijk. Jan van Gestel heeft ook een goed doel voor ogen wat hem na aan het hart ligt, stichting Poor People’s Fund. Deze stichting is onder andere bezig met het realiseren van een onderwijs project in Oeganda direct aan de basis. Dit project wil Jan van Gestel graag ondersteunen.

Het rekeningnummer voor het goede doel ter gelegenheid van het jubileum is: NL87RABO0309169208 ten name van JJM van Gestel onder vermelding van Jubileum Poor Peoples Fund. In zowel de Cosmas en Damianuskerk en de Sint Willibrorduskerk is er na afloop van de eucharistieviering een offerbus aanwezig voor het goede doel.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
A.J. van de Wouw, Vincent Lemmens.

Hoi Jan, Jammer dat we er niet bij kunnen zijn…Wij zijn in Nederland van 1 juli tot 30 augustus 2016….Wij wensen je alle goeds en veel plezier met dit prachtige jubileum. Geniet van al je familieleden vrienden en kennissen. Groetjes van Ad en Vincent uit Alanya (Turkije).

Jan en Greet Norp

Jan van Gestel is onze Mgr Bekkers, al is hij gewijd door diens opvolger bisschop Bluijssens. Hij heeft als Brabander een warm hart voor iedereen, let niet op rang of stand en heeft groot geloof maar heeft lak aan regels die beklemmen. Jan is een wegwijzer en wegbereider. We wensen hem en ons zelf toe dat hij nog vele jaren in Groesbeek pastoraal werk kan verrichten.

wpDiscuz